Databáze CWG - co je nového?
Publikováno 22 November 2010 - 11:30
Publikováno 22 November 2010 - 12:07
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 November 2010 - 14:46
gord napsal/a:
Tysim, ze Nemo tu rikal,z e pokud CWG neodpovida predpisu, je zarazeno d zvlastnich. Nicmene na ten Geoget a CWG z PGME jsem se ptal jiz nekolikrat a nikdo mi neodpovedel, proc nejsou v katalogu.
jenze treba 10 years neodpovida paramatrum vzhledu. Vsechna CWG v extra vypadaji jako CWG, jen maji jine pismo, nick. Ted resil kamarad to, ze si nechal na CWG udelat stejnou linku jako ma 10 Years a ma smulu. JPA to cwg uplne vyradil. Muj nazor je, ze to je spravne, protoze to kolecko vypada jinak.
Na to proc nejsou tyhle dve CWG v katalogu se neptej tady na foru. Ale zkus primo JPA, jestli je dostal nebo ne. Treba k nim jen nenasel listing prislusneho eventu a proto tam nejsou.
Publikováno 22 November 2010 - 14:58
Já si zase dovolím nesouhlasit. Pokud kolečko nesplňuje podmínky dané JPA (tak on je ten Bůh), tak by měl být zařazen do kategorie Extra s připomínkou proč a nač...Mortticia napsal/a:
jenze treba 10 years neodpovida paramatrum vzhledu. Vsechna CWG v extra vypadaji jako CWG, jen maji jine pismo, nick. JPA to cwg uplne vyradil. Muj nazor je, ze to je spravne, protoze to kolecko vypada jinak.
Myslím, že je kolem dodržení předlohy příliš velká hysterie. Každý je rád, že nějaké to CWG najde v keši a osobně otázku fontu či linky neřeším. Myslím si, že by bylo postačující, kdyby byla povinná zadní strana a na přední nechat volnost...
Publikováno 22 November 2010 - 16:08
sobikovi napsal/a:
Myslím, že je kolem dodržení předlohy příliš velká hysterie. Každý je rád, že nějaké to CWG najde v keši a osobně otázku fontu či linky neřeším. Myslím si, že by bylo postačující, kdyby byla povinná zadní strana a na přední nechat volnost...
Mam opacny nazor a to stejny jako JPA. Ze by CWG mela splnovat pravidla serie. Zadni strana je jasna. A ta predni ma take urcite parametry.
treba turisticke znamky jsou take vsechny stejne udelane, je to proste znak cele serie.
Ja vim, ze budes mit namitky - "ale proc?" Na to ti neodpovim, jen jsem rekl svuj nazor, jako ty tvuj.
Publikováno 23 November 2010 - 18:17
Ahoj, ať koukám jak koukám, to první (10-10-10 Multi Event: Praha) ke mně zřejmě nedorazilo. Druhé má menší a posunutý text GeoGet pro zacatecníky i pokrocilé a zároveň i zmenšené a posunuté GEOCACHING.CZ. To už by neprošlo ani do Extra, kdyby tato kategorie pro speciály existovala. Pokud máš kontakt na majitele 10-10-10 Multi Event: Praha, byl bych rád, kdyby se mi ozval.
Publikováno 23 November 2010 - 18:27
Publikováno 23 November 2010 - 21:53
Jo. Kromě osobního CWG v katalogu nejsou tyhle její eventové:Mortticia napsal/a:
Ten event poradala lucecitka ne? Jeji CWG taky neni v katalogu a to uz je ma minimalne od eventu 10 years
10 Years!
10-10-10 Multi Event: Praha
Letiště Praha
Publikováno 25 November 2010 - 19:05
Publikováno 26 November 2010 - 18:30
Publikováno 27 November 2010 - 10:10

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 27 November 2010 - 10:30
gord napsal/a:
Soucasna verze pluginu bere data z databaz na SvetGC a doplnuje je daty z Maxinohova katalogu.
Bohuzel se v katalogu na Svet GC neda nejak rozumne vyhledavat a ani zobrazeni vsech CWG najednou nefunguje, ani zmenit razeni na razeni podle abecedy se mi nepodarilo prepnout, takze musim vychazet z toho, co si nactu z adresy http://svetgc.cz/cwg/export/xml/now v XML formatu. Podle informace od Nema je to online obsah databaze a ten obsahuje 10 CWG se jmenem zacinajicim 'KG Brno'.
Od Maxinohy ziskavam http://cwg.maxinoha.cz/cwg.xml, coz je zrejme xml obsah databaze vygenerovany offline. Tento seznam prave ted obsahuje stejnych 10 CWG zacinajicich 'KG Brno'.
Jestli to je vsechno nebo ne, to posoudit nedokazu. Ale nemohu pracovat s necim, co nemam k dispozici.
V tom pripade doplnuji seznam CWG KG Brno:
Klub Geocacheru Brno
KG Brno 10 Found it - je v databazi 2x
KG Brno 25 Found it - je v databazi
KG Brno 50 Found it - je v databazi
KG Brno 100 Found it
KG Brno 150 Found it
KG Brno 200 Found it
KG Brno 250 Found it
KG Brno 300 Found it
KG Brno 350 Found it
KG Brno 400 Found it (u tohoto nevim, zda uz je vyrobene, ale mluvilo se o nem)
Pokud nejsou v katalogu tak se zkuste domluvit s bedissem, ktery ma CWG na starosti. Zaroven vim, ze jsou CWG i za zalozene kese, ale tam nevim presne nazvy.
No a pod hlavickou KG Brno byly jeste tyto eventy:
KG Brno Minigolf open 2008 - je v databazi
KG Brno Minigolf open 2009 - je v databazi
KG Brno Petanque open - je v databazi
KG Brno Dragon open
KG Brno Geobowling - je v databazi
KG Brno Geoscating - je v databazi
KG Brno 1. CITO event - je v databazi
KG Brno GeoHratky 2010 - je v databazi
Pri pouziti programu do pda jsem v databazi maxinohy nenasla (nebo spis lepe receno nehledala jsem je) jen CWG za foundy nad 200
Publikováno 28 November 2010 - 8:04

Publikováno 20 December 2010 - 11:56
mudlodcera napsal/a:
Jeste dotazek jeden - podle ceho se pojmenovavaji CWG v databazi. Narazila jsemna CWG pojmenovane Banny, ale na CWG je napsano Eressiel. To pakma clovek najit cwg do sbirky
Tak a mam dalsiho nadepsano to je jako Benysek.cz a na cwg je Aglor
Jojo už sem na sebe koukal, že mám zajímavé CWG, nu snad to autoři brzo opraví....

Publikováno 18 March 2011 - 15:47
Byla provedena kompletní aktualizace dle zdrojového XSL souboru od JPAgea. Nyní je stav přesně 1:1 oproti oficiálním datům poskytnutých od JPAgea.
Chybějící fotografie budou doplněny 9.4.2011
Databáze nyní obsahuje 4255 ks různých CWG

Publikováno 18 March 2011 - 20:09
Publikováno 18 March 2011 - 21:32
Publikováno 18 March 2011 - 23:54
Geo Gadget napsal/a:
Jen poznamka na okraj: Proc nejsou nektera CWG v katalogu? Nektera CWG nejsou nami jako vyrobcem zaslana do katalogu na vyslovnou zadost kaceru. Proste nekteri si nepreji byt vubec v katalogu. Neni jich mnoho, ale najdou se.
... což ovšem zcela odporuje použití vzoru pro CWG kdy jeho autoři naprosto jasně stanovili, že ho může použít každý když pak zašle dva vzorky od jeho CWG do katalogu !!!
Takže takovéto požadavky na nezasílání by měli, přinejmenším oficiální výrobci, ignorovat a jimi vyrobená CWGčka na JPAgea automaticky zasílat vždy.
Druhá varianta je objednávky s podobnými požadavky vůbec nepřijímat a nezhotovovat, protože potom to stejně vypadá tak, že za to mohou právě oni jako výrobci, že se CWG do katalogu nedostalo protože ho tam neposlali. Jestliže se jedná o skutečně jen o vyjímečné požadavky tak to jistě nebude taková újma na ušlém zisku.
Vypadá to sice tak trochu jako začarovaný kruh, ale přece když vyrábím něco (v podstatě na bázi volné licence - respektive licence poskytované za úplatu pouhých 2 vzorků do katalogu) tak pak bych měl podínky takové licence přednostně dodržovat. Mělo by to být ctí všech výrobců, jinak jsou na tom s morálkou stejně jako činské továrny na plagiáty !!!
Tolik můj názor.

Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 19 March 2011 - 0:05
Geo Gadget napsal/a:
Stejne tak nekteri nechteji mit kolecko odpovidajici sablone CWG. Vzdy upozornujeme, ale nekteri si proste i tak prosadi svou.
Tohle je jiná věc a tu bych neřešil - jestliže si někdo zadá požadavek na výrobu něčeho co ve výsledku bude Dřevěné kolečko s vypáleným obrázkem tak už je to asi čistě jeho věc.
Jestliže na výrobek není použitá přesně specifikovaná šablona - vzor pro CWG tak se dá konstatovat, že je jedno jak to bude vypadat (i když po pravdě to stále tak trochu parazitování na původním nápadu Poníka a JPAgea bude, to je asi marné zastírat).
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů