Přejít na obsah

Fotka

Dakota 20

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
558 odpovědí na toto téma

#441 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2012 - 14:07

Akorát si odpusťte případnou diakritiku v názvech ;) Už tu byli experti, kteří to tam bez rozmyslu plácli a pak se divili, že to nefunguje, v lepším případě jenom zlobí...
  • 0

#442 xkarel

xkarel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2012 - 12:56

Zdravím Koupil jsem si Dakotu 20 a všiml jsem si, že kompas správně ukazuje pouze, pokud se přístroj nepohybuje (nebo jen velni pomalu). Při normálním pohybu (rychlá chůze, jízda, atd) se jakoby zasekna a ukazuje pořád na jedno místo. Teprve po zastavení se skokově srovná. Je to normální a dá se s touhle docela nepříjemnou vlastností něco dělat? Díky
  • 0

#443 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2012 - 12:57

Tohle dakoty dělaly se starým softwarem, máš nainstalovaný ten aktuální?
  • 0
Užívej života...

#444 xkarel

xkarel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2012 - 13:21

puczmeloun napsal/a:
Tohle dakoty dělaly se starým softwarem, máš nainstalovaný ten aktuální?

Zatím tam je ten původní, což je 5.20, ale jak jsem koukal, tak v popisu updatů není o kompasu zmínka (oficiální strábky Garmin). Aktuálně je 5.50.
  • 0

#445 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2012 - 21:17

Tak jsem čekal, že se ozve ještě někdo ale nestalo se tak. Myslím, že verze 5.20 už je po oné opravě, ale ničemu neuškodí nainstalovat poslední stabilní verzi (což 5.50 zdá se je). Dále doporučuji zkusit nakalibrovat kompas a pak už nevím co by pomohlo. Možná je to prostě "feature" a ne "issue" na kterou jsem si zvykl a jako chybu ji neberu (nebot jak jsem se ted dočetl ve vedlejším vlákně o dakotě - když člověk stojí funguje tříoý kompas, když člověk jde používá Dakota spíše družic a ne kompasu - možná toto je základ problému)...
  • 0
Užívej života...

#446 xkarel

xkarel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 8:21

Jojo, přesně tak to je a to mě taky spletlo. Klasickej kompas ukazuje i při otočení přístroje, GPS jenom při změně pohybu. U navigace na mobilu byla GPSka s mizernou citlivostí a kompas podle toho vypadal, u Garmina je to něco diamterálně jinýho.
  • 0

#447 Bizon137

Bizon137

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 19:29

Mohl by mne někdo poradit, zda někde stáhnu mapu Německa? Díky
  • 0

#448 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 20:15

http://wiki.geocachi...e_mapy_(garmin)
  • 0

#449 Bizon137

Bizon137

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 20:23

Děkuji
  • 0

#450 lidapavel

lidapavel

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 10:11

Nevíte někdo, jestli jdou do Dakoty 20 dopředu nacvakat vyluštěné mysterky. Zatím byl postup takový, že jsme si nahráli kešky, při hledání jsme si ji otevřeli a z papíru zadali "Další úsek", ale ne vždy to tam po znovuzapnutí gps zůstalo...
  • 0

#451 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 07 květen 2013 - 11:11

Upravit nové (vyluštěné) souřadnice přímo na webu geocaching.com. Pakliže je pak nahraješ, tak budou v navi už s vyluštěnejma souřadnicema. Já to dělám tak, že mám bookmark, do kterého si přidávám vyluštěné mystery. z toho bookmarku pak dělám pocket query a to posílám do navi.
  • 0

#452 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 11:14

Úprava souřadnic na GC.com jde jen pro PM. Další možnost je nějaký program pro správu kešek například Geoget - tam si udělat bod s finálkou a nahrát do navigace.
  • 0

#453 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 11:30

Nejjednodušší způsob je začít na to používat nějakej soft. Třeba zrovna Geoget. Je komplet v češtině, má dost velkou podporu i ze strany geokačerů a platba za něj je dobrovolná. Tam si jen k vyluštěným keším přidáš Final waypoint. Makro pro nové přístroje Garmin, pak umí vyměnit Final za výchozí a do listingu ti dopíše poznámku (já tam třeba mám "Souřadnice keše přesunuty na pozici finálky" ) a původní výchozí bod ti do výsledného exportu přidá jako start wpt. Výsledný GPX (který může obsahovat tisíce keší) pak jen nahraješ do navigace. Celý se to naučit není nijak obtížný, myslím si, že průměrnej běloch dokáže základní operace za jeden, dva večery.
  • 0

#454 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 14:34

Paprikasi napsal/a:
Upravit nové (vyluštěné) souřadnice přímo na webu geocaching.com. Pakliže je pak nahraješ, tak budou v navi už s vyluštěnejma souřadnicema.

To ale platí jen, pokud ty keše nahráváš do GPSky rovnou ze serveru.

Doporučuji GeoGet a POI body. Z dlouhodobého hlediska nejlepší řešení.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#455 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 07 květen 2013 - 14:40

kolombo napsal/a:

Paprikasi napsal/a:
Upravit nové (vyluštěné) souřadnice přímo na webu geocaching.com. Pakliže je pak nahraješ, tak budou v navi už s vyluštěnejma souřadnicema.

To ale platí jen, pokud ty keše nahráváš do GPSky rovnou ze serveru.
Doporučuji GeoGet a POI body. Z dlouhodobého hlediska nejlepší řešení.

Nevim co tim myslíš. Nahrávám je do GPS pomocí PQ, kterej je vygenerován z bookmarku, kde mám všechno vyluštění uložený. Tenhle GPX mi samozřejmě vygeneruje server - to jo.

To že je na správu mysterek nutnej nějake externí program, je mýtus - znám spoustu lidí, který se obejdou bez něj.
  • 0

#456 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 14:54

Nikdo tu nerekl, ze program je nutny, jen ho Kolombo doporucil. S jeho pomoci je opravdu sprava kesi vyrazne pohodlnejsi. Jak to treba udelas, kdyz nedokoncis nejakou multinu nebo multino-mysterku? Jak to udelas, kdyz mas vylustene indicie, ale pouzit je muzes az v terenu? Co kdyz vypoctes nekolik postupovych bodu? Mam pokracovat? Pouzijes papiry, blok ci podobnou nahradu. Za 14 dni nevis, kam se ten spravny papir podel. Pokud to mas v databazi, nic nemusis hledat, vezmes (nahrajes) a jdes. A mas to vcetne vsech svych poznamek, ...
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#457 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 16:55

Zagloba napsal/a:
Úprava souřadnic na GC.com jde jen pro PM. Další možnost je nějaký program pro správu kešek například Geoget - tam si udělat bod s finálkou a nahrát do navigace.

To je omyl, viď

http://www.mozilive....nesuradnice.htm
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#458 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 17:02

Paprikasi napsal/a:
To že je na správu mysterek nutnej nějake externí program, je mýtus - znám spoustu lidí, který se obejdou bez něj.

A já zase znám spoustu lidí, kteří už vědí, že to s ním je jednodušší...

BTW. asi se ti zatím nikdy nestalo, že bys měl v navigaci vidět jen půlku keší, byť by v tom GPXku byly všechny, že? Možná bys pak taky nějakej soft začal rád používat. Zvlášť pokud nejsi kousek od baráku.
  • 0

#459 lidapavel

lidapavel

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 17:38

Zkusíme to přes ten bookmark a pak pocket query, protože máme premium member, díky za radu.
  • 0

#460 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 17:54

To ale není navigací, ale tím GPXkem co produkoval zeměmluv, jestli to ještě trvá, nebo už to funguje normálně nevím. Zvykl jsem si to exportovat tím pluginem, používám ho od začátku co existuje a nemám problém...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama