Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#581 hnatekpepik

hnatekpepik

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2013 - 14:50

Ahoj, chtěl bych vytvořit wherigo hru na principu časovky. Z bodu "A" se dostat do bodu "B" v určitém časovém limitu. Moc si nevím rady, jak tento typ hry sestavit, zkoušel jsem najít i nějaké vzorové projekty, ale tento typ jsem nenašel. S urwigem se teprve seznamuju, takže budu rád za každou radu, díky
  • 0

#582 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2013 - 18:43

http://www.urwigo.co...lanky&Itemid=22
  • 0

#583 hnatekpepik

hnatekpepik

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2013 - 19:55

Díky za odkaz, zasekl jsem se na tom systémovym času, jak ho tam vložím? díky
  • 0

#584 lubbez

lubbez

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2013 - 12:47

Mám dotaz, je někde dostupná informace o tom, co všechno je v urwigu pouze z důvodů kompatibility a jinak se nepoužívá nebo je nefunkční? Prošel jsem sice všechny příspěvky v tomto vláknu a mám určitou představu, ale pokud někde existuje seznam bylo by to fajn.
  • 0
Kde je vůle, tam je cesta.
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz

#585 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2013 - 16:31

Obavam se, ze nikoliv. Nejblize tomu je asi http://wiki.geocachi.../Tvorba_Wherigo, potazmo original http://earwigo.net/W...for_all_players, ale nejsem si jistej, jak moc je to aktualizovane...
  • 0

#586 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 20:52

Zdravim, stavim wherigo zavod typu: od startu do cíle v určitym časovym limitu. Kvůli problémům se signálem v určitých místech trati, chci použít systémový čas. Jde naprogramovat, aby během závodu od startu až do cíle, byl na displeji zobrazen aktuální probíhající čas na trati a v cíli se poté čas zastavil a zobrazil? Jde dále za použíti systémového času zakomponovat do trasy i mezičasy a jejich následné zobrazení? díky
  • 0
Zdravim

#587 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 22:07

GUGA napsal/a:
Jde naprogramovat, aby během závodu od startu až do cíle, byl na displeji zobrazen aktuální probíhající čas na trati a v cíli se poté čas zastavil a zobrazil? Jde dále za použíti systémového času zakomponovat do trasy i mezičasy a jejich následné zobrazení?

Tak jde to, ale dře to. ;)
Na to, jak použít systémový čas přístroje na odpočet času, je návod, na který se odkazuje Blexa o pár příspěvků výše - http://www.urwigo.co...lanky&Itemid=22.
Průběžné zobrazování aktuálního času na displeji lze provádět pomocí časovače a neustálého zobrazování zprávy, která vypíše aktuální čas. To bude simulovat „automatické ubíhání času“. Nicméně v takovém případě je nutné, aby časovač zobrazoval zprávu každou sekundu, což už není tak elegantní a některé přístroje s tím můžou mít trochu problém. Ale zkusit to můžeš.
Mezičasy můžeš zakomponovat stejným způsobem, jako vlastní měření času podle návodu v uvedeném odkazu. Jen na každý mezičas použiješ jinou proměnnou a budeš zobrazovat více výsledků.
  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#588 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 22:40

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:
Jde naprogramovat, aby během závodu od startu až do cíle, byl na displeji zobrazen aktuální probíhající čas na trati a v cíli se poté čas zastavil a zobrazil? Jde dále za použíti systémového času zakomponovat do trasy i mezičasy a jejich následné zobrazení?

Na to, jak použít systémový čas přístroje na odpočet času, je návod, na který se odkazuje Blexa o pár příspěvků výše - http://www.urwigo.co...lanky&Itemid=22.
Průběžné zobrazování aktuálního času na displeji lze provádět pomocí časovače a neustálého zobrazování zprávy, která vypíše aktuální čas. To bude simulovat „automatické ubíhání času“. Nicméně v takovém případě je nutné, aby časovač zobrazoval zprávu každou sekundu, což už není tak elegantní a některé přístroje s tím můžou mít trochu problém. Ale zkusit to můžeš.
Mezičasy můžeš zakomponovat stejným způsobem, jako vlastní měření času podle návodu v uvedeném odkazu. Jen na každý mezičas použiješ jinou proměnnou a budeš zobrazovat více výsledků.

A jak dosáhnu toho, aby se mi po dokončení zobrazil výsledný čas?
  • 0
Zdravim

#589 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 22:51

GUGA napsal/a:

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:

Stejně se mi to tvoje řešení nějak nezdá, to opravdu neexistuje jednodušší varianta? Aktuální čas na trati je přece skoro to nejdůležitější, nejde mi do hlavy, že se vytvoří způsob měření pomocí systémovýho času a opomene se takle důležitej prvek.
  • 0
Zdravim

#590 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 22:57

GUGA napsal/a:

Zobrazíš zprávu s výslednými hodnotami.
  • 0

#591 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 23:07

GUGA napsal/a:
Stejně se mi to tvoje řešení nějak nezdá, to opravdu neexistuje jednodušší varianta?

Nevím, jakou jednodušší variantu by sis představoval? Prostě zjistíš aktuální čas a zobrazíš ho. K zobrazení lze použít pouze zprávu a k tomu, abys mohl odečítat čas periodicky, potřebuješ časovač.

GUGA napsal/a:
Aktuální čas na trati je přece skoro to nejdůležitější...

Proč by měl být aktuální čas na trati to nejdůležitější? Wherigo bylo vytvářeno především jako průvodce po místech a pro možnost hraní jednoduchých adventur v terénu, nikoliv jako stopky pro přesné měření času. Na ty případy použití časovače společně se systémovým časem je naprosto dostačující.

GUGA napsal/a:
... nejde mi do hlavy, že se vytvoří způsob měření pomocí systémovýho času a opomene se takle důležitej prvek.

Jaký opomenutý důležitý prvek máš na mysli? Wherigo prostě nepoužívá přímý zápis do obrazové paměti, umí pouze zobrazovat sekvenci zpráv, kdy novější zpráva přepíše (překryje) tu předchozí (což si můžeš představit např. ve Windows jako posloupnost samostatných dialogových oken). S tím se všichni tvůrci musí smířit, přes to nejede vlak. Vše ostatní v návodu už je pouze využití prostředků, které jsou k dispozici.
  • 0

#592 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 23:36

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:

Zobrazíš zprávu s výslednými hodnotami.

Kde ony výsledný hodnoty najdu, prosím?
  • 0
Zdravim

#593 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2013 - 23:46

GUGA napsal/a:

Nerozumím. Ve tvých proměnných, samozřejmě. Všechno je to v tom odkazovaném návodu.
Na startu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "start".
Po dosažení 1. mezičasu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "mezičas 1".
atd.
Po dosažení cíle si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "cíl".
Start, mezičasy a cíl budeš řešit pomocí zón a zapsání aktuálního systémového času si umístíš do události "Po vstupu" u příslušné zóny.

1. mezičas vypočítáš jako "mezičas 1" - "start".
2. mezičas jako "mezičas 2" - "mezičas 1".
atd.
celkový čas jako "cíl" - "start".

Dostaneš čas v sekundách, který si už musíš převést na požadované jednotky (např. hh:mm:ss) a zobrazit.
  • 0

#594 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2013 - 9:14

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:

Nerozumím. Ve tvých proměnných, samozřejmě. Všechno je to v tom odkazovaném návodu.
Na startu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "start".
Po dosažení 1. mezičasu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "mezičas 1".
atd.
Po dosažení cíle si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "cíl".
Start, mezičasy a cíl budeš řešit pomocí zón a zapsání aktuálního systémového času si umístíš do události "Po vstupu" u příslušné zóny.

1. mezičas vypočítáš jako "mezičas 1" - "start".
2. mezičas jako "mezičas 2" - "mezičas 1".
atd.
celkový čas jako "cíl" - "start".

Dostaneš čas v sekundách, který si už musíš převést na požadované jednotky (např. hh:mm:ss) a zobrazit.

Tomu všemu rozumim, mám to sestavený podle návodu a jede to. Problém, kterej řešim je, že se mi na konci nezobrazí na displeji výsledný čas. Jak toho docílím?
V proměných mám jen čas na startu a čas v cíli.
  • 0
Zdravim

#595 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2013 - 8:36

GUGA napsal/a:
Problém, kterej řešim je, že se mi na konci nezobrazí na displeji výsledný čas. Jak toho docílím?

Odečti ta dvě čísla (čas v cíli MÍNUS čas na startu) a máš výsledný čas.
  • 0

#596 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2013 - 14:00

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:
Problém, kterej řešim je, že se mi na konci nezobrazí na displeji výsledný čas. Jak toho docílím?

To jsem udělal, problém je pořád jinde. Vše funguje jak chci, když dojedu do cíle v limitu, ukol je splnen a hra mě pustí dál, když dojedu po limitu, tak mě to pošle zpět na start. Tohle všechno funguje podle plánu, jen se mi na konci nezobrazí ten dosaženej čas. Už si rozumíme?
  • 0
Zdravim

#597 kikonan

kikonan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2013 - 15:14

GUGA napsal/a:

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:

To jsem udělal, problém je pořád jinde. Vše funguje jak chci, když dojedu do cíle v limitu, ukol je splnen a hra mě pustí dál, když dojedu po limitu, tak mě to pošle zpět na start. Tohle všechno funguje podle plánu, jen se mi na konci nezobrazí ten dosaženej čas. Už si rozumíme?

Na konci davas zrejme nejaku spravu o dobehnuti do ciela. Tak do tej spravy musis pridat aj ten rozdiel casov. To spravis tak,ze namiest samotneho textu das prikaz Concatenate (Zretazit) a jeho argumentmi bude text a ten rozdiel. Riesi to problem?
  • 0

#598 GUGA

GUGA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2013 - 17:12

kikonan napsal/a:

GUGA napsal/a:

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:

Na konci davas zrejme nejaku spravu o dobehnuti do ciela. Tak do tej spravy musis pridat aj ten rozdiel casov. To spravis tak,ze namiest samotneho textu das prikaz Concatenate (Zretazit) a jeho argumentmi bude text a ten rozdiel. Riesi to problem?

Konečně mi někdo odpovídá na to, na co se ptám:-) Funguje to, díky moc. Už bych jen potřeboval poradit jak převést ten čas, aby se nezobrazil v sekundách, ale ve formatu mm:ss
  • 0
Zdravim

#599 Varouch

Varouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2013 - 6:36

GUGA napsal/a:

kikonan napsal/a:

GUGA napsal/a:

mh.mail napsal/a:

GUGA napsal/a:

Konečně mi někdo odpovídá na to, na co se ptám:-) Funguje to, díky moc. Už bych jen potřeboval poradit jak převést ten čas, aby se nezobrazil v sekundách, ale ve formatu mm:ss

Řešil jsem to samé, mám na to tuto funkci. Ale určitě to někdo vyřeší lépe/elegantněji:
-----------------------------------------------------------------
-- pro daný čas (parametr long) vrací string ve tvaru mm:ss
-----------------------------------------------------------------
function ConvertTimeToMMSS(nTime)

local sPomocna = ":"

-- < 9, protože 9.1 se dále zaokrouhlí na 10
	if (nTime % 60) <= 9 then 
		sPomocna = ":0"
	end

local strSS = string.sub((sPomocna.._Urwigo.Ceil((nTime % 60), 0)), 1, 3)
	strTime = (_Urwigo.Floor(nTime / 60, 0))..strSS

return strTime
end

• 0

#600 lubbez

lubbez

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2013 - 9:37

Moudré hlavy poraďte. Mám předmět ktreý je uložený v zóně, ale má své vlastní souřadnice. Jak to mám udělat aby s ním bylo možné manipulovat až přímo na jeho souřadnicích. Zaytím to mám tak, že jsem si udělal pomocnou zonu, cca. 1x1x1metr povolim zobrazeni v "blízkosti" (to mám nastavené na 2m) a v zoně pak provedu akci. V podstatě jde o to, že hráč jde někam, najednou něco "uvidí", třeba bankovku a na přesně definovaném místě ji může sebrat. Díky za radu.
  • 0
Kde je vůle, tam je cesta.
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama