Polygony okresu
Publikováno 08 prosinec 2008 - 21:40

Publikováno 08 prosinec 2008 - 22:24
Publikováno 08 prosinec 2008 - 22:46
v&f family napsal/a:
Zkusil jsem kraje Slovenska a vyhodilo to chyby. Tak jsem projel FindStatGenMapSlovak.dat a maji tam Trebciansky, misto Trenciansky. A v nekterych nazvech polygonu mas spravne na konci dlouhe y a v nekterych ale kratke y. Po editaci to jede
Trebciansky bude překlep, ale na slovenské verzi wikipedie mají Nitriansky a Trenčiansky s krátkým y. Tak teď zistit, jak to má být správně

EDIT: tak s krátkým je to i na http://www.governmen...o.php?menu=1265, takže bych tomu věřil
Publikováno 08 prosinec 2008 - 23:02
Publikováno 08 prosinec 2008 - 23:24
Publikováno 08 prosinec 2008 - 23:27
8 krajov
Bratislavský
Trnavský
Nitriansky
Trenčiansky
Žilinský
Banskobystrický
Prešovský
Košický
Publikováno 08 prosinec 2008 - 23:32
Publikováno 09 prosinec 2008 - 21:14
rsc_cz napsal/a:
Tak jsem polygony týkající se Slovenska z MoZiGa vytáhnul (dokonce s Klamovým požehnáním, úplně mi tak zkazil radost z pirátění, prevít jeden) a přidal je do makra polygonCZ.gsk (viz http://archaikum.cz/...hp#nastav_kraje). Jen je bude potřeba časem upravit, protože také vynechávají některé kešky kolem státní hranice Slovenska. Tím směrem se ale chystám zase až v létě, takže času dost
Tak jsem ozkousel Slovensko, okresy jdou nacist v pohode, ale pri nacteni kraju mi GSAK spadne s hlaskou: RichEdit Line insertion error. Povedl se mi nacist jen Nitransky kraj, ostatni kraje GSAK shodi. GSKA 7.5.0.164
EDIT: aha s verzi 7.5.0.165 to asi maka
Publikováno 10 prosinec 2008 - 7:27

Do te doby, nez Clyde prida podporu na vytvareni County Map primo do GSAKu, vygeneruje makro HTML kod, ktery bude mozno vlozit napriklad do poznamky ve statistikach. Vystup by mohl vypadat treba takto:
http://www.mejstrik....ching/mapa.html
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x
Publikováno 10 prosinec 2008 - 10:15
v&f family napsal/a:
A v nekterych nazvech polygonu mas spravne na konci dlouhe y a v nekterych ale kratke y. Po editaci to jede
Njn v slovencine mame rytmicke kratenie, nemozu ist 2 dlhe slabiky za sebou. A dvojhlaska "ia" je dlha...

Publikováno 10 prosinec 2008 - 10:43
Mejstro napsal/a:
Tak uz se pomalicku rysuje GSAK makro na generovani map podle okresu. Jeste vse nefunguje uplne tak jak ma, ale snazime se.
Do te doby, nez Clyde prida podporu na vytvareni County Map primo do GSAKu, vygeneruje makro HTML kod, ktery bude mozno vlozit napriklad do poznamky ve statistikach. Vystup by mohl vypadat treba takto:
http://www.mejstrik....ching/mapa.html
Smekám, opravdu moc pěkná práce!
Publikováno 10 prosinec 2008 - 11:00
Dik za vysvetleni, porad mi to vrtalo hlavou:DM@gic napsal/a:
v&f family napsal/a:
A v nekterych nazvech polygonu mas spravne na konci dlouhe y a v nekterych ale kratke y. Po editaci to jede
Njn v slovencine mame rytmicke kratenie, nemozu ist 2 dlhe slabiky za sebou. A dvojhlaska "ia" je dlha...
Publikováno 11 prosinec 2008 - 7:05

S Mikem (lignumaqua) jsme dali dohromady GSAK makro pro generovani mapy ceskych okresu (samotne makro je tedy prevazne praci Mika a KoosKoose - jim patri dik nejvetsi, za mapku je zodpovedna moje malickost).
Makro pracuje ve verzich 7.2.3.x a vyssich (nicmene ve verzi 7.2.3.x je potreba okresy nejak dostat do UserData2, coz jsem neresil). V kazdem pripade doporucuji verzi 7.5.x (a kese s vyplnenym polem COUNTY

Makro zatim pracuje na aktualni databazi s aktualnim filtrem, v dalsi verzi by mohlo pribyt zaskrtavatko pro vyber jen nalezenych kesi (nicmene neni problem si makro rucne doupravit tak, aby automaticky skocilo na takove kese, ktere chceme zobrazit na mape

V prvnim kroku je treba navolit si rozptyly a barvy, kterymi se budou oblasti v mape vybarvovat.
Po probehnuti makra se v prohlizeci zobrazi vybarvena mapicka a do schranky se zkopiruje kompletni kod i s legendou, ktery je mozny vlozit kamkoliv do profilu ci jine webove stranky (v pristi verzi nejspis pridame ulozeni kompletniho HTML kodu jako stranky, takze bude mozny i jakysi automaticky upload na web server).
V makru je i jednoducha (anglicka) napoveda.
Pokud se chcete podivat na par ukazek moznych vystupu, juknete tady: http://www.mejstrik....ching/mapa.html
Budu rad za jakekoliv namety, pripominky, pripadne hlaseni chyb, ktere se samozrejme mohou objevit (berte prosim toto makro jako BETAVERZI)
EDIT:
POZOR MAKRO POUZIVA NAZVY OKRESU BEZ DIAKRITIKY A S MEZERAMI U POMLCEK. JE TEDY POTREBA ZMENIT NAZVY SOUBORU S POLYGONY DLE MAKRA, NEBO SI UPRAVIT NAZVY OKRESU PRIMO V MAKRU !!! Jednoduse plati, ze nazvy okresu v makru MUSI BYT STEJNE, jako nazvy souboru s jednotlivymi polygony (a to vcetne mezer, pomlcek a dalsich znaku).
V makru najdete seznam okresu na radku 1291 a vyse:
Czech Republic;A;Hlavni mesto Praha;227;163
Czech Republic;BE;Beroun;183;177
Czech Republic;BI;Brno - venkov;402;327
Czech Republic;BK;Blansko;418;274
....
Beroun
Publikováno 11 prosinec 2008 - 7:43

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 11 prosinec 2008 - 7:46
Beroun
Publikováno 11 prosinec 2008 - 7:49
Mejstro napsal/a:
Mozna (spis urcite) mas jinak nazvy okresu. Ja pouzivam vse bez diakritiky, takze pokud mas v nazvech hacky a carky, musis bud prejmenovat soubory polygonu na verzi bez diakritiky, nebo si prepsat nazvy okresu v makru.
Dá se prosím Tě někde vytáhnout seznam který používá to makro?
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 11 prosinec 2008 - 7:50
Czech Republic;A;Hlavni mesto Praha;227;163
Czech Republic;BE;Beroun;183;177
Czech Republic;BI;Brno - venkov;402;327
Czech Republic;BK;Blansko;418;274
....
Beroun
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů