Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#441 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 12:13

Neplánoval by Maxinoha opět nějaký event s výukou urwiga? Nebo nevěnoval by mi někdo pár hodin času, aby mě s tím naučil? Proklikávám tím sem tam, občas něco udělám, ale plavu v tom. Škoda, že k tomu nikde není opravdu podrobný manuál, taky by se hodil.
  • 0

#442 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 12:22

Na systematicke skoleni asi nejsem vhodny kandidat, ale pokud napises konkretni dotaz/problem "Jak udelam...", tak v ramci moznosti a znalosti rad poradim/napisu vzor...
  • 0

#443 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 12:54

Až budu mít konkrétní dotaz, tak se ozvu :-) třeba jak udělám, aby na hráče z navigace vytryskla voda :-) :-) Já bych spíš potřeboval vysvětlit celý ten systém, podmínky, když tak..., nechápu spoustu těch podmínek a podobně. Umím udělat na mapě zónu, tu pojmenovat, přiřadit k ní obrázek a dát do ní postavu. A tam končím.
  • 0

#444 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 14:08

SZ
  • 0

#445 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 146 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 14:23

Smrk napsal/a:
Neplánoval by Maxinoha opět nějaký event s výukou urwiga? Nebo nevěnoval by mi někdo pár hodin času, aby mě s tím naučil? Proklikávám tím sem tam, občas něco udělám, ale plavu v tom. Škoda, že k tomu nikde není opravdu podrobný manuál, taky by se hodil.

Udělal by, ale nemá kde. Více viz Facebook.
  • 0

#446 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 19:35

Smrk napsal/a:

no ak by sa ti chcelo, 24.3. bude wherigo skolenie v Bratislavě. v spojení s keskami mozes mať pěkný výlet... i když to nebude maxinoha...
  • 0

#447 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 146 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 8:06

Nando78 napsal/a:no ak by sa ti chcelo, 24.3. bude wherigo skolenie v Bratislavě. v spojení s keskami mozes mať pěkný výlet... i když to nebude maxinoha...

jéé, a jakto že mi nedal nikdo vědět abych to více zpropagoval?
  • 0

#448 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 9:13

asi nejake nedorozumenie. :) Ja sa budem len ucastnit. Organizuje kikonan :) Predpokladam, ze si to tu precita, ale dam mu vediet :) K eventu: GC3CK89
  • 0

#449 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 12:08

By mě manželka asi zabila, kdybych jel kvůli eventu do Bratislavy :-) :-) :-)
  • 0

#450 kikonan

kikonan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 14:19

Ako tu Nando prezradil, je pravda, ze organizujem skolenie wherigo v ramci eventu GC3CK89. Povodne malo ist o malu lokalnu zalezitost. Ale ked sa prihlasili wherigo guruovia z CR, dostava to medzinarodny rozmer a ja zacinam mat tremu, ci pred takymto osadenstvom obstojim. Ale dal som sa na boj, musim bojovat... Vedlajsim produktom skolenia bude pomerne bohata PPT prezentacia, ktora by mohla pomoct zaciatocnikom zvladnut zaklady tvorby wherigo. Takze, ak sa nemozete zucastnit, dockate sa aspon takejto offline pomocky. Kiko
  • 0

#451 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 17:57

Zitra budu mit v Karlovych Varech zhruba od 13:30 do 16:00 prostoj, takze zrejme zaparkuju v McDonalds na T.G.Masaryka. Pokud by byl nejaky zajemce, tak by se dal zvladnout nejaky zaklad urwiga, v opacnem pripade si budu logovat geocoiny...
  • 0

#452 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 21:38

kikonan napsal/a:
Vedlajsim produktom skolenia bude pomerne bohata PPT prezentacia, ktora by mohla pomoct zaciatocnikom zvladnut zaklady tvorby wherigo. Takze, ak sa nemozete zucastnit, dockate sa aspon takejto offline pomocky.

Kiko

Tak to by bylo super! A Maxinohy se neboj, nekouše :-)
  • 0

#453 joey59

joey59

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 22:03

Tak měl bych ještě jeden dotaz. Udělat otázku, kde mám předem nastavené hodnoty k výběru zvládám. Ale problém nastane v tom okamžiku, když potřebuji, aby hráč zadal určité číslo, tak se nedaří... nedovedu to sestavit, aniž by mi to házelo chyby... Tak jestli by byl někdo tak hodný a poradil.
  • 0

#454 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2012 - 6:44

Email nikde nemas, takze priklad se poslat neda. Nicmene staci si udelat vstup typu Text a osetrit si udalost pri ziskani odpovedi. Konkretne do ni natahnes Kdyz/jinak, do toho strcis porovnej. Vlevo pretahnes Odpoved (z vyrazu) a na pravou stranu das pozadovanou odpoved a za podminku samozrejme kod pro vykonani. Pokud chces vice moznych odpovedi, tak potrebujes vice sloupcu/cest u kdyz. Pokud to chces opakovat do zadani spravne odpovedi, tak do sloupce Jinak vlozis zpravu "je to spatne" a spustis znova vstup.
  • 0

#455 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 616 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2012 - 21:20

Zkouším si teď udělat wherigo a narazil jsem na problém. Mám hodně větvený příběh, kdy jedná zóna aktivuje tři nové a podle toho, kam kešer dojde se aktivují zase další. K tomu navíc jednu zónu může aktivovat několik jiných, takže se to celé zamotává... A můj problém je v tom, jak deaktivovat zóny, v kterých kešer není. (Př. Aktivuji zóny 1, 2 a 3; lovec přijde do zóny 1 a plní v ní úkol; v tu chvíli jsou zóny 2 a 3 nepotřebné a já bych je potřeboval deaktivovat) Jediné, co mě napadlo je vždy při vstupu do zóny deaktivovat všechny, které na ní odkazují, což je celkem pracné. Neexistuje nějaká funkce deaktivovat všechny zóny? Bylo by to mnohem lepší.
  • 0

#456 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2012 - 22:00

Pokud vim tak neni, ale co ti brani si tu funkci napsat? Objekty a vlastnosti/Funkce
  • 0

#457 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 616 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2012 - 22:01

To, že nejsem programátor... Zvládám tak HTML a okrajově PHP, ale nic složitějšího.
  • 0

#458 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2012 - 22:09

Na to nepotrebujes byt programator... ...udelat novou funkci zvladnes (uz jsem psal kde), das ji jmeno a v udalosti/pri volani pomoci nastav deaktivujes postupne vsechny vytvorene zony.
  • 0

#459 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 616 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2012 - 22:12

Aha, to jsem netušil. To by mělo být ono.
  • 0

#460 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 199 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2012 - 18:01

Ahoj, udělal jsem v Urwigu svoji první hru a mám dvě otázky: 1) Jde nějak zapsat znak ° tak, aby ho hráči viděli správně? 2) U věci když ošetřím kliknutí, tak to pak na Oregonu nefunguje (na androidovském WhereYouGo to jde). Jde to nějak řešit?
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama