Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#161 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2010 - 22:28

myslím že když změníš něco takového, tak musíš zónu deaktivovat a znovu aktivovat, aby se změna projevila
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#162 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2010 - 22:52

matejcik napsal/a:
myslím že když změníš něco takového, tak musíš zónu deaktivovat a znovu aktivovat, aby se změna projevila

Díky za odpověď ale bohužel nepomohlo deaktivovat/aktivovat ani skrýt/zobrazit zónu.
  • 0

#163 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2010 - 23:02

v openwigu bys musel ještě udělat zona.Points = zona.Points (tedy nastavit novou hodnotu celého pole Points, i když je to ta samá) protože změnu hodnoty v nějakém konkrétním bodě to nepozná, reaguje to jen na nastavení nových bodů. nejsem si jist jak tohle řeší oficiální player
  • 0

#164 Olivin

Olivin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2010 - 11:24

Řeším teď jeden problém. Udělal jsem si část úkolu přesně podle Maxinohovo návodu Běháme s URWIGO. Při zkoušení v emulátoru, nebo v PDA chodí normálně. Při použití v Garminu se při příchodu do zóny odpočítávání hned neukončí. Oproti Maxinohovi jsem tam přidal ještě zvuky. Je možné, že zařízení čeká na přehrání zvuku (je dlouhý) a pak teprve ukončí odpočet? Pokusím se přiložit obrázek

Přiložené miniatury

• cil.jpg

• 0

Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo

#165 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2010 - 11:38

Ahoj, a co to zkusit :-) 1.) Zastavit odpočet dej hned na začátek 2.) s těmi zvuky si to zbytečně komplikuješ, vytvoř jen jedno média a do něj vlož dva audio soubory (FDL a WAV nebo MP3) - pak už vkládáš jen jednou přehrát zvuk
  • 0

#166 Olivin

Olivin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2010 - 11:48

Maxinoha napsal/a:
Ahoj, a co to zkusit :-)

1.) Zastavit odpočet dej hned na začátek
2.) s těmi zvuky si to zbytečně komplikuješ, vytvoř jen jedno média a do něj vlož dva audio soubory (FDL a WAV nebo MP3) - pak už vkládáš jen jednou přehrát zvuk

Díky. Na Garminu nemám možnost to teď zkusit a na mem PDAčku to nedělá. Zkoušel jsem to několikrát a ani jednou se ta chyba neukazala. Dík za rady. Zvuky jsem zatím vyhodil úplně a udělám to, jak píšeš...
  • 0

#167 Olivin

Olivin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2010 - 18:01

Ještě jeden dotaz. Projevilo se i v terénu i v emulátoru. Když se přibližuji k cílové zóně ukazují se mi vteřiny a metry do cíle. Ale informace o vstupu do zóny a zastavení odpočítávání není nikdy na nule. Vždy je to dříve. Třeba do cíle zbývalo 15m a již se zastavil odpočet a následovala akce. Kam se tedy ukazuje vzdálenost k zóně? Do středu, či na hranici zóny? Jestli na hranici, tak mam asi někde chybu... :(
  • 0

#168 Vinoteka

Vinoteka

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2010 - 19:18

me2d09 napsal/a:

zone.Points[x].longitude
zone.Points[x].latitude
Za x dosaď číslo zóny, čísluje se od jedničky!

Vím, že se to tady už řešilo, ale já to nepochopil, mohli byste mi prosím detailněji popsat syntax změny bodů zóny?

Mám zónu dejme tomu s identifikátorem "skok",
je syntax pak skok.points[1]= nová souřadnice N a identicky pro E??
přičemž 1 je první bod zóny skok, nebo číslo (pořadí) zóny v definicích zón?
A jak pak zavolám změnu? Uživatelským příkazem a funkcí nastav?
Díky moc. Možná by se hodil i kousek vývojáku, myslím, že Coyote.cz už něco podobného řešil...
  • 0

#169 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2010 - 23:08

Něco takového jsem řešil. Nechal jsem se inspirovat nedávným eventem a zkusil cvičně vytvořil skoro play anywhere cartridge koza vlk a zeli. Jen nevím jak nastavit aby se zobrazovalo play anywhere a ne kilometry ke startu. Když posouvám zonu pomocí zone.Points[x].longitude / latitude pořád mně nefunguje měření vzdálenosti k zóně. Obešel jsem to trochu komplikovaně ale funguje to i na Oregonu. Koukni do souboru snad ti to pomůže.

Přiložený soubor (y)

• 0

#170 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2010 - 18:48

Maxinoha napsal/a:

Pro některé proměné, například vzdálenost k zóně vč. zaokrouhlení na celé metry URWIGO podporuje (použito v cartridge MarHanovy schody). S časem je to trochu složitější protože se vypočitává pro různé přístroje jinak, ale bude časem do URWIGA také zapracováno.

Jde nejak ziskat hodnotu vzdalenosti k postave, ktera ma urceny souradnice? Napada me to resit neviditelnou zonou kolem postavy, ale potrebuju akutne setrit zonama, protoze tech 7 mi nestaci. :)
  • 0

#171 Navarson

Navarson

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 11:27

Možná jsem natvrdlý ale: 1, Jak se dá použít tlačítko 2 v obecných vlastnostech. Dá se na něj namapovat nějaká událost? 2, Lze použít jako obrázek animovaný .gif soubor? (U mně se v přehrávači na okamžik zobrazí, ale pak se objeví chybová hláška.) 3, Při použití funkce "Copy" (Kopírování ze schránky jen v rámci programu) celý program "zamrzne" Děkuji za trpělivost a pokud tyto otázky zde byly již řešeny, tak se omlouvám.
  • 0

#172 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 11:49

Navarson napsal/a:
Možná jsem natvrdlý ale:
1, Jak se dá použít tlačítko 2 v obecných vlastnostech. Dá se na něj namapovat nějaká událost?
2, Lze použít jako obrázek animovaný .gif soubor? (U mně se v přehrávači na okamžik zobrazí, ale pak se objeví chybová hláška.)
3, Při použití funkce "Copy" (Kopírování ze schránky jen v rámci programu) celý program "zamrzne"
Děkuji za trpělivost a pokud tyto otázky zde byly již řešeny, tak se omlouvám.

1) mas na mysli nejspis ve zprave - pouzij tak jak je uvedeno v obrzku nize
2) nelze, jde pouzit jen obrazek JPG - pokud chces vytvorit animaci musis vytvorit nekolik JPG obrazku a s použitím časovače obrázky vyměňovat, ale jako začátečníkovi ti doporučuji nejdřív zkusit cartridge bez animace
3) zatím se nikomu jinému neprojevuje - když tak přepiš do vlákna Technická podpora - zde nemude již řešeno

Přiložené miniatury

• dve-tlacitka.jpg

• 0

#173 Navarson

Navarson

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:03

Díky Maxinohovi za rychlou odpověď, chyba byla opět mezi židlí a PC. Problém s "Copy" odstraněn aktualizací NET Framework, Tlačítko zprávy jsem tak nějak v nabídce Výrazy přehlížel jak měsíční krajinu, a animaci pomocí časovače a několika *.jpg lze docela uspokojivě provést. Ještě jednou díky a omlouvám se za stupidotázky.
  • 0

#174 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 616 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:26

Ahoj, chystám wherigo kešku a chtěl bych zjistit, zda se dá v urwigo nějak stopnout čas, jak dlouho jsem šel z místa A do místa B. Třeba pomocí intervalu 1s a sečíst počet intervalů. A potom se chci zeptat, zda se s tím číslem dá nějak pracovat, jako třeba vydělit 17 a výsledek zobrazit hráči. Díky VasaM
  • 0

#175 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:35

VasaM napsal/a:
Ahoj, chystám wherigo kešku a chtěl bych zjistit, zda se dá v urwigo nějak stopnout čas, jak dlouho jsem šel z místa A do místa B. Třeba pomocí intervalu 1s a sečíst počet intervalů. A potom se chci zeptat, zda se s tím číslem dá nějak pracovat, jako třeba vydělit 17 a výsledek zobrazit hráči. Díky VasaM

Práce s časem je podrobně zpracována v tomto vzorovém příkladu: Běháme s URWIGO
  • 0

#176 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 616 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:37

A jsou tam i stopky, respektivě, jde to vůbec udělat?
  • 0

#177 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:42

VasaM napsal/a:
A jsou tam i stopky, respektivě, jde to vůbec udělat?

Nejdřív si ten příklad podrobně projdi a pak spamuj toto fórum.
V příkladu je sice proměná která se snižuje, ale tobě bude stačit mít na začátku v proměné 0 a znamenko mínus změnit na plus.
  • 0

#178 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 616 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:46

Díky a jak je to s tím zobrazením, třeba když má trasa deset km a hráč ji stihne za půl hodiny, jde nějak zobrazit, že to stihl rychlostí 2O km/h
  • 0

#179 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:52

to jsou typické otázky neprogramátora, který si projde návod, ale pak z něj nedokáže odvodit věci, které tam nejsou explicitně uvedené. VasoM, buď se málo snažíš (v tom případě zapoj mozek a snaž se víc), nebo jsi neprogramátor - zdůrazňuji že na tom není nic špatného, většina wherigistů jsou neprogramátoři - a pak bych ti doporučil najít si někoho, kdo je programátorsky zdatnější a s výrobou cartridge ti pomůže. zvlášť jestli máš dobrou myšlenku, ale chceš, aby cartridge dělala relativně komplikované věci. ptát se takhle je nesmysl, to je jako kdybys přišel a chtěl, abychom ti vyřešili domácí úkol
  • 0

#180 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 15:55

VasaM napsal/a:
Díky a jak je to s tím zobrazením, třeba když má trasa deset km a hráč ji stihne za půl hodiny, jde nějak zobrazit, že to stihl rychlostí 2O km/h

Trpím, trpím - tento výpočet se myslím probírá v matematice v 5. třídě základní školy vzdálenost zonaA-zonaB 10km ujeta za čas 1800 sekund (hodnota z proměné) - spočítat si to snad už dokážeš sám ;)
Pokud ne tak zavolám k vám do školy ať si to matykářka s tebou znovu probere :D

A v urwigu to uděláš podle obrázku níže.

Přiložené miniatury

• cas.jpg

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama