Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#221 me2d09

me2d09

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 12:12

1. toto nejde ve Wherigu obecně. Vytvoř miniaturní zónu (tři body hned vedle sebe) a nebo uživateli vyplivni souřadnice a ať si tam dojde podle GPS (bude je muset opsat, bohužel). Ve WIG měla být fce NavigateToPoint ale GS se na wherigo vykaslal driv nez ji stihl implementovat.
EDIT: nejlepší řešení ale popsal matejcik o příspěvek níže.
2. Save Game uloží hru, nic se neuzavře. Pravděpodobně myslíš odemčení cartridge, neboli nastavení že je dohraná. To v urwigu uděláš: Nastav -> Cartridge.Dokončen = Pravda. Poté doporučuji provést ten zmiňovaný savegame. Tento save pak při uploadu na wherigo.com odemkne cartridge.
  • 0

#222 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 12:14

pokud vím, tak umístění keší se řeší tak, že uděláš větší zónu okolo, a doprostřed dáš předmět "Cache" na přesné souřadnice. a ten pak má vlastní šipku, která ukazuje právě na ten bod
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#223 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 14:25

diky za rychlou odpoved. Savegamem teda odemykam kartridz. Co se tyce Unlock Codu, ten neni nutny? (Je li nutny, generuje se automaticky, nebo ho musim nekde napsat ja) ad matejcik - jaky prikaz mam pouzit, abych mel predmat an presnych souradnicich? to zel neumim :( diky moc.
  • 0

#224 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 14:36

unlock kód se generuje automaticky, můžeš ho zobrazit tak že něco jako "cartridge.odemykací kód" vložíš do zprávy v openwigu nefunguje odemykání savegamem, protože ty savefiles mají jiný formát, takže je lepší vždycky vypsat unlock kód jaký příkaz netuším. hádám že se někde ve vlastnostech předmětu dá nastavit "pozice" a vybrat na mapě? někdo komu urwigo funguje, opravte mě?
  • 0

#225 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 14:50

Tlačítko editovat v mapě ve vlastnostech předmětu.

Přiložené miniatury

• clip_2.jpg

• 0

#226 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2010 - 11:04

dekuji za upresneni, zapracuji si ho do kartridze. jeste mam dotaz. Mam cartridz odladenou na Oregone 550. Jak bude funkcni na OpenWigu, mobilech a tak?
  • 0

#227 me2d09

me2d09

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2010 - 13:43

To nejde obecně říct ale zřejmě ano. Na openwigu by mělo (zvlášť jestli si nepoužíval custom script). Na WinMobile by to taky mělo fungovat, ale s jistotou to říct nejde. Rozhodně doporučuji betatest i na těchto zařízeních.
  • 0

#228 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2010 - 9:08

me2d09 - nuz kedze nemam moznost, uvediem to v listingu. Custom script som nepouzil a negarminaci dostanu odomykaci kod. Uvidime. vdaka.
  • 0

#229 rk-team

rk-team

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2010 - 8:27

Ahoj, mam dotaz. Jak vyresit soubezne zobrazeni navigovani do zony a zobrazeni informace odectu timeru? Diky...
  • 0

#230 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2010 - 8:55

těžko musel bys za každé tiknutí timeru obnovovat informaci o čase v popisu zóny - ale nejsem si jist, jestli se na všech zařízeních ten popis obnovuje automaticky. tohle je asi jediné schůdné řešení, s tím, že holt se hráč musí případně postarat o to, že z obrazovky zóny vyjede a zase se tam vrátí, aby viděl kolik má času koneckonců třeba v openwigu je navigace na úplně samostatné obrazovce, kam nemůžeš dát nic ještě můžeš informaci o čase dávat do status textu, ale ten zase nefunguje na garminech
  • 0

#231 me2d09

me2d09

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2010 - 14:13

Doporučuji měnit název zóny - je to tak vidět i v seznamu blízkých zón (kde je malá šipka) a není třeba interakce uživatele. Navíc v té detailní navigaci k zóně se to myslim že na PPC neaktualizuje (ale možná je to na garminech, každopádně na jednom z nich se to neaktualizovalo). Status text můžeš doplnit také, na garminech to žádný pád nezpůsobí (jen se to nikde nezobrazí). matejcik: 1) statusbar funguje na OpenWigu? matejcik: 2) J2ME openwig je na tom ohledně těchto věcí (kde je zobrazena navigační šipka atd) stejně jako WhereYouGo?
  • 0

#232 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2010 - 15:45

me2d09: 1. ano 2. ne tak docela - nevím přesně v jaké fázi vývoje je teď WhereYouGo, ale myslím že jsem s autorem mluvil o tom, že má smysl přidat tam navigační šipky na spoustu míst kde nebyly. v openwigu je jenom jedna navigační šipka na zcela vlastní obrazovce (nakliknutelné z podrobností o zóně/předmětu), jinak se ukazuje akorát vzdálenost
  • 0

#233 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2010 - 10:46

mam v zone Charakter. Charakter je ulozen na konkretnich souradnicich. Ten Charakter obsahuje command. Kdyz to hraju a vejdu do zony, v Charaktere sa mi automaticky aktivuje tenhle Command, i kdyz mi k dosazeni Caharkteru chybi 15 metru. Ja bych chtel, aby byl Command aktivni, az kdyz budu u Charakteru. Jak to lze udelat?
  • 0

#234 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2010 - 10:51

obecně nijak a snažit se to udělat nedává smysl. (proč: kdybys to opravdu nastavil tak, že musíš být na nule od charakteru, tak by tě hráči umlátili - protože zatímco při GC stačí když najdeš cache a na číslo na gpsce nekoukáš, ve wherigu ti tam ta nula musí zůstat minimálně tak dlouho, abys stihl kliknout na ten příkaz, což je taková hra na rychlý prsty) od toho jsou zóny, aby sis nastavil okruh kolem předmětu, do kterého se máš trefit takže pokud chceš hráče dostat "těsně k charakteru", tak si musíš udělat maličkou zónu okolo něj ale zase nastane stejnej problém - pokud bude ta zóna příliš maličká, tak se do ní hráči (opět) netrefí a budou ti nadávat
  • 0

#235 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2010 - 13:34

matejcik, diky, ok, chapu, je to vlastnost wheriga. Moc jsem tomu nerozumel. dik
  • 0

#236 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 10:00

uploadnul jsem cartridge na wherigo.com. Nezobrazila se mi vsak ikonka pro "Unlock cartridge". kde jsem udelal chybu?
  • 0

#237 me2d09

me2d09

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 10:04

Nando: u svých cartridge ta ikonka není, nejde unlockovat svou cartridge.
  • 0

#238 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 10:21

me2d09, tak tos me pobavil. Jo mas pravdu, je to tim. to by me tedy nenapadlo. diky :)
  • 0

#239 quattrocz

quattrocz

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 13:38

Muzu se zeptat odborniku, jestli je mozne zakazat ve hre ukladani (prubezne ukladani)? Potrebuju zamezit prubeznemu ukladani hry a povolit to az po dosazeni cilove zony. Predem diky za odpoved.
  • 0

#240 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 13:58

zamezit ukládání nejde, ale můžeš uložené hry znehodnotit. 1. vyrob si proměnnou cilovaZonaDosazena s výchozí hodnotou 0. máš-li na to task, to stačí. 2. v okamžiku, kdy hráč dosáhne cílové zóny, nastav proměnnou na 1 (nebo task na splněný) 3. ve funkci OnRestore zkontroluj, zda je tahle proměnná 1 (task je splněný) - pokud není, deaktivuj všechny zóny (a další věci, které by hráč mohl použít k postupu - např. timery, předměty v inventáři a tak) takže hráči si můžou ukládat jak chtějí, ale když se pokusí načíst hru dřív než po dosažení cílové zóny, nebudou moci pokračovat
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama