Přejít na obsah

Fotka

Dakota 20

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
558 odpovědí na toto téma

#261 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 15:57

Tak jsem použil stejný program a stejné nastavení na svého O550 s original kabelem. Pravda, má trochu lepší hodnoty...

Přiložené miniatury

• x50inta.jpg

• 0

#262 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:10

uuuhm... jelikož při nahrávání mapy/GPX je důležitá ona Seq rychlost, tak je to mazec... Oregon je minimálně 3× rychlejší, otestujte ještě někdo Dakotu, pro jistotu
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#263 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:15

Tady ještě pro info SD karta...

Přiložené miniatury

• x50sd.jpg

• 0

#264 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:17

fremen.cz napsal/a:
uuuhm... Oregon je minimálně 3× rychlejší...

Já bych nebyl zase tak unáhlenej, chtělo by to změřit O300. Myslím si, že O550 má kvůli fotaku lepší (rychlejší) int. pamět než ostatní modely...
  • 0

#265 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:18

sobikovi napsal/a:
Já bych nebyl zase tak unáhlenej, chtělo by to změřit O300. Myslím si, že O550 má kvůli fotaku lepší (rychlejší) int. pamět než ostatní modely...

tak i 450, aby byl klid ;)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#266 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:21

Já už jsem na přesuny velkých dat přímo do a z GPS dávno rezignoval... V době, kdy je skoro všude standardem USB2.0, si Garmin dovolí do tak drahého zařízení dát takový pomalý paskvil, to je fakt už na pováženou :@ Takže mapy mám na kartě a tu vždycky dávám do čtečky, rychlost je pak s tím šnekoidním Garmin rozhraním opravdu neporovnatelná... EDIT: Tyhle nářky se týkají mého O300...
  • 0

#267 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:25

Nevím, ale mapu do zařízení nebo na kartu dávám stejně jednou za rok a to se to dá vydržet... ... POI celý republiky tak jednou měsíčně, což taky jde... .... a kešky před lovem a to je tam rychle. Nějak bych se obecně tou rychlostí mašinky nezabýval, hlavně že dělá co má ;)
  • 0

#268 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:31

sobikovi: tak jsem projel taky svou O550 a ty hodnoty mam trosicku dal jak ty. A to nepouzivam originalni kabel, ale nejakej klasickej, co tu mam na vsechno. EDIT: a to jeste jedu pres USB hub (bez napajeni).

Přiložené miniatury

• o550-speed.png

• 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#269 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2010 - 16:37

sobikovi napsal/a:
Nevím, ale mapu do zařízení nebo na kartu dávám stejně jednou za rok a to se to dá vydržet...
... POI celý republiky tak jednou měsíčně, což taky jde...
.... a kešky před lovem a to je tam rychle.

Nějak bych se obecně tou rychlostí mašinky nezabýval, hlavně že dělá co má ;)

To sice ano, pro mnoho lidí to není tak kritické... Ale vezmi to tak, že vždy po nové verzi mapy několik dní, i několikrát za večer, laboruji s TYPkama. Mapu několikrát nahrávám na kartu, to už mi fakt ta pomalost Garmina začíná lézt na nervy B) Minutka k minutce a hned je jedna zbytečně promrhaná hodina dne v háji...
  • 0

#270 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 0:52

tak sem zkousel novy update viz http://www.geocachin...5802&pid=219474 a musim rict ze nic moc .. hlavne ten multicache support jsem cekal ze bude lepsi .. nejak me chybi jak bylo na GCz II ze me zarizeni navedlo primo na dalsi stage bez nutnosti neco nekam datlovat .. chjo .. no treba to zvladnou do priste, ale spis ne :( a to sem si rikal ze konecne je mozna cas zacit vic chodit na multiny bez potreby papirove pripravy ..
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#271 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 8:04

Rychlost neřeším, protože si kartu vždycky vytáhnu do čtečky a tam to fičí. Jinak chtěl tu někdo změřit Oregon 300, tak tady je můj:

INTERNÍ PAMĚŤ
Vložený obrázek

SD KARTA 8GB
Vložený obrázek
  • 0

#272 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 10:37

Orxion napsal/a:
tak sem zkousel novy update viz http://www.geocachin...5802&pid=219474 a musim rict ze nic moc .. hlavne ten multicache support jsem cekal ze bude lepsi .. nejak me chybi jak bylo na GCz II ze me zarizeni navedlo primo na dalsi stage bez nutnosti neco nekam datlovat .. chjo .. no treba to zvladnou do priste, ale spis ne :(

a to sem si rikal ze konecne je mozna cas zacit vic chodit na multiny bez potreby papirove pripravy ..

No ono je to docela dost využitelné, ja jsem to uvítal, ale má to mouchy. Jednak správa waypointů by se docela dost hodila a druhak, aby ta další stage nemizela hned jak naviguju na jinou keš. Třeba, aby se to do nějakého textáku ukládalo a dalo pozdeji vyuzít. Hold Garmin no, hlasy uzivatelů vyslechne pozde a pak to stejne udela podle sebe. Chtelo by to feedback, jako ho ted udelali na geocachingu.

u toho GCz II to bez datlování na další stage navigovalo jak? to není přece logicky možné, přístroj si to tam sám nenapíše ne?
  • 0
Užívej života...

#273 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 21:18

puczmeloun napsal/a:
u toho GCz II to bez datlování na další stage navigovalo jak? to není přece logicky možné, přístroj si to tam sám nenapíše ne?

u cache (ne vzdy) mas stage rozepsane extra dole .. a pomoci GCz II se dalo prave na ne primo navadet a pokud tam byl i nejaky text tak se Ti ukazal
Vložený obrázek ty waypoints

kdyz tak tady jsem nasel odkaz s popisem
http://blog.carnero.cc/mobility/gcz/ a mas to tam rozepsane, dej si vyhledat waypoints (ctrl+f)
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

#274 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 21:32

aha, takže správa waypointů přímo u keše, jo to by se hodilo :D
  • 0
Užívej života...

#275 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 22:21

a jak B)
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

#276 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 22:39

Je to asi obecná debata, ale když už se to řeší tady, tak co se dá dělat... Beru to tak, že Oregon, Dakota, Kolorado atd. atd. jsou obecně turistické navigace a ne specializované geocaching přístroje (na rozdíl od šitých na míru programů pro různá zařízení). Garmin bere bod jako bod a tudíž je jedno, jestli je to final tradičky či něco jiného, např. stage multinky... je to prostě bod.

Na mapě všechny body vidím, takže není problém špendlíkem na ně ukázat a navigovat. Pokud si musím další bod vypočítat, pak ho holt musím zadat ručně. Práce s body není štastně vyřešena, ale je taková jaká je a nečekám, že se zásadně změní...
  • 0

#277 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 23:32

sobikovi napsal/a:
Je to asi obecná debata, ale když už se to řeší tady, tak co se dá dělat... Beru to tak, že Oregon, Dakota, Kolorado atd. atd. jsou obecně turistické navigace a ne specializované geocaching přístroje (na rozdíl od šitých na míru programů pro různá zařízení). Garmin bere bod jako bod a tudíž je jedno, jestli je to final tradičky či něco jiného, např. stage multinky... je to prostě bod.

Na mapě všechny body vidím, takže není problém špendlíkem na ně ukázat a navigovat. Pokud si musím další bod vypočítat, pak ho holt musím zadat ručně. Práce s body není štastně vyřešena, ale je taková jaká je a nečekám, že se zásadně změní...

Amen
  • 0

#278 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2010 - 7:21

ano bylo to odbecni a trosku TO .. sry za to .. nicmene kdyz uz tam neco davaji tak snad to mohli provest lip .. stejne tak me irituje ze kdyz chci hledat dalsi kesku, nezajima me ktera jenejbliz, ale rad bych si vybral .. ale co uz .. asi muzu byt rad ze tam vubec neco je .. tak menapada, neco jako pluginy ci jina udelatka asi na garminy vseobecne neexistuji, ze?
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

#279 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2010 - 8:40

treba plugin do dakoty na wigo, to by bylo super...
  • 0
Užívej života...

#280 PepeK-CZ

PepeK-CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2010 - 10:20

Asi úplně b**ej dotaz, ale Dakotu (ani Oregon) jsem v ruce neměl, tak se ptám - jsou-li součástí listingu keše na GC fotky, nebo obrázky, při nahrání do navigace se tyto předpokládám nestahují a je zobrazen pouze text? U Oregonu to je stejně? V případě, že opravdu ne, jak to řešíte? Máte fotky a spoilery s sebou třeba v telefonu, nebo na papíře? Díky
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama