Jak to udělám v URWIGO?
Publikováno 27 duben 2013 - 14:50
Publikováno 27 duben 2013 - 19:55
Publikováno 30 duben 2013 - 12:47
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz
Publikováno 30 duben 2013 - 16:31
Publikováno 04 květen 2013 - 20:52
Publikováno 04 květen 2013 - 22:07
Tak jde to, ale dře to.GUGA napsal/a:
Jde naprogramovat, aby během závodu od startu až do cíle, byl na displeji zobrazen aktuální probíhající čas na trati a v cíli se poté čas zastavil a zobrazil? Jde dále za použíti systémového času zakomponovat do trasy i mezičasy a jejich následné zobrazení?
Na to, jak použít systémový čas přístroje na odpočet času, je návod, na který se odkazuje Blexa o pár příspěvků výše - http://www.urwigo.co...lanky&Itemid=22.
Průběžné zobrazování aktuálního času na displeji lze provádět pomocí časovače a neustálého zobrazování zprávy, která vypíše aktuální čas. To bude simulovat „automatické ubíhání času“. Nicméně v takovém případě je nutné, aby časovač zobrazoval zprávu každou sekundu, což už není tak elegantní a některé přístroje s tím můžou mít trochu problém. Ale zkusit to můžeš.
Mezičasy můžeš zakomponovat stejným způsobem, jako vlastní měření času podle návodu v uvedeném odkazu. Jen na každý mezičas použiješ jinou proměnnou a budeš zobrazovat více výsledků.
„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net
Publikováno 04 květen 2013 - 22:40
mh.mail napsal/a:
Jde naprogramovat, aby během závodu od startu až do cíle, byl na displeji zobrazen aktuální probíhající čas na trati a v cíli se poté čas zastavil a zobrazil? Jde dále za použíti systémového času zakomponovat do trasy i mezičasy a jejich následné zobrazení?
Na to, jak použít systémový čas přístroje na odpočet času, je návod, na který se odkazuje Blexa o pár příspěvků výše - http://www.urwigo.co...lanky&Itemid=22.
Průběžné zobrazování aktuálního času na displeji lze provádět pomocí časovače a neustálého zobrazování zprávy, která vypíše aktuální čas. To bude simulovat „automatické ubíhání času“. Nicméně v takovém případě je nutné, aby časovač zobrazoval zprávu každou sekundu, což už není tak elegantní a některé přístroje s tím můžou mít trochu problém. Ale zkusit to můžeš.
Mezičasy můžeš zakomponovat stejným způsobem, jako vlastní měření času podle návodu v uvedeném odkazu. Jen na každý mezičas použiješ jinou proměnnou a budeš zobrazovat více výsledků.
A jak dosáhnu toho, aby se mi po dokončení zobrazil výsledný čas?
Publikováno 04 květen 2013 - 22:51
GUGA napsal/a:
mh.mail napsal/a:
Stejně se mi to tvoje řešení nějak nezdá, to opravdu neexistuje jednodušší varianta? Aktuální čas na trati je přece skoro to nejdůležitější, nejde mi do hlavy, že se vytvoří způsob měření pomocí systémovýho času a opomene se takle důležitej prvek.
Publikováno 04 květen 2013 - 22:57
Zobrazíš zprávu s výslednými hodnotami.GUGA napsal/a:
Publikováno 04 květen 2013 - 23:07
Nevím, jakou jednodušší variantu by sis představoval? Prostě zjistíš aktuální čas a zobrazíš ho. K zobrazení lze použít pouze zprávu a k tomu, abys mohl odečítat čas periodicky, potřebuješ časovač.GUGA napsal/a:
Stejně se mi to tvoje řešení nějak nezdá, to opravdu neexistuje jednodušší varianta?
Proč by měl být aktuální čas na trati to nejdůležitější? Wherigo bylo vytvářeno především jako průvodce po místech a pro možnost hraní jednoduchých adventur v terénu, nikoliv jako stopky pro přesné měření času. Na ty případy použití časovače společně se systémovým časem je naprosto dostačující.GUGA napsal/a:
Aktuální čas na trati je přece skoro to nejdůležitější...
Jaký opomenutý důležitý prvek máš na mysli? Wherigo prostě nepoužívá přímý zápis do obrazové paměti, umí pouze zobrazovat sekvenci zpráv, kdy novější zpráva přepíše (překryje) tu předchozí (což si můžeš představit např. ve Windows jako posloupnost samostatných dialogových oken). S tím se všichni tvůrci musí smířit, přes to nejede vlak. Vše ostatní v návodu už je pouze využití prostředků, které jsou k dispozici.GUGA napsal/a:
... nejde mi do hlavy, že se vytvoří způsob měření pomocí systémovýho času a opomene se takle důležitej prvek.
Publikováno 04 květen 2013 - 23:36
mh.mail napsal/a:
Zobrazíš zprávu s výslednými hodnotami.GUGA napsal/a:
Kde ony výsledný hodnoty najdu, prosím?
Publikováno 04 květen 2013 - 23:46
Nerozumím. Ve tvých proměnných, samozřejmě. Všechno je to v tom odkazovaném návodu.GUGA napsal/a:
Na startu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "start".
Po dosažení 1. mezičasu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "mezičas 1".
atd.
Po dosažení cíle si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "cíl".
Start, mezičasy a cíl budeš řešit pomocí zón a zapsání aktuálního systémového času si umístíš do události "Po vstupu" u příslušné zóny.
1. mezičas vypočítáš jako "mezičas 1" - "start".
2. mezičas jako "mezičas 2" - "mezičas 1".
atd.
celkový čas jako "cíl" - "start".
Dostaneš čas v sekundách, který si už musíš převést na požadované jednotky (např. hh:mm:ss) a zobrazit.
Publikováno 05 květen 2013 - 9:14
mh.mail napsal/a:
Nerozumím. Ve tvých proměnných, samozřejmě. Všechno je to v tom odkazovaném návodu.GUGA napsal/a:
Na startu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "start".
Po dosažení 1. mezičasu si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "mezičas 1".
atd.
Po dosažení cíle si zapíšeš aktuální systémový čas do proměnné např. "cíl".
Start, mezičasy a cíl budeš řešit pomocí zón a zapsání aktuálního systémového času si umístíš do události "Po vstupu" u příslušné zóny.
1. mezičas vypočítáš jako "mezičas 1" - "start".
2. mezičas jako "mezičas 2" - "mezičas 1".
atd.
celkový čas jako "cíl" - "start".
Dostaneš čas v sekundách, který si už musíš převést na požadované jednotky (např. hh:mm:ss) a zobrazit.
Tomu všemu rozumim, mám to sestavený podle návodu a jede to. Problém, kterej řešim je, že se mi na konci nezobrazí na displeji výsledný čas. Jak toho docílím?
V proměných mám jen čas na startu a čas v cíli.
Publikováno 06 květen 2013 - 8:36
Odečti ta dvě čísla (čas v cíli MÍNUS čas na startu) a máš výsledný čas.GUGA napsal/a:
Problém, kterej řešim je, že se mi na konci nezobrazí na displeji výsledný čas. Jak toho docílím?
Publikováno 06 květen 2013 - 14:00
To jsem udělal, problém je pořád jinde. Vše funguje jak chci, když dojedu do cíle v limitu, ukol je splnen a hra mě pustí dál, když dojedu po limitu, tak mě to pošle zpět na start. Tohle všechno funguje podle plánu, jen se mi na konci nezobrazí ten dosaženej čas. Už si rozumíme?mh.mail napsal/a:
Odečti ta dvě čísla (čas v cíli MÍNUS čas na startu) a máš výsledný čas.GUGA napsal/a:
Problém, kterej řešim je, že se mi na konci nezobrazí na displeji výsledný čas. Jak toho docílím?
Publikováno 06 květen 2013 - 15:14
Na konci davas zrejme nejaku spravu o dobehnuti do ciela. Tak do tej spravy musis pridat aj ten rozdiel casov. To spravis tak,ze namiest samotneho textu das prikaz Concatenate (Zretazit) a jeho argumentmi bude text a ten rozdiel. Riesi to problem?GUGA napsal/a:
To jsem udělal, problém je pořád jinde. Vše funguje jak chci, když dojedu do cíle v limitu, ukol je splnen a hra mě pustí dál, když dojedu po limitu, tak mě to pošle zpět na start. Tohle všechno funguje podle plánu, jen se mi na konci nezobrazí ten dosaženej čas. Už si rozumíme?mh.mail napsal/a:
Publikováno 06 květen 2013 - 17:12
kikonan napsal/a:
Na konci davas zrejme nejaku spravu o dobehnuti do ciela. Tak do tej spravy musis pridat aj ten rozdiel casov. To spravis tak,ze namiest samotneho textu das prikaz Concatenate (Zretazit) a jeho argumentmi bude text a ten rozdiel. Riesi to problem?GUGA napsal/a:
Konečně mi někdo odpovídá na to, na co se ptám:-) Funguje to, díky moc. Už bych jen potřeboval poradit jak převést ten čas, aby se nezobrazil v sekundách, ale ve formatu mm:ss
Publikováno 07 květen 2013 - 6:36
Řešil jsem to samé, mám na to tuto funkci. Ale určitě to někdo vyřeší lépe/elegantněji:GUGA napsal/a:
kikonan napsal/a:
Konečně mi někdo odpovídá na to, na co se ptám:-) Funguje to, díky moc. Už bych jen potřeboval poradit jak převést ten čas, aby se nezobrazil v sekundách, ale ve formatu mm:ss
----------------------------------------------------------------- -- pro daný čas (parametr long) vrací string ve tvaru mm:ss ----------------------------------------------------------------- function ConvertTimeToMMSS(nTime) local sPomocna = ":" -- < 9, protože 9.1 se dále zaokrouhlí na 10 if (nTime % 60) <= 9 then sPomocna = ":0" end local strSS = string.sub((sPomocna.._Urwigo.Ceil((nTime % 60), 0)), 1, 3) strTime = (_Urwigo.Floor(nTime / 60, 0))..strSS return strTime end
Publikováno 26 květen 2013 - 9:37
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů