Dakota 20
Publikováno 07 květen 2010 - 22:58
Publikováno 07 květen 2010 - 23:01
fremen.cz napsal/a:
Přišlo mi to stejné, měl jsem je na stejném místě s nastaveným stejným zoomem, Oregon viděl dál "před sebe" a bylo to mín "kostkovaty".
Pokud chceš chodit s hlavou zaraženou v navigaci, kup si Oregona, budeš se moci kochat hezčím obrazem.
Pokud chceš navigaci abys trefil na místo, tak Dakotu, navede tě kvalitně a oči tě z toho bolet nebudou a ještě ušetříš jak penízky, tak baterky a tak i prostor v batožině nebo na řídítkách kola (ber to s rezervou, ty stroje jsou skoro identické a spíš si říct na co to chceš a nechceš)
To zní dobře. Děkuji za příspěvky.
Publikováno 08 květen 2010 - 11:37
Publikováno 08 květen 2010 - 20:23
Funguje to tak, že když máš nahraný keše v GPS a pak ji přes GPS zalogouješ jako nalezenou, tak pak se ti tady zobrazí. Jinak nic... Tak nějak funkce k ničemu...Kacer napsal/a:
U Dakoty by mě zajímalo, kčemu je toto:
Nastavení -> Geocachig -> Seznamy keší zobrazit názvy/ Nalezené keše
i když keše nahraju, tak se tam nic nezobrazuje. Kešky se ukazují v hlavním menu v Geocaching
Dík
Publikováno 09 květen 2010 - 9:20
Publikováno 09 květen 2010 - 11:54
Ber to tak, že Dakota je opravdu turistická navigace a ta autonavigace je v podstatě okrajová záležitost (ono u Colorada či Oregonu je stejné). Co si je třeba uvědomit je:HawkeyeCZ napsal/a:
1) Umi Dakota taky nejak rozumne navigovat po silnicich? Tim myslim zvolit si vice prujezdnych mist, vest mimo placene useky, prip. navadet v pruzich. Asi si ji koupim stejne, jde jen o to, co od ni mam ocekavat :-)
- má malý display na výšku
- nemá hlasovou navigaci, jen pípá a to po půl hodině po Praze je na prášky
- neumí navigaci v pruzích, optimalizovat trasu atd. prostě naviguje podle svého nejlepšího svědomí na uvedený bod.
+ můžeš si naplánovat trasu s více body
+ můžeš si vybrat metodu navigace nejkratší, nejrychlejší a mimo silnice
+ můžeš si vybrat optimalizaci pro auto, cyklo, pěší
+ zapnout/vypnout placené silnice, dálnice, nezpevněné cesty, auta s více pasažéry
To je všechno. Takže tak nějak podle Dakoty do cíle dojedeš, ale je to fakt nouzovka.
Publikováno 09 květen 2010 - 12:00
sobikovi napsal/a:
Takže tak nějak podle Dakoty do cíle dojedeš, ale je to fakt nouzovka.
mno ono se to ne nadarmo jmenuje turistická navigace... to je asi tak, jak když jde kešovat někdo s TomTom XL... taky to jde, ale špatně...
kolo/pěšky (lod) - Garmin
auto/motorka - TomTom, Navigon
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 09 květen 2010 - 12:10
Publikováno 09 květen 2010 - 12:12
HawkeyeCZ napsal/a:
Ale s cim fakt nevim, je rozhodnuti, jestli variantu Sport, nebo PRO, tam to mam pul na pul a dalsi argumenty uz me nenapadaji, tady bych uvitala zkusenosti/rady ostatnich. DIky :-)
Sport - tepový senzor, senzor na kolo rychlosti a tempa šlapání (pokud se nepletu)
PRO - "obyč" Dakota s mapou Topo PRO (rozdíl mezi obyč a PRO mapou je v detailech mapy... dá se to dohledat na netu)
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 09 květen 2010 - 12:19
Taky uz jsem takoveho zoufalce v lese videl. Nechapu, jak nekdo podle jednolite vybarvene plochy muze neco hledat a hlavne najit.fremen.cz napsal/a:to je asi tak, jak když jde kešovat někdo s TomTom XL...
Publikováno 09 květen 2010 - 12:20
S474N napsal/a:
Taky uz jsem takoveho zoufalce v lese videl. Nechapu, jak nekdo podle jednolite vybarvene plochy muze neco hledat a hlavne najit.fremen.cz napsal/a:to je asi tak, jak když jde kešovat někdo s TomTom XL...
normálka ne? "Dojeli jste do cíle"
Publikováno 09 květen 2010 - 12:20
fremen.cz napsal/a:
sobikovi napsal/a:
Takže tak nějak podle Dakoty do cíle dojedeš, ale je to fakt nouzovka.
mno ono se to ne nadarmo jmenuje turistická navigace... to je asi tak, jak když jde kešovat někdo s TomTom XL... taky to jde, ale špatně...
kolo/pěšky (lod) - Garmin
auto/motorka - TomTom, Navigon
no ja hledal nejaky zpusob jak to poresit a nakonec to vyresil tak ze v aute mam Garmin 765 a v kapse Dakotu 20. Akorat musim uploadovat dualne (stejny obsah do obou). Cili pak v aute vidim kde jsou kolem me krabicky (a jeslti se to da resit DRIVE IN) a na pripadne dohledavani pak vytahnu z kapsy Dakotu :-D
Publikováno 09 květen 2010 - 12:21
fremen.cz napsal/a:
normálka ne? "Dojeli jste do cíle"
Obavam se, ale nemam to pochopitelne overeno, ze to neumi routovat v plose, ale pouze po cestach.
Publikováno 09 květen 2010 - 12:51
Ano, přesně tak. To je asi nejlepší řešení. Jen místo toho Garmina 765 já používám skutečnou autonavigaci Tom Tom One XLOrxion napsal/a:
no ja hledal nejaky zpusob jak to poresit a nakonec to vyresil tak ze v aute mam Garmin 765 a v kapse Dakotu 20. Akorat musim uploadovat dualne (stejny obsah do obou). Cili pak v aute vidim kde jsou kolem me krabicky (a jeslti se to da resit DRIVE IN) a na pripadne dohledavani pak vytahnu z kapsy Dakotu :-D
Publikováno 09 květen 2010 - 13:28
Publikováno 09 květen 2010 - 14:32
Publikováno 09 květen 2010 - 14:38
sobikovi napsal/a:
Ano, přesně tak. To je asi nejlepší řešení. Jen místo toho Garmina 765 já používám skutečnou autonavigaci Tom Tom One XLOrxion napsal/a:
tedy ja nevim o co jde ale ... to co mam ja je taky uvadene jako autonavigace :-D ale zase pokud si myslis ze navigovat auto muze jen TomTom a nikoliv Garmin tak to nechme tak pac tu nechci zacit flame :-D
jiank si myslim ze ta moje hracka http://www.electrowo...-765t-life-time autonavigaci je
Publikováno 09 květen 2010 - 17:26
Publikováno 09 květen 2010 - 17:33
Publikováno 09 květen 2010 - 17:47
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů