Výběr navigace - zkušenosti / názory
Publikováno 02 November 2010 - 17:45
Snøw
Publikováno 02 November 2010 - 17:48
hplus napsal/a:
Kdyz pominu to, ze pri predpokladane zivotnosti 4 roky, Te pri Tve soucasne frekvenci kesovani vyjde 1 nalez tak zhruba na 1500,-wmh napsal/a:
Dain a Olik napsal/a:
... jedine magellan mobilemapper 6, do ktereho muzes nahrat navigovaci soft s mapou jaky chces, protoze to ma windows a je to v podstate odolne outdoorove pda na tuzkovky.
Však už taky drahnou chvíli čekám až ho konečně zlevněj...Moc se jim do toho nechce, ale aspoň se už dostal pod 15k...
, tak by me zajimalo, proc si za 15 tisic neporidit DVE 62ky? (Shodou okolnosti jsem dneska koukal na Heureku a nasel 62S za 8212,-)

Argumenty proč to chci jsou dva - méně důležitý - zdroje mapových dat, zejména mimo ČR, když už mám velkej skener, tak aby nezahálel) a ten více důležitý: prostě ho chci!

Jinak k puvodnimu dotazu puvodniho tazatele - nejlip udelas, kdyz si ty pristroje v ramci moznosti vyzkousis sam. Vyraz na event a slusne se zeptej, myslim, ze mas dobrou sanci projit slusnou sbirku (vcetne nadseneho vykladu od nadseneho majitele).
Naprostý souhlas - ideální metoda. Až to na eventu "pípne", tak se k někomu přidej a uvidíš

Publikováno 02 November 2010 - 17:53
Přesně tak :@S474N napsal/a:
Jinak nechapu jednu vec, tyto temata se tu naprosto periodicky opakuji, proc si radeji pisatel nevyhleda puvodni temata a tam si ty argumenty znova neprecte.
Základní dotaz "Jakou koupit navigaci" se záhy přenese na debatu "Proč je mobil lepší než Garmin"... a na všechny tyhle otázky je tady milion vláken.
Jinak pokud jde o fotky, tak něco je tady http://sobikovi.rajce.idnes.cz/
Publikováno 02 November 2010 - 18:07
To bohužel není úplně pravda (a si myslíš Sirf III). Kromě čipu záleží taky na anténě, která je u mobilů většinou dost zoufalá. Taky je u nich často zapnutá statická navigace, která někdy jde vypnout, někdy ne. Taky elektromagnetický kompas dělá v "pohodlnosti navigace" docela dost.Or_Mi napsal/a:
Tomu bych oponoval. Všude je čip Siri II a je jedno jestli je v Oregonu nebo v mobilu.
Výše uvedené ti potvrdí asi každý kdo obě řešení používal.
Publikováno 02 November 2010 - 18:09

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 02 November 2010 - 18:12
Or_Mi napsal/a:
Řekl bych, že jsi na to nepoužil správný software.
ale ja bych nerekl, soft jako ozi ci smartmaps je v poho. mne to proste nevyhovuje - pocinaje tim, ze si musim na to davat sakra bacha, abych to nerozslap (jo uz jsem na to dupl 3krat, Minarjo jednou a mali Dandrovci se po ni taky prosli

Publikováno 02 November 2010 - 18:42
S474N napsal/a:
Or_Mi: vis, pred rokem jsem mluvil presne jako ty. K cemu mi by byl Oregon, kdyz jsem vse s iPhonem zvladal - vsechno online - listingy, foceni a vsechno hlavne v jednom. Potom jsem si zasel na serii Sipka a tam jsem zjistil, ze v lese je to naprosta tragedie, co se presnosti tyce, ale predevsim tam nebyl GSM signal, takze jsem mel razem utrum s online listingy. No vyskolilo me to natolik, ze jsem si koupil O550 a muzu ti rict, nad nazory jako mas ty se uz vice nez rok pouze jenom usmivam.
BTW v realu bych te chtel videt, jak se svym zarizenim das z hlediska baterii treba 100 kesi v tahu. Mas opravdu tolik akumulatoru?
Nelovím sto keší v kuse, kde je kvantita, není kvalita, ale to jsem psal v jiné debatě.

Publikováno 02 November 2010 - 18:46
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 02 November 2010 - 19:03
Dobre, tak uz jsi nam vsem vysvetlil, jak to nejlip delas TY - tak uz zase nech ostatni, at diskutujou k tematu, svoje argumenty uz jsi nekolikrat rekl.Or_Mi napsal/a:
Nelovím sto keší v kuse, kde je kvantita, není kvalita, ale to jsem psal v jiné debatě.Nepotřebuji stále GSM signál, prostě si načtu postupně okolní keše přes net pak mám natažené veškeré informace včetně listingů a map v mobilu. Pak už stačí jen lovit. A jak jsem psal, mám tři baterie a ne vždy používám celou dobu zaplou navigaci. Ve skutečnosti multiny chodím podle mapy a navigaci ani nezapnu.

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!

(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 02 November 2010 - 19:41
Or_Mi napsal/a:
Aha, tak ty stačíš v pohodě řídit při zadávání logů s nálezem. Nejsi náhodou superman!?
Ne, opravdu nejsem superman, a je vidět, že si práci s GPSkou patrně nikdy v praxi nepoznal :-). Chtěl jsem tím pouze demonstrovat jednoduchost obsluhy, tedy že stačí 2x zmáčknout palcem po paměti na display, potvrdíš nejen nález, ale naviguje tě to (pokud chceš), ihned k další keši.
O dalších výhodách, jako zápisu nálezů i s časem do souboru, pomocí kterého pak mnohem jednodušeji zaloguješ na internetu, větší terénní i voděodlonost a elektromagnetickém kompasu, ani nemluvě.
Ale to je prima nápad, zajít si na event, určitě se každý rád pochlubí, tím, co se mu na své navigaci líbí a v čem spatřuje největší výhody :-)
Publikováno 02 November 2010 - 21:30
Publikováno 03 November 2010 - 7:58
Publikováno 03 November 2010 - 8:30

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 03 November 2010 - 8:58
S474N napsal/a:
Gleep: map co nejmene, potom si je muzes dokoupit jindeUz jenom z toho duvodu mi prijde kupovat "t" model jakozto zbytecny. Takze co se me tyce, tak bych koupil zakladni model 550 za necelou "devitku" a fakt bych to neresil. Model 450 levnejsi o 1500, tzn. za 7500 jsem fakt nikde nevidel.
no já našel tohle :-) http://www.suntech.c...opo-Czech-3.htm Akorát to vypadá podezřele :-)
Jinak máš recht u těch nejlevnějších obchodů na webu je rozdíl okolo 500,-
Publikováno 03 November 2010 - 9:00

Publikováno 03 November 2010 - 9:04
Publikováno 03 November 2010 - 9:12
Gleep napsal/a:
Taky bych to spíš viděl na nějakej "dovoz" ze zahraničí. Záruku tam uváděj, ale nemá CZ manuál.
manual najdes na netu
http://www8.garmin.c...vodkobsluze.pdf
Publikováno 03 November 2010 - 10:44
Garmin nema u nas konkurenci - co se map tyce. (Jak uz tu zaznelo.)Gleep napsal/a:
Hlavně mě zajímalo jestli má Garmin nějakou konkurenci a jak jste spokojení s O450. Prostě vidím, že asi nic jinýho neexistuje, tedy kromě O550 ;-)
A neni pravda, ze nic jinyho neexistuje - jeste zvaz, jestli chces "mejdlo" nebo "navigaci" (nekonecny boj Oregon vs. 60/62 rada), tam jde spis o filozofii ovladani - nekteri z nas proste dotykovou turistickou navigaci nechteji.

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!

(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 03 November 2010 - 11:01

2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů