Vhodný telefon pro geocaching
Publikováno 09 June 2012 - 17:42
Publikováno 09 June 2012 - 17:51
Pokud znáte problém v OSM mapách (chybí název ulice, celá ulice, jednosměrka apod.) - dejte mi vědět přes SZ, doplním, opravím...
Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...
Publikováno 10 June 2012 - 10:35
Publikováno 10 June 2012 - 10:44
Alexanderovic napsal/a:
me osobne se teda s poridenim smartphonu (Galaxy Ace) razantne zvedla statistika. dokud jsem mel jen GPSku (eTrexe), tak jsem si musel vse slozite doma nahrat, zkopirovat, vytisknout a pak mi po ceste stejne vsechny listingy ulitli, nebo jsem je nekde zapomnel :-P. takhle s mobilem se skoro o nic nemusim starat, vse se zaridi na miste a pripadne natukam souradnice do GPS pro presnejsi lokalizaci. a ve meste byva telefon casto lepsim resenim, diky moznosti kouknout do satelitnich map, apod. pravda funguje to tak jen, dokud ma clovek pristup k internetu
Do mobilu se dají nahrát i offline mapy (jen je třeba správný program - např. pro Symbian je to SmartComGPS, pro Android tuším OruxMaps, ale jsou i jistě další programy). Já osobně chodím výhradně s offline mapami, včetně fotomap . eTrex mimochodem taky mám (Vista HCX), ale s mobilem se to nedá srovnat. Jediná výhoda je delší výdrž a o něco větší přesnost (proto ho nosím i tak s sebou - jako GPS logger nebo kdyby mi v nouzi došly všechny baterky do mobilu).
Publikováno 10 June 2012 - 10:51
c:geo, ale hlavně Locus Pro
Publikováno 22 August 2012 - 22:48
Publikováno 22 August 2012 - 22:56
Publikováno 23 August 2012 - 7:44
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 23 August 2012 - 9:43
prazskychytrak napsal/a:
Po těch nálezech co už mám si myslím že mobil není úplně nejideálnější pro GC, aspoň né do té doby, než ty tataři vymyslí nějakou pořádnou baterii. Byl jsem na víkend na Berounce a opravdu jsem si zoufal...co zastávka jsem dobíjel do plna, pak jsem si skočil pro pár tradiček a znovu jsem musel nabíjet do plna...a to jsem na mobilu nedělal nic jiného a v podstatě si ho nevšímal. Pokud má člověk v zadnici zásuvku, tak klidně, ale jinak je na pořádný hledání nejlepší gps s pořádnou výdrží a možností výměny baterií
Znám víc kačerů, kteří začínali s telefonem, protože si tam natahali spousty dalších aplikací kdo ví k čemu a pak stejně přesedlali na navigaci. Většina kvůli výdrži baterií, někdo proto, že lézt po skále s plackou velikosti televize za patnáct tisíc není nejlepší nápad :-)
Publikováno 23 August 2012 - 9:56
Publikováno 23 August 2012 - 10:08
Publikováno 23 August 2012 - 10:19
Publikováno 23 August 2012 - 10:32
Publikováno 23 August 2012 - 10:53
Publikováno 23 August 2012 - 10:58
Publikováno 23 August 2012 - 11:26
Publikováno 23 August 2012 - 11:37
Publikováno 23 August 2012 - 15:57
KaMo_cz napsal/a:
Na to, aby sis zavolal o radu, kde to je nebo rovnou o finálku, stačí obyčejná nočka.
Na hledání keší je pouze GPS. Pokud má někdo opačný názor, tak se s ním rád sejdu a dáme během odpoledne zátěžový test co ten jeho mobil opravdu vydrží v terénu. A garantuju, že baterka bude to poslední, co na mobilu odejde.
To je zase blabol. Samozrejme, ze se da pouzivat oboje podle toho, co komu konkretne vyhovuje. Ja daleko radsi pouzivam smartphone a to mam i Garmina. Odolnost Garmina v extremnich podminkach mi nevyrovna pohodlnost prace s kesema ve smartphonu.
Publikováno 21 December 2012 - 10:48
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů