Přejít na obsah

Fotka

Omezení pro nováčky při zakládání keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
572 odpovědí na toto téma

#141 Jezci-sokolov

Jezci-sokolov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2008 - 22:43

rodinka veverek napsal/a:
Což takhle omezit zakládání keší na PM. Pro toho, kdo to s geocachingem myslí vážně, nebude problém si PM pořídit a sturteamy a jim podobné se eliminují. A také by to posunulo okamžik, kdy nováčci začnou zakládat. Málokdo si koupí PM při malém počtu nálezů.

Tak u nás je teď jeden PM. který se vrhl na zakládání keší a je to KATASTROFA. Souřadnice mimo u první o 30 metrů a u druhé asi o 400. V listingu čeština pláče. Samotné keše odbyté pixly od krému, bez označení GC, nějakých pravidel, tužky. Prostě fakt děs. Když jsme mu nabízeli pomoc, tak raději keš disabluje. Nechce si nechat poradit. PM není zárukou, že dotyčný to myslí vážně-jen, že má zrovna dostatek peněz ;)
  • 0

#142 Tragedie_v_JZD

Tragedie_v_JZD

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2008 - 23:46

Což takhle omezit zakládání keší na PM. Pro toho, kdo to s geocachingem myslí vážně, nebude problém si PM pořídit a sturteamy a jim podobné se eliminují. A také by to posunulo okamžik, kdy nováčci začnou zakládat. Málokdo si koupí PM při malém počtu nálezů.

bez urazky - to je chujovina asi nejvetsiho kalibru, co jsem v tomhle vlakne zaregistroval. To nemyslite vazne ne?

Proc si tech par jedincu, kteri si porad neuvedomili, ze z GC se stava ponekud masovejsi zabava, s cimz nic neudelaji - jen se s tmi mohou smirit, nezalozi vlastni SUPER VIP geocaching server (treba po vzoru opencachingu) a tam si nehoni ego tim, jak jsou uplne proste bozsti a my tady jsme jenom lamicky? byl by od takovych "radoby-vip" aspon pokoj.

za chvili by pribylo ze kese muzou zaklad jenom modrooky blondaci s vyskou minimalne 175cm idealne arijskeho puvodu?

do haje, vy, co si tu hrajete na "slechtu" - vzpamatujte se - tohle je hra pro vsechny. ne pro par vyvolenych, kteri se z nejakeho mne neznameho duvodu povazuji za nadcachery.
  • 0

#143 Fénix-4018

Fénix-4018

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 558 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 1:34

tenhle nápad se mi líbí (podotýkám, že nejsem PM) ačkoli pochopitelně není všespasitelný. Zaprvé odradí největší tragédy co strčí prasklou krabici od ramy pod popelnici a sepíší 10 slov listingu s 5 pravopisnými chybami (jelikož zaplacení je nad jejich duševní schopnosti), druhak i ti, co se zrovna nevytáhnou, aspoň přispějí částkou na společnou věc (provoz gc serveru), přičemž si po přečtení logů příště rozmyslí, zda ty peníze stojí za to nechat se peskovat nebo zda se raději nepokusí další cache založit lépe. Přitom hledat může každý, takže o samotný geocaching nikdo nepřijde.

JZD: geocaching je hra pro ty, pro které jej určí groundspeak. Pro ty, kterým vadí strašlivé šikanování ze strany ďábelských reviewerů apod. je tu opencaching.
  • 0

#144 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 1:41

Tragedie_v_JZD: naprosty souhlas :) a to rikam jako PM :) Nastesti je tato diskuse jen takove placani a zadne omezovani prinest nemuze. To muze udelat jedine Groundspeak.
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#145 Jarouch

Jarouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 7:01

do haje, vy, co si tu hrajete na "slechtu" - vzpamatujte se - tohle je hra pro vsechny. ne pro par vyvolenych, kteri se z nejakeho mne neznameho duvodu povazuji za nadcachery.

To už tady dlouho nebylo:D

Proc si tech par jedincu, kteri si porad neuvedomili, ze z GC se stava ponekud masovejsi zabava, s cimz nic neudelaji - jen se s tmi mohou smirit, nezalozi vlastni SUPER VIP geocaching server

Když někomu z dítěte roste spratek tak ho má opustit a udělat si nové dítě?
  • 0

#146 LittleBeaver

LittleBeaver

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 8:10

Jarouch napsal/a:

To už tady dlouho nebylo:D

Proc si tech par jedincu, kteri si porad neuvedomili, ze z GC se stava ponekud masovejsi zabava, s cimz nic neudelaji - jen se s tmi mohou smirit, nezalozi vlastni SUPER VIP geocaching server

Když někomu z dítěte roste spratek tak ho má opustit a udělat si nové dítě?

Ano, bohužel je to tak. Ale tvůj nápad není vůbec k zahození. Založíme vlastní web supercaching, na který budou mít pouze přístup osoby s dostatečně velkým příjmem, dostatečně velkou inteligencí, dostatečným vzděláním, autem s dostatečně silným motorem, na pány bude kladen nárok na dostatečnou velikost v oblasti podbřišku a na dámy v oblasti hrudníku. :P

Když někomu roste z dítěte spratek, má ho lisknout. A jestli se ten, kdo snaží psát spisovně česky a trošku zapřemýšlí, kam a jakou pixlu schová, označuje za nadcachera, tak pak ano, jsem nadcacher.
  • 0
Hlodat keše, to je moje ...

#147 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 9:03

Tady to teda vře B)

Je pravda, že tahle debata v podstatě nic nevyřeší, jen stále dokola konstatuje nedostatky u zakládání prvních keší a schválně nepíšu nováčků... jelikož je opravdu hodně složité definovat nováčka a ne každá nová první keš je špatná. Dokud nedojde k dohodě s GS, pak není možné stejně žádné omezení aplikovat, jelikož schvalovači musí postupovat podle pravidel platných pro všechny kačery. Podle všeho ale nějaké omezení vyjednat jde, jelikož tuším v Maďarsku i Polsku probíhá schvalování keší jiným postupem...

Co můžeme v současné době asi jen dělat je osvěta (články jak nemá vypadat založení keše), konstruktivní kritiku u založených keší v logu (je lepší napsat do logu a případně přes SZ co je na založené keši špatně aby se autor poučil a případně opravil). Většina si udržuje svůj bookmark best off, zde je pak jejich sloučená verze dostupná na mapě. Možná by stálo za to udělat i bookmark špatných keší a ten tady dát k dispozici jako varování...

• 0

#148 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 11:05

Když někomu roste z dítěte spratek, má ho lisknout.

Kdo mlátí děti, měl by bručet ;)
  • 0

#149 Honzula

Honzula

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 11:06

To že někteří prvozakladatelé udělají kešku která se mi nelíbí začínám brát jako nutné zlo :( Ale poslední dobou mě udivují keše od lidí kteří mají odloveno stovky i tisíce keší, založeno i víc než 10 nebo 20 kousků a stejně "upustí" někde krabičku, která za pochvalu taky nestojí, spíše naopak. Potom tady můžeme diskutovat a nadávat na kvalitu, ale částečně si za to můžeme i sami. Kvalita by přece měla stoupat a ne naopak. Kde se pak mají nováčci naučit jak má nová keška vypadat?
  • 0

#150 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 11:26

O jaké šlechtě to mluvíš? Nejsou žádná privilegia pro nějakou skupinu kačerů. V geocachingu je každý na takové úrovni, na jaké býti chce. Nikdo ti nebrání do půl roku po regitraci odlovit 1000 keší a 20 skvělých keší založit a stát se dle tebe šlechtou "šlechtou".
  • 0

#151 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 11:28

Jenže veverko, v geocachingu nejde o čísla :)
  • 0

#152 Pandrhola

Pandrhola

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 12:00

Přesně tak o čísla nejde. Může být kačer co nalezl 1000 keší a je PM a založí příšernou keš a může naleznout jen 30 nebo 50 a nemusí být PM a založí keš na kterou bude jenom chvála. Takže nejaký omezování na PM nebo nad 100 nalezených je podle mě naprostá pytlovina. Sám jsem první keš zakládal a měl jsem něco okolo 20 nálezů, keš je už dva měsíce funkční a má něco okolo 60 nálezů a zatím snad ani jeden špatný ohlas. Takže?
  • 0

#153 Tragedie_v_JZD

Tragedie_v_JZD

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 13:21

O jaké šlechtě to mluvíš? Nejsou žádná privilegia pro nějakou skupinu kačerů. V geocachingu je každý na takové úrovni, na jaké býti chce. Nikdo ti nebrání do půl roku po regitraci odlovit 1000 keší a 20 skvělých keší založit a stát se dle tebe šlechtou "šlechtou".

Mila veverko - ty si nevidis na spicku nosu? horujes tu pro vyhrazeni privilegia (nebo spis.. prava) upustit kes jen pro vybranou skupinu osob (s placenym clenstvim) , jini zase pro ty, kteri maji 50 (ci vice) nalezu apod.

a o tri prispevky niz napises, ze v geocachingu nejsou zadna pprivilegia kpro nejakou skupinu.

co aspon trosku konzistence v nazorech?

do diskusi na gc.cz moc neprisivam - ale sleduju ji. a docela me desi, ze se tu nekteri "veterani" zacinaji povazovat za neco vic a radi by si privlastnovala nektera dalsi privilegia... jako schvalovani toho, zda je kes dost dobra, zda je na dost dopbrem miste, zakazovala lidem umistovat kese, vyhrazovala si pravo na povoleni nekomu kes polozit atd... az z toho beha mraz po zadech.
  • 0

#154 hradnik

hradnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 13:36

Já neuznávám žádná omezení. Je to hra pro všechny...takže ať ji hraje kdokoliv a zakládá, většina z nás snad má dost rozumu na to, kdy založit vlastní keš a jestli ne...tak...vlastně potřebujeme špatné keše, jinak by ty dobré vůbec nevynikly. Budou-li jen hezké a dobré keše, tak se z toho stane šedivá průměrná hra. Takhle alespoň máme na co "nadávat", co řešit ve fórech, kvůli čemu se hádat...prostě typická česká zábava... Panebože...vybodněte se na to věčný kecání o ničem a vyražte do terénu a hledejte a užívejte si to...dokud to jde a dokud je co hledat, ze hry se stává masová záležitost, mudlové vymírají geometrickou řadou a rodí se nám nové skupinky antikačerů..ale to už je v jiných vláknech. Takže já osobně jsem pro to, ať si každý založí keš tehdy, kdy se na to cítí. Zda bude dobrá či nikoliv ukáže až čas, to tu nikdo "nevyvěští".
  • 0

#155 martuf

martuf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 14:49

Tak jsem chtěl "jednu" taky přivést na svět. Ale začínám mít obavy jestli je to vůbec dobrý nápad. Tak si ještě jednu "stovku" pro jistotu a zkušenost dám. A pak se asi teprve uvidí, jestli mi ovšem do tý doby někdo nevyfoukne místečko, nebo, nedej bože nevytvoří jakýsi test pro zakladatele nových keší (jako je např. v autoškole):D
  • 0

#156 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 17:19

Tragedie_v_JZD napsal/a:
do diskusi na gc.cz moc neprisivam - ale sleduju ji. a docela me desi, ze se tu nekteri "veterani" zacinaji povazovat za neco vic a radi by si privlastnovala nektera dalsi privilegia... jako schvalovani toho, zda je kes dost dobra, zda je na dost dopbrem miste, zakazovala lidem umistovat kese, vyhrazovala si pravo na povoleni nekomu kes polozit atd... az z toho beha mraz po zadech.

Opravdoví veteráni mají přes 2000 cachí, ne něco málo přes 300 jako Rodina_veverek. Ti však žádné elitářství nepropagují.
To že občas narazíme na špatnou cache je jenom nutnou daní za otevřenost této hry a těch opravdu špatných cachí zase tolik není, jenom si je člověk více pamatuje. Co si pamatuju tak z těch mých 313 nalezených cachí bylo těch opravdu špatných jenom pár. Jedna v lehce eklhaftózním místě pod těžkými kameny a tudíž popraskaná, dvě doslova k prasknutí narvané sežvaněnými starými logbooky ... a to by bylo asi tak všechno. Opravdu odstrašující nováčkovská cache se v mém okolí objevila jenom jednou, byla 26km od mých HC, což je vzdálenost ve které se nachází na 300 cachí. Takže žádná katastrofa.
A jenom tak mimochodem - pokud se zkušených cacherů zeptáte které cache považují za nejlepší u nás, mnoho z nich bude jmenovat GCW7NT. Její owner má 20 nálezů a 4 založené, jejich GC11EFJ je také lahůdková.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#157 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 17:36

Veškerý výsledek z toho, že se tu řeší co udělat s těmi, co zakládají zcela špatné keše, je ten, že tohle fórum stále více a více ztrácí informační hodnotu :-( A další část lidí, co nemají čas a náladu na plané dohadování se tu přestane vyskytovat .... Na kvalitu keší mají tyhle debaty nulový vliv !!!
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#158 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 17:37

kaote napsal/a:

Když někomu roste z dítěte spratek, má ho lisknout.

Kdo mlátí děti, měl by bručet ;)

Bručet by měl ten, kdo nezvládne děti vychovat !!!
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#159 CykloDav

CykloDav

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 367 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 17:51

Kdysi jsem tu vyplňoval nějaký dotazník, ohledně systému hodnocení keší v jakém je to stádiu? Jinak PM jsem byl měsíc a je mi vcelku na nic, stažené PQ stejně musím protáhnout Mozigem, bez něj se mi už dvakrát stalo, že mi kolouch klekl v lese. A na nějaké ty statistiky :P:p:p:p
  • 0
Kolo jede

#160 Krkovicka

Krkovicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 18:59

Krabicek o nicem pribyva geometrickou radou, smysl hry, tak jak tu byl v zacatcich pojat - vylet do prirody, dobrodruzstvi a pratelstvi se pozvolna vytraci. Tim, ze budes urazet svoje kolegy, spoluhrace, se tenhle problem nevyresi. Tragedie neni jen v kolchoze ale treba i cache v pochcanych dlazebnich kostkach a logy typu "diky za bod a snad jsem nic nenaslapl". Myslim, ze tohleto nevadi jen nadkacerum ale i kacerum a podkacerum a vsem co jeste prijdou.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama