pohotovost
Publikováno 21 březen 2014 - 22:17
Co nevidím, nahmatám . . .
Publikováno 21 březen 2014 - 22:23
Něčím takovým se prokousávat, to aby měl revírníka každý okres, nebo raději každé město.
Publikováno 21 březen 2014 - 22:28
Taky si myslím, že by nějaká regulace nebyla na škodu. Netvrdím, že nejsou i šikovné děti, ale v tomhle případě by určitě věkové omezení bylo na místě.
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 21 březen 2014 - 22:45
Pokud zavedeš věkové omezení, tak si jen začnou psát, že jim je víc. Maj to natrénovaný z facebooku, Youtube apod.
Publikováno 21 březen 2014 - 22:53
No a co takhle omezení třikrát a dost? Pokud by někdo poslal třikrát ten samý listing špatně, tak by měl utrum...
Já vím, je to těžké, stanovit nějaké omezení... Ale schvalovat a hlavně kontrolovat takováhle kvanta "nesmyslů", to je přece neúnosné. Osobně bych byla pro, aby tahle práce pak byla aspoň finančně ohodnocená. Nebo nějak jinak, nevím...
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 21 březen 2014 - 23:07
a ještě považte tu nevděčnou práci s archivacema. Řešit která keš už je definitivně hyn a nebo jestli se owner třeba nerozhoupe, to musí bejt taky radost.
Jakej asi může bejt poměr mezi případy, kdy si owner čestně ukončí keš sám a kdy to lajdácky nechá na revívrovi?
Hádám správně, že o dvě třetiny se musel postarat RW? Nebo dokonce víc?
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.
Publikováno 21 březen 2014 - 23:17
Teda ty vzory jsou pro revitrrniky fakt nestestim, ale na druhou stranu prave zacatecnici "zaplnuji" mista po kesich. Zkratka je hezke misto, ale uz sem tam lovil a vim ze tam kes je. A tak nekoukam zda nesla do archivu. Jenze prijde zacatecnik a hned je co lovit.
BTW -- ja otravuju 3 lidi jazykovou korekturou textu nez to html vubec "zkopiruju " do long description
Publikováno 22 březen 2014 - 0:08
I když v pravidlech pro užívání je podmínka, že služby www.geocaching.com nesmí užívat osoby mladší 13 let a osoby mezi 13 a 18 lety smí tyto služby užívat pouze pod dohledem rodičů nebo zákonného zástupce, je nereálné toto v praxi kontrolovat.
Ukázku těch čtyř listingů jsem vložil, abyste sami viděli, jakými věcmi se musíme neustále zabývat. Někteří jedinci jsou schopní ze sebe vytelit opravdu strašlivé věci Jenže když se tyto "keše" nahromadí, tak pak bohužel může dlouho trvat, než se prokoušeme ke keším, které jsou v pořádku. A i když tyto "keše" z fronty vyřazujeme, zabere to nějaký čas a většinou se nám okamžitě vrací do fronty bez jakékoliv reakce ownera na to, co jsme mu napsali. To v lepším případě. V horším případě pošle raději hned dva stejné listingy
Ale v těchto případech jsem začal praktikovat pravidlo 3x a dost. Pošleš mi 3x stejný listing bez reakce na moje RN, následuje archivace
Ještě odpovím na otázku, kterou položil Smogeo:
"Jakej asi může bejt poměr mezi případy, kdy si owner čestně ukončí keš sám a kdy to lajdácky nechá na revívrovi?
Hádám správně, že o dvě třetiny se musel postarat RW? Nebo dokonce víc?"
Když budu vycházet z mých zkušeností, tak je to asi 25% archivovaných ownerem a 75% reviewerem. Ale kolegové na tom mohou být jinak.
Chasseur.cz
Publikováno 22 březen 2014 - 0:12
A jak to vypadá s procenty bezproblémových, opravitelných a otřesných keší ve frontě ke zveřejnění ?
Publikováno 22 březen 2014 - 0:38
No, ono se to těžko odhaduje, přesné statistiky si nedělám, ale pokud to vezmu za letošní únor, řekl bych, že to u mě bylo asi takto:
30% - bezproblémové keše publikovatelné ihned
25% - keše s drobnými nedostatky, většinou owner jen zapomněl na nějakou drobnost, kterou po upozornění ihned doplní
35% - keše s vážnými nedostatky, owner špatně reaguje, nechce dělat úpravy, nepošle požadované informace apod.
9% - disablovací evergreeny, owner neustále vrací keše do fronty bez jakékoliv úpravy
1% - okamžitá archivace, vážné porušení pravidel nebo zákonů
Chasseur.cz
Publikováno 22 březen 2014 - 1:06
Při minulym pondělku tu psal aktuální stav snad SopdetRW a všichni ostatní RWs keše průběžně vyprašovali. Domníval jsem se, že všichni společně pracují na nějakym megalomanskym PWT, že je kešoměrka pořád rudá. Skutečnost, že jsou zasekáni v ho_nech mě mrzí.
Kdyby to záleželo na mě, tak bych tlačil na omezení v zakládání. 1)Owner by musel mít profil minimálně půl roku. 2)Typ keše kterej by chtěl zakládat by musel mít odloven v nějakym množství, např.: Tradička -50ks(PWT by se nezapočítávalo), Multi a Mystery třeba po 10ks. Aktivisti co odlověj jednu keš by se museli podívat jak by to asi mělo vypadat a ze střemhlavosti by pokročili o kousek dál. Někteří by si uvědomili, že je to o ničem a vzdali to, anebo vypilovali před odeslánín. RWs by to pak měli snažší a my vlastně taky.
Publikováno 22 březen 2014 - 4:41
Jenže tím vyřadíš lidi, co: 1) loví a nelogujou, přesto když něco založí, tak to stojí za to 2) zakládají pod jiným profilem (viz např. dalmatini) 3) léta chodili na keše s někým jiným než si založili profil 3) jsou prostě šikovní a dokážou po pár desítkách nálezů udělat skvělou keš, na kterou mnoho keší zkušených ownerů zdaleka nemá (na pár takových jsem už narazila).
U bráchy v rodině to funguje jednoduše - rodinný tým loví a téměř neloguje, takže na nicku je asi 30 keší, ač realita je minimálně desetinásobná, a když si děcka (9+12) usmyslej založit keš, tak se prostě počká na prázdniny a pak se hoděj na krk tetičce, ať se stará!
Publikováno 22 březen 2014 - 9:48
Těch co nelogují a chtěli by zakládat moc nebude. Museli by se přispůsobit. Čas nanutanda je asi minulostí. Ti co by zakládali PWT by svůj nick odhalili RW.
Publikováno 22 březen 2014 - 10:14
Dovolím si poukázat ještě na jednu nepěknou věc, se kterou jsem se v našem regionu setkal. Studentům je nabídnuto téma bakalářské práce "Geocaching a . . . . . něco". Ti, kteří zvolí toto téma si odloví pár keší, aby věděli jak to funguje a potom si založí účet na GC a zakládají keše, drtivá většina je jich dost hrozná - krabka hozená pod malou jedličku, 100 metrů špatně zaměřená, na louce 50m od hospody a 50m od tramvajové zastávky.... Zatím jsem narazil na dva takové ownery. Vše mi potvrdil člověk, se kterým jsem se setkal při odlovu jedné takové hrůzy - on totiž kontroloval, jak jeho studenti plní zadání bakalářské práce. Tobias asi bude vědět, o kterých ownerech je řeč.......
Co nevidím, nahmatám . . .
Publikováno 22 březen 2014 - 11:53
additional requirements pro zalozeni by asi neprosly u GS,pokud by se nejaky ekspert zacal dozadovat publikace svoji zasyflene igelitky s krabickou od Ramy u nich za chalupou. Takze muzu jen rewirnikum poprat hodne silne nervy, male sklony k alkoholismu a podekovat jim za to co delaji...ja osobne v brzke dobe zabiju prvni kotatko, jednu veteranskou kes mam adoptovanou (tradicka v korenech stromu, ale s osmiletou historii), ale na vlastni se nechystam. Protoze neprichazi napad a u nas kes bez napadu a v blbem provedeni takrka znamena, ze bych musel po meste chodit kanalama....to radsi budu sedet cely den na stanovisti na eventu...
Publikováno 24 březen 2014 - 10:16
Short DescriptionTato keš se nachází v takové díře.
Long DescriptionTato keš se nachází v takové díře.
Doslova vzato, je tohle vlastně návrat k těm "kořenům geocachingu", po kterém někteří tolik volají - hledat něco ukrytého v díře ;-) http://coord.info/GCF
Klidně se rozčilujte.
Publikováno 24 březen 2014 - 13:43
Jo obcas je sranda cist ty "listingy" a je fakt ze posledni dobou si dost casto s nektermi kolegy vymenujeme perlicky
Pro informaci vsem, v CR je aktualne 433 NEPUBLIKOVANYCH KESI, bud jiz v reseni, nebo jeste ve fronte
Jinak take mam par "specialitek"
Short description:
Adrenalinova kes
Long description:
POZOR JEZDI TU VLAK. Vracejte na stejne misto at i ostatni maji stejny adrenalin. Odlov nejlepehned po odlovu vlaku, to jiny hned tak nejede.
Umisteni bylo v prejezdu - respektive vyplni kolejoveho telesa na prejezdu krizicim 4 proudou silnici a hlavni trat
Reviewer pro ČR, zejména Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj
Publikováno 24 březen 2014 - 14:09
Sopdete, nešlo by tu ve speciálním vláknu některé perličky zvěřejňovat? Samozřejmě bez nicků autorů - i když u některých tuším. Vlákno by se mohlo jmenovat třeba Humor pro RW aneb Čím se také musíme prokousávat.
Mno, alespoň se trochu pobavíte - už jen neskutečně vysoký výskyt hrubic u některých jedinců musí dávat zabrat - jako kdyby si někteří experti alespoň nemohli zapnout kontrolu, když mateřský jazyk je pro ně jazyk téměř cizí .
Publikováno 24 březen 2014 - 14:23
... v CR je aktualne 433 NEPUBLIKOVANYCH KESI, bud jiz v reseni, nebo jeste ve fronte ...
To jste tedy museli keškoměrku řádně překalibrovat To kvůli tomu, aby vás nechytala depka při pohledu na ní ?
Publikováno 24 březen 2014 - 14:38
433 ?
No krása...
Že sem tak smělý, kolik toho tak máme ve Zlínském kraji ?
Já jen, jestli mám dát nažrat FTF oslíkovi dnes večer, nebo až zítra.
Na lačno je totiž takový rychlejší.
*
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů