Hodnocení keší - nová vize
Publikováno 04 leden 2009 - 15:41
Nositel Nobelovy ceny za mír.
Publikováno 04 leden 2009 - 15:43
Nositel Nobelovy ceny za mír.
Publikováno 04 leden 2009 - 16:01

Publikováno 04 leden 2009 - 16:17
PetrX napsal/a:
To makro na hodnocení keší v GG nějak nechápu. To si tam můžu dát jakékoliv číslo? Kde je limit, co zanená 1 nejlepší nebo nejhorší? Nebude lepší tam dát jen výběr z nabízených hodnot např. radio puntík jako obdoba z HTML nebo tak něco
Je to pokusne makro! Protoze vubec nebylo jasne, v jake podobe bude hodnoceni vypadat, je tam volne pole.
Finalni verze makra bude vypadat jinak, a to pravdepodobne tak, ze tam bude rada tlacitek, a ty jen tuknes na tlacitko s pozadovanou hodnotou.
Soucasna data na serveru jsou take pokusna, jakmile se hodnoceni spusti naostro, budou data na serveru smazana a lide tam nalejou data nova, ktera budou prochazet formalnimi kontrolami na odfiltrovani nesmyslu.
Publikováno 04 leden 2009 - 16:22
Arogant napsal/a:
Když by to bylo na mě, tak já bych hodnocení otočil. Školu jsme zažili všichni, ale podle mě je praktičtěší 5hvězdiček = 100%, 0hvězdiček = odpad.
Přimlouval bych se za změnu, moc prosím.
Nemusis panikarit! Na zaklade vsech zkusenosti i nazoru v tomto foru, dali jsme s Pepou hlavy dohromady, a cely system tak nejak domysleli a dotahli.
Nechte nam trosku casu, abychom to cele naprogramovali a vyzkouseli. (coz se mi dneska urcite nepovede, je mi dost zle...)
Zatim mohu snad prozradit, ze hodnoceni nebude skolni znamka, ale vase skolni znamky v Geogetu neprijdou vnivec, protoze makro je automaticky prevede na novy hodnotici system.
Toz tak. Vic z nas zatim netahejte, budeme tajemni jak hrad v Karpatech.

Publikováno 04 leden 2009 - 16:33
Přimlouvám se na to, aby bylo možné eventuálně přiřadit hodnocení celému seznamu keší pro rychlejší hodnocení...HaLuMa napsal/a:
Finalni verze makra bude vypadat jinak, a to pravdepodobne tak, ze tam bude rada tlacitek, a ty jen tuknes na tlacitko s pozadovanou hodnotou.
Publikováno 04 leden 2009 - 16:35
sobikovi napsal/a:
Přimlouvám se na to, aby bylo možné eventuálně přiřadit hodnocení celému seznamu keší pro rychlejší hodnocení...
To je fakt prkotina, ktera neni problem! proste udelam variantu hodnoticiho makra pro praci s oznacenymi keskami.
Publikováno 04 leden 2009 - 16:47
Publikováno 04 leden 2009 - 16:56
Přesunu to sem z jiného vlákna...Czecho Cowboy napsal/a:
No právě - hvězdičky s možností půlhvězdiček, ze kterých se nakonec stane procentuální hodnocení jsou to nejjemnější, co můžeme udělat.sobikovi napsal/a:
Debata o formátu tady proběhla a stejně mám dojem, že školní hodnocení je všem nejbližší... ani já jsem nebyl 100% přesvědčen, když jsem dával 1 některým keším a na druhou stranu bych rád dal 1*. Jelikož to nejde, tak 1 dostaly jen opravdu dle mého TOP kešky.
Zadávání hvězdičkami se používá i na gc.com v obtížnosti a terénu.
Jasně, půlhvězdičky jsou pěkná věc, statistika taky, ale mám pocit, že zcela zbytečný. Vím,už to máte vymyšlený a buď se to bude používat nebo ne. Pro mne je daleko přirozenější školní hodnocení, protože prostě vidím, že keš je .račka, tak dostane 5, dalo se to vydržet - díky za bod dostane 4, šedé moře = průměr tak dostane 3, jo - bylo to dobrý je to za 2 a mělo to nápad, bylo to dobrý jasně 1. A tomu všemu pak schází ta hvězdička k jedničce, prostě best of výkon, tak dostáváš 1*. Rozhodně nevidím důvod používat něco jako 4+ nebo 4- a celé to půlhvězdičkové hodnocení rozmělní hodnocení na zbytečně velkou masu. Varianta 1-5 a kvězdička pro best of jasně rozdělí keše do 6 skupin... ona pak je hrozně tenká ta hranice mezi keškou co dostane 25% a 30%
Publikováno 04 leden 2009 - 16:59
No já to jako detail nevidím... je fajn hodnocení že bude zadávaný z GG, možná GSAKu, ale hlavní síla každého hodnocení je podání jeho výsledků. A pak by měla tedy asi probíhat spolupráce s někým, kdo to bude prezentovat (má to podporu tohoto webu?), jelikož může mít požadavky na sbíraná data a jejich formát atd.Czecho Cowboy napsal/a:
To mi přijde taky jako detail, který se může klidně řešit, až bude základ hotovýsobikovi napsal/a:
Chci se ještě zeptat, zda probíhá i nějak spolupráce s Pepou ohledně podpory hodnocí na tomto serveru a v mapě?.
Publikováno 04 leden 2009 - 17:00
Publikováno 04 leden 2009 - 17:03
Když se na to podívám, tak se nestačím divit těm hodnotámCzecho Cowboy napsal/a:
Aktuálně ohodnocované kešky můžete sledovat zde.

Bylo by možné přidat tam sloupec s autorem keše? Ulehčilo by to hledání vlastních keší...
Mohl by být link na to hodnocení přímo vlevo v nabídce Navigace? Jistě by to ulehčilo práci s hodnocením..
Publikováno 04 leden 2009 - 17:08
To určitě.sobikovi napsal/a:
Jo a makro by dle mého nemělo dovolit hodnotit jiné než nalezené keše... teď jde hodnotit cokoliv a to asi není dobře
Ideální by bylo, kdyby na této stránce přibyl jeden sloupec, kterým by se dalo hodnotit.
V momentě, kdy by jsi přijímal souhrná hodnocení, by ti web poslal i tvoje vlastní - v praxi by to znamenalo, že by jsi mohl klidně hodnotit někde mimo svůj počítač, a v GG by se to pak projevilo. Pokud by to tímto způsobem synchronizovalo i nálezy, mohl by jsi je též zaznamenávat mimo svůj počítač, v případě ztráty databáze GG by navíc byly zálohovány (s krachem databáze se počítá automatickým zálohováním, ale pokud s databází přijdeš o celý počítač, tak ti je to houby platné).
Publikováno 04 leden 2009 - 17:10
Časem se takto bude moct zjišťovat, kdo je obecně nejlepším autoremsobikovi napsal/a:
Bylo by možné přidat tam sloupec s autorem keše? Ulehčilo by to hledání vlastních keší...

Možná je částí toho nového systému, že finální hodnocení nevychází jen z průměru...sobikovi napsal/a:
Když se na to podívám, tak se nestačím divit těm hodnotámProč tam jsou nuly? Makro by nemělo dovolit takovou hodnotu vložit nebo import přijmout... A taky nechápu, proč má keška co dostala 2x 1 hodnocení 0.5 - nebo dostala jednou 0 (tj. nesmysl) a jednou 1? Je to volaaké zmetené pán major
Publikováno 04 leden 2009 - 17:18
Časem hlavně začnou psát mnozí autoři, že v seznamu nechtějí mít svoje kešky.Czecho Cowboy napsal/a:
Časem se takto bude moct zjišťovat, kdo je obecně nejlepším autorem.
Publikováno 04 leden 2009 - 17:26
Toho se nebojím, nemůžou k tomu mít nějaké racionální odůvodnění - a pokud ano, tak racionálním řešením je kešku vylepšit.zlicinaci napsal/a:
Časem hlavně začnou psát mnozí autoři, že v seznamu nechtějí mít svoje kešky.
Abych ještě uvedl jeden příklad z ČSFD - vedle žebříčku nejhorších a nejlepších filmů tam existuje i jeden, který mapuje filmy s nerozporuplnějším hodnocením (u většiny filmů z prve jmenovaných seznámů převládají 4 a 5 hvězdiček, nebo 1 a odpad!), pokud se bude dát takhle řadit, tak to bude dost zajímavé - myslím že GC1JKC5 je zrovna příklad jednoho rozporuplného projektu

Publikováno 04 leden 2009 - 17:54
Neboj, na něco takového asi dojde. Ale zatím nebyla ani definitivní představa o způsobu hodnocení a tak tyhle další věci nemělo smysl řešit.sobikovi napsal/a:
Chci se ještě zeptat, zda probíhá i nějak spolupráce s Pepou ohledně podpory hodnocí na tomto serveru a v mapě? Pěkné by bylo asi i generování buttonu do listingu s hvězdičkama dle aktuálního hodnocení kešky...
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 04 leden 2009 - 19:17
A to je nesmysl. Prostě jsem autor, publikoval jsem kešku a tak musím počítat s tím, že ji budou ostatní hodnotit. Je jen na mně, jak si s tím poradím. Ale jsou tací, co mažou negativní logy, tak třeba jo, ale je to srabáctví a tomu by se nemělo podléhat...zlicinaci napsal/a:
Časem hlavně začnou psát mnozí autoři, že v seznamu nechtějí mít svoje kešky.Czecho Cowboy napsal/a:
Časem se takto bude moct zjišťovat, kdo je obecně nejlepším autorem.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů