alkes napsal/a:
Bylo to tu mnohokrát a vždy z toho vyplyne, že co člověk, to názor. 
Mně zas poslední dobou zaráží trend přesně opačný... Skoro by si jeden myslel, že log bez aspoň trochy kritiky, všemožných rad a tak vlastně ani není logem.
No mě se nezdá, já kritický log snad potkal jednou, ten zněl ale dost jasně: "FUJ"

- ale tam se jednalo o to, že finálka byla schovaná v rozmočené krabičce od cigaret někde na nechutném místě....
alkes napsal/a:
Slušná konstruktivní kritika a snaha o pomoc, když má cache opravdové nedostatky, určitě od věci není. Jenže otázka je, co je ještě závadný nedostatek a co už jenom jiný názor na věc. Berte to tak, že když vás někdo pozve na návštěvu, tak mu taky nezačnete kritizovat třeba rozestavení nábytku.
Tak to je jasný, ale ten nábytek si tam stavili pro sebe, podle svých představ a nikomu ho nenutí, Cache by se měla brát s ohledem, aby se líbila především ostatním. Ale je jasný, že každý je individualita, ale jisté předpoklady pro "líbivost" se jistě dají zobecnit.
alkes napsal/a:
Zásadní asi je, jak svůj názor člověk do logu zformuluje. Právě přístup "V první řadě kritizovat, protože všechny cache musí být dokonalé a líbit se všem." se mně osobně moc nelíbí. I když občas si pár poznámek také neodpustím.
Popravdě z citovaného vlákna GeoHrobečky se mi asi nejvíc eklují ty igelity, jinak je mi to fuk a igelit i originalita umístění jsou hlavně věcí autora.
Prostě všeho s mírou a myslete vždy na to, že tu cache... ať už je jakákoliv... někdo připravil ve většině případů z dobré vůle, na vlastní náklady, bezplatně a jen pro vaši zábavu.
Tak jasný, né kritizovat vždy a za každou cenu. Jen slušně a ohleduplně a na místě. Ale je škoda, když jsou některá místa zabraná "popelnicí" když jiný kačer by třeba udělal v tomto místě něco mnohem mnohem zábavnějšího.
Dobrým mottem (pro nováčky) není zase: "Hned si založím cache, hlavně rychle, levně, bez nápadu" - každý by si měl položit otázku "Kdybych našel cache podobnou té, co jsem založil, líbila by se mi?"
btw igelitky jsou věčné téma
alkes napsal/a:
edit: Ještě mě tak napadá... nejlepším vyjádřením vlastního názoru na to, jak mají vypadat cache, je založit si svojí podle svého gusta. Vydá to za tisíc kritizujících logů.
ano, to je pravda, což i tímto tématem bych rád rozvířil debatu a zamyšlením na tímto. Já na svojí cache zatím nenašel odvahu (a čas), ale představu mám, takže snad se brzy předvedu