kulhal napsal/a 18 Bře 2014 - 21:05:
Jacka: Líbí se mi jak bojuješ za geocaching v co nejprostší podobě, bez nutnosti používání dalších vymožeností. Chápu, někdy to je diskriminující, ale uvědom si, že tahle hra je od samého počátku směsí outdoorových, vlastivědných a technických prvků, že přitahuje spoustu kutilů, které baví technické rafinovanosti vymýšlet i překonávat. Občas (často) člověk narazí na nedomyšlené hlouposti, ale celkově se i tak hra posouvá dál.
Ale já nemám žádný problém s tím, když se používá technika. Problém mám s tím, když se vyžaduje technika zbytečně a bez rozmyslu tam, kde to vůbec není třeba. Nevadí mi, když se udělá mysterka na principu nalezení a přečtení QR kódu. Vadí mi, když se plácne QR kód se souřadnicema finálky keše o něčem úplně jiným na místo, kam by se stejně dobře anebo líp dal plácnout štítek se souřadnicema nebo indicie k výpočtu těch souřadnic. Protože čtečku kódů "má přece dneska každej" Nebo nutnost posílat z terénu nějaký maily jen proto, že owner je línej vytvořit normální vzorec. A podobně.