Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1749 odpovědí na toto téma

#221 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 16:32

http://schola-arbor....olezecky-kurz-a

vypadá to fajn, až na tu cenu :|

EDIT: tak jsem našel... dokonce komplet... za přijatelné ceny (ale zase ne sumarum)
http://arborista.mik...net/certifikace
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#222 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 18:53

Parkis napsal/a:

majkeld napsal/a:
Byla tam HMSka od Kongu. Tato:http://www.gonzoguan...es/KongHMS.JPG'> http://www.gonzoguanogear.com/images/KongHMS.JPG

Taky mne napadlo, ze to bylo prutahem lana, kdy se zuzil prumer a t-bloc proste nebral, ale ruku do ohne bych za to nedal.

z toho obrazku to neni moc videt, ale vypada to ze ta karabina ma trojuhelnikovy ci nejaky zplostely prurez, tam bude ten problem. Precti si manual k tiblocu a doctes se, ze mas pouzivat pouze karabiny kruhoveho nebo ovalneho prurezu o prumeru 10-12 mm. Kdyz je tenci, lano se nesevre a pak to dela presne co pises. Ja mam jakousi starou masivni OCUNku a nikdy nebyl problem ani s macatejsimi spolulezci na 9.8mm lane :)

Zas takova lama nejsem. Krabina je samozrejme kulata. Rekl bych, ze je to takova standardni hmska. Prumer nevim, ale pri porovnani s nekterymi ocelovejma, tak je dokonce tlustsi...
  • 0

#223 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 18:57

Jeste jednu vec. Nemate nekdo nauceny nejaky sikovny grif, jak jednoduse otevirat tuto karabinu: http://www.worksafet...riple-lock.html ?

Je to triple lock a ja si toho pri nakupu nevsim. Twist lock znam, ten je v pohode, jenze u tohoto se musi zamek vytahnout !nahoru! a pootocit, coz je pro mne jednou rukou skoro nemozne. Asi jsem trochu levej :D...
  • 0

#224 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 19:02

pošli mi ji, natrenuji to a pošlu ti to na TyTrupku :D
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#225 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 11:21

něco na odlehčení na neděli...

FTF hunt na T5 v Thaisku :D

http://www.stream.cz...ristika-thajsko
  • 0

#226 E-Ryc

E-Ryc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 12:00

fremen.cz napsal/a:
Ty "Sticks" bych použil jen na neživé stromy, co je člověk chce pokácet a nejsou nějak moc velké.

Me podle stevu kury ve spodni casti kmene na tom videu prijde, ze ten strom mrtvy je... Takze v tomhle pripade by pouziti bylo ok.
  • 0

#227 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2011 - 11:09

Tak jsme v neděli společně s PeaTree odlovili dalších 6 kousků ze série T5 u Linze, takže už mi jich zbývá "jen" necelých 40 :D .
Kromě toho jsme si střihli ještě http://www.geocachin...52-77b0368ce052 kterou osobně považuji za jednu z nejlepších keší tohoto typu a to jak místem, tak myšlenou a také provedením! Vřele doporučuju!
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#228 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2011 - 11:18

@ zemekoulani: to je špatenka... já koncem léta jedu (aspon je to v plánu) kousek od Grazu, tam pár T5 je, dokonce jedna 5/5 ale... mno uvidím jak to dopadne na místě ;)
  • 0

#229 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 14:09

pro rejpaly: Není to moje aukce, ani ten kupující není můj příbuzný či nijak jiinak známý, jen jsem tam párkrát nakupoval. Za reklamu tady mě nebylo zaplaceno. Tak přísahám!
pro normální lidi: http://aukro.cz/show...item=1527275758 Tady a ještě v dalších jeho aukcích jsou slušné reepky za podle mě slušnou cenu, kdyby někdo neměl čím nahazovat/vytahovat lano.... Já si nemůžu stěžovat.
  • 0

#230 MildaPajda

MildaPajda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 16:14

D@ve_cz napsal/a:
pro rejpaly: Není to moje aukce, ani ten kupující není můj příbuzný či nijak jiinak známý, jen jsem tam párkrát nakupoval. Za reklamu tady mě nebylo zaplaceno. Tak přísahám!
pro normální lidi: http://aukro.cz/show...item=1527275758 Tady a ještě v dalších jeho aukcích jsou slušné reepky za podle mě slušnou cenu, kdyby někdo neměl čím nahazovat/vytahovat lano.... Já si nemůžu stěžovat.

Nakoupil jsem tu nejake odrezky... jak reepky, tak i nejaka "normalni" lana na dojisteni... naprosta spokojenost, ceny solidni!
  • 0

#231 LukasX

LukasX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 8:01

Tak vlákno se nám bohužel zaneslo bordelem a nabobtnalo. Stejně ale zkusím ještě nahodit nahoru. Včera večer jsem se konečně dostal k dlouho chystané úpravě statiky pro snažší přetahování. Těsně před koncem lana jsem ji propálil hřebíkem, protáhnul úzké lanko, spojil dvojitým rybářem a zadělal izolačkou. Vzniklo tak parádní a festovně pevné očko pro navázání lanka pro přetahování. Výhody - rychlé přivázání lanka - žádné uzly překážející v rozsochách - pevný a jistý spoj Jakmile přestane sněžit, tak půjdu otestovat teorii v praxi. V pozadí fotky je i nové nahazovací lanko ještě na cívce :) Nahazovací pytlíky jsou také v plné pohotovosti.

Přiložené miniatury

• lano_1.jpg

• 0

#232 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 8:07

Pěkné :) Izolačka se možná brzo orve, ale zase se dá snadno nahradit. Dej pak vědět jak to funguje.
  • 0

#233 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 9:21

Místo izolačky bych možná použil omotávku na hokejky popř duck-tape
  • 0

#234 LukasX

LukasX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 9:24

fremen.cz napsal/a:
Místo izolačky bych možná použil omotávku na hokejky popř duck-tape

Uvidíme jak dluho vydrží. Tahle je stavařská a mám s ní dobré zkušenosti. Ještě mě napadlo po zničení ji nahradit smršťovací bužírkou jakou používají elektrikáři pro izolaci kontaktů.
  • 0

#235 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 9:29

S tou smrštovací bacha... na to aby se smrštila je potřeba teplo... dost tepla... to bych se bál, aby se nepoškodilo to lanko, na které budeš navazovat, popř i lano jako takové.
  • 0

#236 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 9:35

Pekne zakonceni. Ja si nedavno poridil poradny prak a z Lidlu rybarsky navijak. O vikendu chci trenovat nahazovani a pretahovani ... Nemate nekdo tip na seznam stromovych kesek, pripadne dalsich, kde se ruzne lanove techniky hodi? Nedari se mi nejak efektivne filtrovat kesky, ktere jsou na podobne kratochvile orientovane a projizdet vicehvezdickove kesky je zdlouhave. Dik, Honza
  • 0

#237 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 9:36

2 dostik7: já si udělal v GG filtr na TAG attribute - rappelling-yes a zatím to funguje ;) btw jaký prak jsi pořídil?
  • 0

#238 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 10:39

fremen.cz: vyzkousim, diky. Prak zkousim vetsi rybarsky, s loketni operkou na strileni matky s vlascem. Nevim jestli to zafunguje. Uvidim o vikendu. Moc se mi libi konstrukce arboristickeho praku (teleskopicka podpera a kosik s madlem pro obe ruce), ktery se tady v diskuzi objevil, ale 4k,- je moc. Jelikoz patrim mezi kutily, tak dalsi verze prakostrilu uz bude moji konstrukce. Jenom vaham kterou zvolit - trubka, ala kuse nebo ta trivialni konstrukce arbo-praku....
  • 0

#239 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 10:41

fremen.cz napsal/a:
S tou smrštovací bacha... na to aby se smrštila je potřeba teplo... dost tepla... to bych se bál, aby se nepoškodilo to lanko, na které budeš navazovat, popř i lano jako takové.

Mám smyčku, kde je sešití schováno právě smršťovačkou...a v SingingRock by asi nedělali něco nebezpečného :o)
Navíc ikdyby, tak je to jen koneček lana a lehké poškození opletu tu nehraje nejmenší roli...ani co se týká pevnosti toho protaženého provázku.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#240 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2011 - 10:47

2 dostik7: joo ten arbo prak jsem taky viděl... vyrobit by to jistě šlo a i tak aby se to vlezlo do batohu ;)
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama