Domácí výroba CWG
Publikováno 26 April 2010 - 16:59
Publikováno 26 April 2010 - 19:21
Publikováno 26 April 2010 - 19:25
Publikováno 26 April 2010 - 19:35
Publikováno 26 April 2010 - 19:58

Publikováno 26 April 2010 - 22:31
Publikováno 26 April 2010 - 22:55

Publikováno 27 April 2010 - 6:38
Ještě k tý vypalovačce: např. mikropájka není dost žhavá. No a důležitý je, aby se to dobře drželo v ruce, přecejen s tím maluješ, pomalejma tahama. Pájka trafo je děsně těžká a nemotorná. Koukni na web, jak ta originál holz brennen, brandmalerei vypadá a kdyžtak si to zbastli... třeba (nevím) by to šlo i s troškou snahy z tý trafo, aniž bys jí zničil... vytáhnout nějak "pohyblivej" šlahoun, ty pevný tyčky na konec a přidat vrstvu korku, aby to bylo za co držet.
Jinak jsem se kouknul na ty cajky a jsou na amazonu od 22 do 100 EUR. Čita má už druhou tu za stovku, Junior. Naprostá spokojenost, vydrží v provozu hodiny (než to musíš odhodit pro žár

Bacha, vypalovací drátky jemný a TVRDÝ!!!
Kdyby tě zajímalo, co se s tim dá dělat, koukni na http://mj.dmw.gringo.cz/?page_id=20. Děláme tak placky pro FTF, STF, TTF na našich krabicích.
Jo, a samosebou, původně to je všechno z trempu, z placek a camrátek - jen my je nepoztráceli

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 27 April 2010 - 8:39

Publikováno 27 April 2010 - 8:53
cenu mají 265,- vč. DPH
vypadá to vcelku zajímavě....
Publikováno 27 April 2010 - 9:56

Publikováno 27 April 2010 - 10:02
Ponik napsal/a:
Mau Loftin napsal/a:
Možná by to chtělo nalézt někde přesnou definici CWG
Možná by to chtělo hledat :-)
viz web CWG....
http://www.volny.cz/jpa/geocoin.html
Šablony CWG pro Corel Draw! nabízíme k využití všem zájemcům za těchto podmínek:
- geomince bude vyrobena laserovým gravírováním z "větvového suku" o průměru 35 mm x 7 mm.....
t100-CZ napsal/a:
tak trochu mě ty pravidla pro tvorbu CWG přijdou přinejmenším zavánějící. Tedy pouze přesněji to: - geomince bude vyrobena laserovým gravírováním.......
Pochopitelně jsem hledal a i toto našel...
ale tak se mi nezdá, že by toto byla nějaké definice, je to prostě jen postup, jak to udělá daná firma, nic víc....
Publikováno 27 April 2010 - 10:04
Bruca napsal/a:
nešlo by na to pálení cwg-ček předělat nějakou cdromku?
neslo je tam maly vykon. z BR uz je to lepsi, ale i tak to neni zadna slava. pokud pevnolatkovej laser tak to chce aspon 10W. u CO2 staci 40W v pohode
Publikováno 27 April 2010 - 10:41
Bruca napsal/a:
tak jsem hledal a něco našel i na českých stránkách...http://www.tipa.eu/c...tavci-plastbox/
cenu mají 265,- vč. DPH
vypadá to vcelku zajímavě....
Hezký, dobrej tip - jen mi to pořád připadá trošku humpolácký do ruky, a taky, jak fungujou ty hroty z masivu? Jsou dost žhavé? Nechladnou moc rychle při kontaktu se dřevem? Drátek je drátek...
Vypalujem i do trvrdých dřev, do skořápek kraslic

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 27 April 2010 - 10:51
Publikováno 27 April 2010 - 15:07
Mau Loftin napsal/a:
t100-CZ napsal/a:
tak trochu mě ty pravidla pro tvorbu CWG přijdou přinejmenším zavánějící. Tedy pouze přesněji to: - geomince bude vyrobena laserovým gravírováním.......
Pochopitelně jsem hledal a i toto našel...
ale tak se mi nezdá, že by toto byla nějaké definice, je to prostě jen postup, jak to udělá daná firma, nic víc....
Chlapci asi budete nějací právníci.... CWG je už dobře ke dvou tisícům a zatím to všem bylo jasné a stačilo to... dokonalou definici k pochopení pro vás tedy nehledejte, ani já ani Honza JPA právníci nejsme, pořád jen spoléháme na zdravej rozum a poctivost uživatelů CWG.... Suky jsou dané, rozměr je daný, písmo je dané, ostatně celý design je daný

Pokud má někdo laser doma může si to "pálit" doma... v době vzniku CWG tyto možnosti nebyly běžně dostupné a tak se to "pálilo" v reklamkách... pokud už to dneska jsou lidi schopni kvalitně dělat doma nechť to dělají... nikdo přece nepřikazuje, že to musí bejt páleno tam a tam. No, a pokud si to někdo namaluje na suk tužkou a udělá mu dobře, že s tím vyjebal... nechť je mu přáno, ale do katalogu pro sběratele se holt nedostane. Dál to asi nemá cenu rozebírat.
Osobně vítám jakoukoliv jinou variantu sigitemů... lhostejno jak budou provedeny. CWG už v dnešní době může leckomu připadat jako dinosaurus... např. teď už jsou běžně dostupné možnosti barevného pálení a podobně, sám mám jiné varianty, ale prostě už to nejsou CWG.
Rád podpořím nové myšlenky i pomohu s novým designem...ale osobně už nic rozjíždět nebudu, CWG mi bohatě stačí

Publikováno 27 April 2010 - 15:30

Publikováno 27 April 2010 - 15:36
A+T napsal/a:
..... a pak se dá taky doma vyrobit třeba alkohol, nebo tisknout peníze. Věřím, že jsi šikovný a třeba to nikdo nepoznáJo a určitě to taky vyjde levněji. Zkus napsat do ČNB jestli ti to povolí.
...vyráběl falešný pětikoruny, jedna ho sice vyšla na 6,50...

PS: Myslím že tady nejde o parazitování, on chce prostě do nové keše dát něco extra pro FTF, dávali se kartičky, ještě dříve bylo celkem běžné dát neaktivovanou minci nebo TB. Tak at vezme kolečko větší, vypálí co se ke keši vztahuje a udělá to. Proč pak řešit velikost, znak. Nebo ho namaluje, nebo cokoliv. :-D Bude to prostě krásná placka z nové keše.
Publikováno 27 April 2010 - 15:45
Publikováno 27 April 2010 - 16:06
A+T napsal/a:
Ať si udělá co chce, ale nezneužívá k tomu designu a myšlenky a názvu CWG. Ve svém úvodní příspěvku operuje neustále s tímto názvem a mám-li být upřímný, tak za parazitování na myšlence beru i názvy podobné a odvozené. Nevím jak ostatní kačery, ale mě by takový sigitem fakt nepotěšil. Vypovídá to o autorovi, že je sice zručný, ale líny vymyslet něco svého.
Do jisté míry ano. Ale zase není možno si přivlastnit komplet patent na věškeré pálené dřevěné placky. Protože v tom případě by CWG byly jen parazitováním na již zmiňovaných camrátkách. Ty tu byly již před 30 a více lety, mnoho z nich bylo pálených různými metodami. Takže CWG je CWG, to je snad jasno všem. Proti jakémukoli jinému kolečku, čtverečku s ruční prací navrch vůbec nic nemám.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů