Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#621 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2013 - 19:22

Trochu jiné téma: Chtěl bych se zeptat, jaká je maximální velikost audio souboru, aby to bylo OK? A taky jaká je maximální velikost *.gwc a *.gwz? Nebo to může být třeba i 5MB? Díky za odpověď.
  • 0

#622 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2013 - 20:20

Max. velikost audiosouboru je daná velikostí volné paměti ve chvíli přehrávání. Záleží tedy na konkrétním přístroji a momentální obsazenosti paměti. Doporučuji držet se max. v desítkách KB, aby to šlo přehrávat v před-androidních mobilech. Limit na gwc neznám, ale tam je celkem dost místa. Pokud se pamatuji, nenačítá se vše do paměti najednou. Jestli máte někdo přesnější oïnfo či lepší paměť, prosím opravte mne. A pak s tím do WIKI. ;)
  • 0

#623 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 10:14

Dobře, a dejme tomu že chci třeba použít 5 audio souborů, z nichž má každý mírně přes 1 mb (bohužel, ať dělám, co dělám, nemůžu je stlačit pod 1 mb). V takovém případě je to asi velké riziko?
  • 0

#624 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 20:09

Na počtu souborů, pokud si pamatuji, nezáleží. Ale 1MB - to bude jen pro moderní telefony s přebytkem paměti. A to ještě jen možná, nezkoušel jsem. A samozřejmě, žádná mp3 nejde přehrát na Garminech. Ty podporují jen speciální pípací formát (v jeden moment jen jeden tón - jako první mobily).
  • 0

#625 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 6:58

Při tvorbě cartridge se na stejné médium v urwigo nahraje wav i fdl a přístroj přehraje podle toho, co mají za přístroj. Otázka ale je, zda by si oregonáři a colorádáři chtěli stahovat třeba 15 MB soubor, když jim to stejně pak jen bude pípat... No nic, stejně asi udělám velkou cartridge, protože zvuk a hudba prostě dodá atmosféru.
  • 0

#626 Varouch

Varouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 7:03

Cracken79 napsal/a:
Při tvorbě cartridge se na stejné médium v urwigo nahraje wav i fdl a přístroj přehraje podle toho, co mají za přístroj. Otázka ale je, zda by si oregonáři a colorádáři chtěli stahovat třeba 15 MB soubor, když jim to stejně pak jen bude pípat...

Když si lidi budou stahovat cartridge pro Garmin, ten soubor bude menší, protože ty wav soubory v něm nebudou.
  • 0

#627 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 10:40

Takový doplnující dotaz k aktuálnímu tématu, taky ted řeším zvuk - píppnutí. Mám .fdl i .mp3 soubor přiřazený k jednomu médiu. Když dám zkompilovat pro "pocket pc" tak mě na androidu normálně pípá, ale když dám zkompilovat "pro všechna zařízení" tak na androidu nepípá. Na garminu zatím nevím. Čím to? Je to tak že na pocket pc se to zkompiluje jen z toho, co je použitené na pocket pc a na garmin jen z toho co je n garmin? A na všechna zařízení jen to co umí bezpečně vše? Dík
  • 0

#628 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 14:05

Varouch napsal/a:

Cracken79 napsal/a:
Při tvorbě cartridge se na stejné médium v urwigo nahraje wav i fdl a přístroj přehraje podle toho, co mají za přístroj. Otázka ale je, zda by si oregonáři a colorádáři chtěli stahovat třeba 15 MB soubor, když jim to stejně pak jen bude pípat...

Když si lidi budou stahovat cartridge pro Garmin, ten soubor bude menší, protože ty wav soubory v něm nebudou.

Takže chápu-li správně, u chytrých telefonů je to jedno-omezení je vlastně jen místo na disku, orchestry mohou vyhrávat vesele a u Garminů je to fuk, protože to bude tak jako jen bzučení? To je dobrá zpráva.
  • 0

#629 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 18:55

Cracken79 napsal/a:....

Takže chápu-li správně, u chytrých telefonů je to jedno-omezení je vlastně jen místo na disku, orchestry mohou vyhrávat vesele a u Garminů je to fuk, protože to bude tak jako jen bzučení? To je dobrá zpráva.

Jo, pokud jsi to nechtěl udělat jako hudební kvíz a podobně, ale jen jako hudební podkreslení, tak máš pravdu. I tak doporučuji použít mp3 a ne wav a klidně se vzorkovací frekvencí 11k a bitrate pod 90 - ty chrchlátka v telefonech stejně nic moc nepřenesou.

mp3 a fvl v jednom médiu? Teoreticky by to mělo fungovat, při stažení pro Garmin se stahne jen fvl, pro PC jen mp3 a při vše (jestli si to pamatuju dobře), tak obojí. To poznáš podle velikosti.
Myslím, že mi kdysi někdo (asi Fanda199) radil, použít dvě samostatná média a spustit je po sobě, protože pokud jsou v jednom a je stažena verze "vše", tak sice cartridgě obsahuje obojí, ale někdy se nepřehraje ani jeden formát. Nejlépe vyzkoušet.
  • 0

#630 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 19:09

ProKesTom napsal/a:

I tak doporučuji použít mp3 a ne wav

Viděl jsem, že se to tady už řešilo, tak si dovolím vlastní doušku: u mp3 mi urwigo několikrát zamrzlo a zhroutilo se, wav fungoval jak má. Wav si můžu přehrát i přímo v urwigu a vidím, že funguje OK, mp3 soubor tam je pouze zapsán bez možnosti si ho přehrát.

Právě jsem otestoval své první wigo udělané v urwigu s wavama a vše fungovalo, tak jak má.
  • 0

#631 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 19:46

ProKesTom napsal/a:
mp3 a fvl v jednom médiu? Teoreticky by to mělo fungovat, při stažení pro Garmin se stahne jen fvl, pro PC jen mp3 a při vše (jestli si to pamatuju dobře), tak obojí.

V souboru GWC může pro jedno Media být uložen jen jeden soubor, takže wherigo.com při stahování vybere ten vhodný pro cílové zařízení (garmin/ppc). Žádné "stáhnout pro vše" není. (pokud je to možnost nastavení v urwigo, tak bych si tipnul že se tím nastavují preference - myslím, že wherigo.com je dost inteligentní na to, aby garminům automaticky dávalo fdl a ne-garminům ty jiné typy, ale krk bych na to nedal ;e) )

takže ano, teoreticky to jistě funguje. samozřejmě jiná otázka je jestli i prakticky...
  • 0

#632 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 19:49

Cracken79 napsal/a:

ProKesTom napsal/a:

I tak doporučuji použít mp3 a ne wav

Viděl jsem, že se to tady už řešilo, tak si dovolím vlastní doušku: u mp3 mi urwigo několikrát zamrzlo a zhroutilo se, wav fungoval jak má. Wav si můžu přehrát i přímo v urwigu a vidím, že funguje OK, mp3 soubor tam je pouze zapsán bez možnosti si ho přehrát.

Právě jsem otestoval své první wigo udělané v urwigu s wavama a vše fungovalo, tak jak má.

mp3 určitě jde přehrát v tom zkušebním playeru v urwigu
  • 0

#633 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 20:13

matejcik napsal/a:
[Žádné "stáhnout pro vše" není.

Matejcik: Dík za připomenutí. Letos si zatím hraju jen s Urwigem, zatím jsem na server nenahrával, tak už jsem si to ani neuvědomil. "Vše" je jen v Urwigo.

mp3 mi zatím přehrála jak stará Nokia 5230 (+OpenWig), tak i tablet Samsung s WherYouGo.
  • 0

#634 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 20:45

Aranyafëa napsal/a:

mp3 určitě jde přehrát v tom zkušebním playeru v urwigu

U mě určitě ne. Wavy a Fdly mají malou ikonku "Play" se zeleným trojúhelníčkem, mp3 nic nemá.

Ale to je jedno, vždy se tam budu snažit dát to, u čeho bude záruka největší kompatibility.
  • 0

#635 SpiritOfAngmar

SpiritOfAngmar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2013 - 8:33

Zdravím, mám jeden začátečnický, jak převedu mp3 do fdl, a pokud to nejde nemáte nekdo k dispozici nějaké pípnutí ve fdl. Dík
  • 0

#636 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2013 - 9:02

SpiritOfAngmar napsal/a:
Zdravím,

mám jeden začátečnický, jak převedu mp3 do fdl, a pokud to nejde nemáte nekdo k dispozici nějaké pípnutí ve fdl. Dík

1. Převod MP3 do FDL podle mě nejde.

2. Na tvorbu souborů FDL existuje program SystemBeepRecorder. Program i příklady FDL souborů se dají stáhnout z tohoto postu:
http://forums.ground...howtopic=195491

3. Na německém fóru jsem našel nějaký postup, jak převést soubor v MIDI do FDL. Ale německy moc nerozumím, takže nevím, jak přesně to funguje (je to nějaká ruční práce). Ale hodně mu tam za to děkují, tak to možná funguje.
http://forum.geoclub...=58948&start=20
  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#637 SpiritOfAngmar

SpiritOfAngmar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2013 - 11:22

mh.mail napsal/a:

SpiritOfAngmar napsal/a:
Zdravím,

mám jeden začátečnický, jak převedu mp3 do fdl, a pokud to nejde nemáte nekdo k dispozici nějaké pípnutí ve fdl. Dík

1. Převod MP3 do FDL podle mě nejde.

2. Na tvorbu souborů FDL existuje program SystemBeepRecorder. Program i příklady FDL souborů se dají stáhnout z tohoto postu:
http://forums.ground...howtopic=195491

3. Na německém fóru jsem našel nějaký postup, jak převést soubor v MIDI do FDL. Ale německy moc nerozumím, takže nevím, jak přesně to funguje (je to nějaká ruční práce). Ale hodně mu tam za to děkují, tak to možná funguje.
http://forum.geoclub...=58948&start=20

Díky juknu na to.
  • 0

#638 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 13:19

Ahoj, viděl jsem tady na vlákně, že se tu řešilo, jak udělat cartridge hratelnou jen v noci, potažmo od x hodin do x hodin. Dělám na cartridgi, která by měla být odehratelná jen v podvečer, chtěl jsem se zeptat, jak se dá ošetřit to, aby byla cartridge odehratelná v jiné časy během roku, v závislosti na tom, kdy se stmívá tj. například (limit pro odehrání by byl vždy stejný, tj. vždycky by se ta trasa musela zvládnout za maximálně 5 hodin): V zimě (prosinec, leden, únor) 15:00-20:00 Na jaře (březen, duben, květen) 16:00-21:00 V létě (červen, červenec, srpen) 17:00-22:00 Na podzim (září, říjen, listopad) 16:00-21:00 Díky za pomoc.
  • 0

#639 kikonan

kikonan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 13:33

Cracken79 napsal/a:
Ahoj, viděl jsem tady na vlákně, že se tu řešilo, jak udělat cartridge hratelnou jen v noci, potažmo od x hodin do x hodin.

Dělám na cartridgi, která by měla být odehratelná jen v podvečer, chtěl jsem se zeptat, jak se dá ošetřit to, aby byla cartridge odehratelná v jiné časy během roku, v závislosti na tom, kdy se stmívá
tj. například (limit pro odehrání by byl vždy stejný, tj. vždycky by se ta trasa musela zvládnout za maximálně 5 hodin):

V zimě (prosinec, leden, únor) 15:00-20:00
Na jaře (březen, duben, květen) 16:00-21:00
V létě (červen, červenec, srpen) 17:00-22:00
Na podzim (září, říjen, listopad) 16:00-21:00

Díky za pomoc.

Definovanie casov v cartridgi sa vzdy da obist. Takze ak chces, aby to hrali zhruba v takychto casoch, tak z toho sprav (ciastocne) nocnu kesku s vyuzitim reflexnych prvkov, ktore su viditelne iba po zotmeni. Prva cast hry bude hratelna za svetla a druha za tmy...
  • 0

#640 Cracken79

Cracken79

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 13:46

Myslím, že těch lidí, co tohle umí obejít zas tolik není. (Ještě míň než těch, co umí udělat aspoň jednu funkční wigo cartridge.) Každopádně, obejít se dá vždy vše, a pokud někdo má uspokojení z logování catridgí, kde nikdy nebyl, je to jeho věc. Sám se ochuzuje. Já z toho nemůžu udělat noční kešku, začátek je sice v lese, ale konec bude ve vesnici a u vesnice, tam budou lampy, a tudíž mi budou reflexní štítky na prd. Opravdu potřebuju aby to šlo odehrát V zimě (prosinec, leden, únor) 15:00-20:00 Na jaře (březen, duben, květen) 16:00-21:00 V létě (červen, červenec, srpen) 17:00-22:00 Na podzim (září, říjen, listopad) 16:00-21:00
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama