Přejít na obsah

Fotka

Dakota 20

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
558 odpovědí na toto téma

#401 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2011 - 18:31

volstik napsal/a:
Ahoj dakotáři. Chtěl bych se zeptat, k čemu slouží optimalizace trasy pro chodce nebo jízdu na kole? Mě příjde že se nic nezmění a je tam pouze stále čára spojujcí dva body..??

No zkus trochu pročíst návod, trochu pročíst něco o mapě, trochu zapojit.... Trasa je routována po routovatelných silnicích, cestách, cestičkách, průsecích, vodních tocích atd. atd. Základ ale je v tom, že to musí mapa podporovat. Naše mapy to nepodporují (kromě silnic pro auto). Pokud tedy zvolíš volbu, která nemá být po silnicích, pak samozřejmě je trasa složená jen z "průjezdních bodů" a navigace tam probíhá "vzdušnou čarou". Jak prosté, že? A psalo se to tady už 1000x
  • 0

#402 viky

viky

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2011 - 22:00

Sice nemám 20, ale 10. Ale to je asi jedno. Zkoušel jsem hledat ve fóru, ale nějak jsem nenašel nic. Koupil jsem si PM a stáhnul do GPSky nějaké kešky. Listingy super, ale proč v nich nemám hint? Je tam vše, jak na netu, jen hint mi chybí. Zkoušel jsem jej přepsat do poznámky, ale ani to nepomohlo. Toto je chyba někde u mě nebo to tak prostě je, že hint se mi v Dakotě neobjeví? A stejně si musím tisknout zvlášť papír.
  • 0

#403 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2011 - 22:05

Nemusí, hint samozřejmě v dakotě je (aspoň ve dvacítce.)
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

#404 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2011 - 22:39

Další :D Hint se zobrazuje pouze při probíhající navigaci na kešku ;) Při tom se objeví i rozšířené menu "geocaching", kde je jak ta "nápověda", tak i třeba možnost zalogování nálezu atd.
  • 0

#405 viky

viky

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2011 - 22:43

Jarous1 napsal/a:
Další :D

Hint se zobrazuje pouze při probíhající navigaci na kešku ;) Při tom se objeví i rozšířené menu "geocaching", kde je jak ta "nápověda", tak i třeba možnost zalogování nálezu atd.

Fakt že jo!!! Už jsem z toho začínal mít depku. Zkusil jsem kešku dát hledat a je to tam. Dík. :)
  • 0

#406 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2011 - 23:30

Zdravím, stáhl jsem si z webu GPX soubor s trasou výletu. Ovšem došel jsem k zásadnímu problému a to, že z cca 45km se v GPS ukáže jen cca 10,5. Pokud dám editaci této trasy, tak je vidět 250 trasových bodů z 1119 celkem. Co s tym? Zkoušel jsem to přes MapSource, přes BaseCamp a pořád to samé a ne že se mi udělá v GPSce celá trasa.
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#407 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 0:24

Počet trasovych (průjezdních) bodu v Garminech je omezen (jako všechno) a vypadá to, že nejspíš na těch 250.
  • 0

#408 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 0:26

A jak to zredukovat? Ručně je by to byl porod, promazávat "nepotřebné" body... nějaký "optimizer" jsem bohužel nenašel
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#409 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 0:33

Přišel jsem na to!

V BaseCampu tu trasu "rozložit" na Stopa a posléze ji nechat znova vypočítat na Trasa s tím, že ručně zadám, že max bodů bude 250 (vypočetlo to na 194)
  • 0

#410 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 0:58

Tak zas jinak... trasa se ukáže sice celá, ale GPS mne pošle někam, že max je 50 průjezdných bodů... chjoooooo.... Jak si má člověk, hypoteticky, udělat trasu např z Brna do Vídně na kole? :|
  • 0

#411 kamarad55

kamarad55

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 8:40

Na adrese: http://leteckaposta.cz/563489821 jsem Ti uložil prográmek, který by mohl pomoci. Za vyzkoušení nic nedáš. P.S. Může si ho stáhnout kdokoliv, ale bude tam jen 19 dnů, pak se automaticky smaže.
  • 0

#412 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 10:02

Dík... každopádně... - převod na zlomové body o počtu XY nic neudělá - převod jen na zlomové body fungoval - v GPS stopa byla, ale nešlo po ní navigovat - bylo nutno vytvořit v GPS zpětnou stopu a poté se původní stopa zjevila v možnostech "Navigovat na..." Tož jsem zvědav zda se neztratíme, minimálně ted jde udělat to, aby se stopa ukázala na mapě.
  • 0

#413 zdenekpat

zdenekpat

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 13:27

prosím o radu.když si koupím dakotu 20 pro,je od každého prodejce české menu v přístroji.jsem už starší ročník?DOKÁŽE DAKOTA 20 PRO TO SAMÉ JAKO OREGON 450 PRO?MUJ ETREX LEGEND JE V LESE A NA ULICI SKORO NEPOUŽITELNÝ A PROTO CHCI NĚCO LEPŠÍHO.DĚKUJI
  • 0

#414 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 13:57

Cestina je otazkou jednoho souboru, takze i kdybys ji tam nemel (jakoze ji tam mit budes), tak si to tam muzes dohrat. Jinak D20 je mensi model, nez O450. Zalezi, na co to primarne chces. Kdybych se rozhodoval ja, tak na kolo bych si vzal D20, na turistiku O450.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#415 zdenekpat

zdenekpat

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 14:01

CHCI TO NA HLEDÁNÍ POKLADU
  • 0

#416 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 14:05

Tak svuj nazor jsem snad napsal vyse jasne. BTW a vypni si ten CapsLock.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#417 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 14:39

Dotykový display je podmínkou? Nechtěl bys raději nahradit starou GPSku novým eTrexem (20,30)?
  • 0

#418 zdenekpat

zdenekpat

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 15:11

do nových etrexu bych šel ale nemám o nich žádné informace a ještě se prý v čr neprodávají
  • 0

#419 Destr

Destr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2011 - 15:27

zdenekpat: Nove etrexy zde: http://goo.gl/Zhpj1

Snad to trochu pomuze.

A co se tyce Dakota 20 vs. Oregon 450

Co se tyce funkcnosti tak Oregon ma navic akorat podporu Wherigo kesek. Jinak jsou stejne.
Co se tyce celkoveho srovnani Oregon ma vetsi a jemnejsi displej.

Najed si na garmin.cz a u navigaci ktere te zajimaji si dej "porovnat". vyplivne to na tebe srovnavaci tabulku a muzes si porovnavat sam.
  • 0

10 SIN

20 GOTO HELL

#420 babacz

babacz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2011 - 8:38

nedaří se mi do dakoty 20 nahrát keše.hledám doposud s garminem 12,kde si zadám souřadnice.Někdo mi říkal,že musím být registrovaná jako premium...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama