Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 12 March 2011 - 16:32
vypadá to fajn, až na tu cenu :|
EDIT: tak jsem našel... dokonce komplet... za přijatelné ceny (ale zase ne sumarum)
http://arborista.mik...net/certifikace
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 12 March 2011 - 18:53
Parkis napsal/a:
z toho obrazku to neni moc videt, ale vypada to ze ta karabina ma trojuhelnikovy ci nejaky zplostely prurez, tam bude ten problem. Precti si manual k tiblocu a doctes se, ze mas pouzivat pouze karabiny kruhoveho nebo ovalneho prurezu o prumeru 10-12 mm. Kdyz je tenci, lano se nesevre a pak to dela presne co pises. Ja mam jakousi starou masivni OCUNku a nikdy nebyl problem ani s macatejsimi spolulezci na 9.8mm lanemajkeld napsal/a:
Byla tam HMSka od Kongu. Tato:http://www.gonzoguan...es/KongHMS.JPG'> http://www.gonzoguanogear.com/images/KongHMS.JPG
Taky mne napadlo, ze to bylo prutahem lana, kdy se zuzil prumer a t-bloc proste nebral, ale ruku do ohne bych za to nedal.
Zas takova lama nejsem. Krabina je samozrejme kulata. Rekl bych, ze je to takova standardni hmska. Prumer nevim, ale pri porovnani s nekterymi ocelovejma, tak je dokonce tlustsi...
Publikováno 12 March 2011 - 18:57
Je to triple lock a ja si toho pri nakupu nevsim. Twist lock znam, ten je v pohode, jenze u tohoto se musi zamek vytahnout !nahoru! a pootocit, coz je pro mne jednou rukou skoro nemozne. Asi jsem trochu levej ...
Publikováno 12 March 2011 - 19:02
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 13 March 2011 - 11:21
Publikováno 13 March 2011 - 12:00
fremen.cz napsal/a:
Ty "Sticks" bych použil jen na neživé stromy, co je člověk chce pokácet a nejsou nějak moc velké.
Me podle stevu kury ve spodni casti kmene na tom videu prijde, ze ten strom mrtvy je... Takze v tomhle pripade by pouziti bylo ok.
Publikováno 14 March 2011 - 11:09
Kromě toho jsme si střihli ještě http://www.geocachin...52-77b0368ce052 kterou osobně považuji za jednu z nejlepších keší tohoto typu a to jak místem, tak myšlenou a také provedením! Vřele doporučuju!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 14 March 2011 - 11:18
Publikováno 25 March 2011 - 14:09
pro normální lidi: http://aukro.cz/show...item=1527275758 Tady a ještě v dalších jeho aukcích jsou slušné reepky za podle mě slušnou cenu, kdyby někdo neměl čím nahazovat/vytahovat lano.... Já si nemůžu stěžovat.
Publikováno 25 March 2011 - 16:14
D@ve_cz napsal/a:
pro rejpaly: Není to moje aukce, ani ten kupující není můj příbuzný či nijak jiinak známý, jen jsem tam párkrát nakupoval. Za reklamu tady mě nebylo zaplaceno. Tak přísahám!
pro normální lidi: http://aukro.cz/show...item=1527275758 Tady a ještě v dalších jeho aukcích jsou slušné reepky za podle mě slušnou cenu, kdyby někdo neměl čím nahazovat/vytahovat lano.... Já si nemůžu stěžovat.
Nakoupil jsem tu nejake odrezky... jak reepky, tak i nejaka "normalni" lana na dojisteni... naprosta spokojenost, ceny solidni!
Publikováno 13 April 2011 - 8:01
Publikováno 13 April 2011 - 8:07
Publikováno 13 April 2011 - 9:21
Publikováno 13 April 2011 - 9:24
fremen.cz napsal/a:
Místo izolačky bych možná použil omotávku na hokejky popř duck-tape
Uvidíme jak dluho vydrží. Tahle je stavařská a mám s ní dobré zkušenosti. Ještě mě napadlo po zničení ji nahradit smršťovací bužírkou jakou používají elektrikáři pro izolaci kontaktů.
Publikováno 13 April 2011 - 9:29
Publikováno 13 April 2011 - 9:35
Publikováno 13 April 2011 - 9:36
Publikováno 13 April 2011 - 10:39
Publikováno 13 April 2011 - 10:41
Mám smyčku, kde je sešití schováno právě smršťovačkou...a v SingingRock by asi nedělali něco nebezpečného :o)fremen.cz napsal/a:
S tou smrštovací bacha... na to aby se smrštila je potřeba teplo... dost tepla... to bych se bál, aby se nepoškodilo to lanko, na které budeš navazovat, popř i lano jako takové.
Navíc ikdyby, tak je to jen koneček lana a lehké poškození opletu tu nehraje nejmenší roli...ani co se týká pevnosti toho protaženého provázku.
Publikováno 13 April 2011 - 10:47
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů