GC i TB se ztrácely vždycky. Možná před pár lety to bylo o něco lepší, přece jen se zjednodušil přístup ke hře díky chytrým telefonům a všeobecnému povědomí – a takový příležitostný kačer je tím největším nebezpečím pro cestovatele. Zkusí si pár krabiček, najde i coin – a buď neví co to je a tudíž ho nikdy nezaloguje, nebo ho hra přestane bavit a coin mu zůstane navždycky doma v šuplíku.
Co se v poslední době změnilo hodně je ochota lidí vypouštět nové cestovatele. Vždycky mě pobaví když si někdo stěžuje na to, že v poslední době nenachází žádné TB/GC - a jedním dechem dodává, že on by tedy žádný coin do světa nepustil. Cestovatele je potřeba v oběhu doplňovat! Přiznejme si to, každý z nich je určen k tomu, aby se jednoho dne ztratil.
Spousta majitelů TB má nereálná očekávání. V Geowiki si přečtou, že TB se logují do 14 dnů a pokud se do měsíce jejich cestovatel neposune tak už posílají na všechny strany frustrované zprávy. Ano, bylo by hezké, kdyby se všichni chovali podle geowiki. Realita je ale taková, že lidi jsou bordeláři. Coiny zůstávají zapomenuté v kapsách batohů, někam se zakutálí (jeden můj coin se takhle vozil pod koberečkem italského auta rok a půl), ne každý geocachingem žije každý den (jiný můj coin nosila Polka v peněžence celý rok než našla další keš) atd. To všechno se běžně děje a je zbytečné se tím stresovat. Navíc, právě takové příběhy dělají život cestovatelů zajímavý, ne?