Jak to udělám v URWIGO?
Publikováno 05 srpen 2013 - 19:22
Publikováno 05 srpen 2013 - 20:20
Publikováno 06 srpen 2013 - 10:14
Publikováno 06 srpen 2013 - 20:09
Publikováno 07 srpen 2013 - 6:58
Publikováno 07 srpen 2013 - 7:03
Když si lidi budou stahovat cartridge pro Garmin, ten soubor bude menší, protože ty wav soubory v něm nebudou.Cracken79 napsal/a:
Při tvorbě cartridge se na stejné médium v urwigo nahraje wav i fdl a přístroj přehraje podle toho, co mají za přístroj. Otázka ale je, zda by si oregonáři a colorádáři chtěli stahovat třeba 15 MB soubor, když jim to stejně pak jen bude pípat...
Publikováno 07 srpen 2013 - 10:40
Publikováno 07 srpen 2013 - 14:05
Varouch napsal/a:
Když si lidi budou stahovat cartridge pro Garmin, ten soubor bude menší, protože ty wav soubory v něm nebudou.Cracken79 napsal/a:
Při tvorbě cartridge se na stejné médium v urwigo nahraje wav i fdl a přístroj přehraje podle toho, co mají za přístroj. Otázka ale je, zda by si oregonáři a colorádáři chtěli stahovat třeba 15 MB soubor, když jim to stejně pak jen bude pípat...
Takže chápu-li správně, u chytrých telefonů je to jedno-omezení je vlastně jen místo na disku, orchestry mohou vyhrávat vesele a u Garminů je to fuk, protože to bude tak jako jen bzučení? To je dobrá zpráva.
Publikováno 07 srpen 2013 - 18:55
Jo, pokud jsi to nechtěl udělat jako hudební kvíz a podobně, ale jen jako hudební podkreslení, tak máš pravdu. I tak doporučuji použít mp3 a ne wav a klidně se vzorkovací frekvencí 11k a bitrate pod 90 - ty chrchlátka v telefonech stejně nic moc nepřenesou.Cracken79 napsal/a:....
Takže chápu-li správně, u chytrých telefonů je to jedno-omezení je vlastně jen místo na disku, orchestry mohou vyhrávat vesele a u Garminů je to fuk, protože to bude tak jako jen bzučení? To je dobrá zpráva.
mp3 a fvl v jednom médiu? Teoreticky by to mělo fungovat, při stažení pro Garmin se stahne jen fvl, pro PC jen mp3 a při vše (jestli si to pamatuju dobře), tak obojí. To poznáš podle velikosti.
Myslím, že mi kdysi někdo (asi Fanda199) radil, použít dvě samostatná média a spustit je po sobě, protože pokud jsou v jednom a je stažena verze "vše", tak sice cartridgě obsahuje obojí, ale někdy se nepřehraje ani jeden formát. Nejlépe vyzkoušet.
Publikováno 07 srpen 2013 - 19:09
ProKesTom napsal/a:
I tak doporučuji použít mp3 a ne wav
Viděl jsem, že se to tady už řešilo, tak si dovolím vlastní doušku: u mp3 mi urwigo několikrát zamrzlo a zhroutilo se, wav fungoval jak má. Wav si můžu přehrát i přímo v urwigu a vidím, že funguje OK, mp3 soubor tam je pouze zapsán bez možnosti si ho přehrát.
Právě jsem otestoval své první wigo udělané v urwigu s wavama a vše fungovalo, tak jak má.
Publikováno 07 srpen 2013 - 19:46
V souboru GWC může pro jedno Media být uložen jen jeden soubor, takže wherigo.com při stahování vybere ten vhodný pro cílové zařízení (garmin/ppc). Žádné "stáhnout pro vše" není. (pokud je to možnost nastavení v urwigo, tak bych si tipnul že se tím nastavují preference - myslím, že wherigo.com je dost inteligentní na to, aby garminům automaticky dávalo fdl a ne-garminům ty jiné typy, ale krk bych na to nedal ;e) )ProKesTom napsal/a:
mp3 a fvl v jednom médiu? Teoreticky by to mělo fungovat, při stažení pro Garmin se stahne jen fvl, pro PC jen mp3 a při vše (jestli si to pamatuju dobře), tak obojí.
takže ano, teoreticky to jistě funguje. samozřejmě jiná otázka je jestli i prakticky...
Publikováno 07 srpen 2013 - 19:49
Cracken79 napsal/a:
ProKesTom napsal/a:
I tak doporučuji použít mp3 a ne wav
Viděl jsem, že se to tady už řešilo, tak si dovolím vlastní doušku: u mp3 mi urwigo několikrát zamrzlo a zhroutilo se, wav fungoval jak má. Wav si můžu přehrát i přímo v urwigu a vidím, že funguje OK, mp3 soubor tam je pouze zapsán bez možnosti si ho přehrát.
Právě jsem otestoval své první wigo udělané v urwigu s wavama a vše fungovalo, tak jak má.
mp3 určitě jde přehrát v tom zkušebním playeru v urwigu
Publikováno 07 srpen 2013 - 20:13
matejcik napsal/a:
[Žádné "stáhnout pro vše" není.
Matejcik: Dík za připomenutí. Letos si zatím hraju jen s Urwigem, zatím jsem na server nenahrával, tak už jsem si to ani neuvědomil. "Vše" je jen v Urwigo.
mp3 mi zatím přehrála jak stará Nokia 5230 (+OpenWig), tak i tablet Samsung s WherYouGo.
Publikováno 07 srpen 2013 - 20:45
Aranyafëa napsal/a:
mp3 určitě jde přehrát v tom zkušebním playeru v urwigu
U mě určitě ne. Wavy a Fdly mají malou ikonku "Play" se zeleným trojúhelníčkem, mp3 nic nemá.
Ale to je jedno, vždy se tam budu snažit dát to, u čeho bude záruka největší kompatibility.
Publikováno 23 srpen 2013 - 8:33
Publikováno 23 srpen 2013 - 9:02
1. Převod MP3 do FDL podle mě nejde.SpiritOfAngmar napsal/a:
Zdravím,
mám jeden začátečnický, jak převedu mp3 do fdl, a pokud to nejde nemáte nekdo k dispozici nějaké pípnutí ve fdl. Dík
2. Na tvorbu souborů FDL existuje program SystemBeepRecorder. Program i příklady FDL souborů se dají stáhnout z tohoto postu:
http://forums.ground...howtopic=195491
3. Na německém fóru jsem našel nějaký postup, jak převést soubor v MIDI do FDL. Ale německy moc nerozumím, takže nevím, jak přesně to funguje (je to nějaká ruční práce). Ale hodně mu tam za to děkují, tak to možná funguje.
http://forum.geoclub...=58948&start=20
„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net
Publikováno 23 srpen 2013 - 11:22
mh.mail napsal/a:
1. Převod MP3 do FDL podle mě nejde.SpiritOfAngmar napsal/a:
Zdravím,
mám jeden začátečnický, jak převedu mp3 do fdl, a pokud to nejde nemáte nekdo k dispozici nějaké pípnutí ve fdl. Dík
2. Na tvorbu souborů FDL existuje program SystemBeepRecorder. Program i příklady FDL souborů se dají stáhnout z tohoto postu:
http://forums.ground...howtopic=195491
3. Na německém fóru jsem našel nějaký postup, jak převést soubor v MIDI do FDL. Ale německy moc nerozumím, takže nevím, jak přesně to funguje (je to nějaká ruční práce). Ale hodně mu tam za to děkují, tak to možná funguje.
http://forum.geoclub...=58948&start=20
Díky juknu na to.
Publikováno 18 září 2013 - 13:19
Publikováno 18 září 2013 - 13:33
Cracken79 napsal/a:
Ahoj, viděl jsem tady na vlákně, že se tu řešilo, jak udělat cartridge hratelnou jen v noci, potažmo od x hodin do x hodin.
Dělám na cartridgi, která by měla být odehratelná jen v podvečer, chtěl jsem se zeptat, jak se dá ošetřit to, aby byla cartridge odehratelná v jiné časy během roku, v závislosti na tom, kdy se stmívá
tj. například (limit pro odehrání by byl vždy stejný, tj. vždycky by se ta trasa musela zvládnout za maximálně 5 hodin):
V zimě (prosinec, leden, únor) 15:00-20:00
Na jaře (březen, duben, květen) 16:00-21:00
V létě (červen, červenec, srpen) 17:00-22:00
Na podzim (září, říjen, listopad) 16:00-21:00
Díky za pomoc.
Definovanie casov v cartridgi sa vzdy da obist. Takze ak chces, aby to hrali zhruba v takychto casoch, tak z toho sprav (ciastocne) nocnu kesku s vyuzitim reflexnych prvkov, ktore su viditelne iba po zotmeni. Prva cast hry bude hratelna za svetla a druha za tmy...
Publikováno 18 září 2013 - 13:46
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů