zkušenosti s eTrex 30
Publikováno 13 March 2012 - 12:25
Publikováno 13 March 2012 - 14:03
Publikováno 16 March 2012 - 0:41
HaLuMa napsal/a:
No, u ceskych garminu mas prilozenou pametovou kartu s predinstalovanou mapou. A na krabici registracni kod, ktery kdyz si zaregistrujes na garmin.cz webu, tak si muzes stahnout plnokrevnou instalacku (to co je na tom CD).
Neni to na Slovensku podobne?
Skutočne neviem aký je štandardný postup, popisujem len osobnú skúsenosť s distribúciou v SR. Kupoval som len 2 GPS a obidve priamo su SK distribútora Garmin, firmy Conan, ktorá robí aj SK TOPO mapy. Niekedy v 2005 alebo 2006 to bola Vista C, kde bola mapa dostaná na CD. Teraz pri eTrex 30 bola mapa predinštalovaná v internej pamäti. Pre použitie v MapSource je treba dokúpiť CD verziu za 13 € (túto položku je vidieť v ich systéme po registrácii konkrétneho GPS). Samostatne mapa stojí samozrejme viac. Mne osobne systém keď sa GPS predávajú len priamo s SK TOPO mapou vyhovuje, keďže jej cena pri zakúpení s GPS je zanedbateľná.
Ale mám dnes iný zaujímavý postreh ku eTrex 30. Po nedávnej aktualizácii FW z 2.50 na 2.70 (2.60 aj 2.61 som preskočil) eTrex "zabudol" nastavenia Recreational profilu. Resp. zabudol nie je presné - premazali sa nastaveniami z Geocaching profilu. Jediné v čom sa profily teraz líšia sú farby a tóny (ktoré ostali pôvodné) ale všetko ostatné (nastavenia trip computer, mapa, chirp searching, atď) sa prekopírovalo z Geocaching profilu do Recreational. Zároveň Page Sequence nastavenia Geocaching profilu zmizli úplne. Porovnával som aj XML súbory profilov cez merge a skutočne sa tam všetko premazalo... Ostatné profily (Automotive, Marine, Fitness) sú myslím nepoškodené.
Mám pocit, že niekto niečo podobné spomínal, ale neviem nič nájsť. Zrejme pôjde o ojedinelý problém, ale aj tak... škoda že som si odzálohoval iba úplne prvotné nastavenia profilov a nie vlastné po úpravách.
Sporadicky sa mi stále vyskytuje chyba keď po pripojení k PC nevidím v GPS všetky súbory (napr. Current.gpx) prípadne vidím useknuté súbory, tak ma napadá, že premazanie profilu možno súvisí ani nie tak s upgradom FW ako s jeho problémami pri práci so súborovým systémom?
GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)
Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave
Publikováno 28 March 2012 - 10:07
HaLuMa napsal/a:
No, u ceskych garminu mas prilozenou pametovou kartu s predinstalovanou mapou. A na krabici registracni kod, ktery kdyz si zaregistrujes na garmin.cz webu, tak si muzes stahnout plnokrevnou instalacku (to co je na tom CD).
Neni to na Slovensku podobne?
Už je vše v pohodě, po registraci GPSky na garmin.sk jsem si chybějící mapu stáhnul a nahrál a je tam.
Konec dobrý, všechno dobré

Publikováno 09 April 2012 - 19:49

Publikováno 10 April 2012 - 7:27
Publikováno 10 April 2012 - 20:54
Pokud máš novější verzi FW (vyšší než 2.61 Beta), je sticky problém odstraněn, ale daní za to je častější aktualizace polohy a případné skákání na mapě.gosoft napsal/a:
- sticky - z nějakých důvodů se neprojevuje na mojí GPS nebo tento problém nevnímám
Ideální je pak mobil s androidem a a:Drake, kde máš online funkce, fieldnotes a další spoustu vychytávek a pak se s garminem pouze naviguješ na POI a zbytek řešíš v mobilu kde je to pohodlnější a rychlejší.- snad jediný nedostatek je výpočetní výkon procesoru :( jde to poznat při překleslování mapy, nápad vypočítat trasu typu "autonavigace" jsem měl pouze jednou. Zjevně Garmin musel udělal kompromis mezi výkonem a výdrží a to druhé vyhrálo :|
Jednou se mi to stalo doma a ihned jsem na ten držák nalepil kousek elektrikářské pásky, od té doby je klid.- vlastně ještě jeden podivný nedodělek - mizerné uchycení mikroSD karty, parodie na plechový držák mi už párkrát spolu s kartou vypadla při výměně baterek. Blbé je, že baterky většinou dojdou na nějakém logickém místě, třebas uprostřed rozbahněné louky :@
Publikováno 17 April 2012 - 16:33
Publikováno 17 April 2012 - 17:55

Publikováno 29 April 2012 - 19:13
Publikováno 29 April 2012 - 20:04
Publikováno 30 April 2012 - 21:49
@umelecky vedouci ja používam 2.70 (najnovšia stabilná verzia) ale či je to najlepšia "overená" verzia neviem. Predtým som mal 2.50. Existujú aj beta verzie 2.71 a 2.73.
Pre mňa najväčšia nepríjemnosť (pri všetkých verziách FW ktoré som mal) je občasný problém s pripojením cez USB. Dnes som napríklad Current.gpx sťahoval na 4x. Po prvom pripojení mal nesprávnu veľkosť 170kb a obsahoval iba starý záznam, až som sa zľakol že som záznam vypol (veľkosť bola totožná so včerajšou). Po druhom pripojení mal už 200kb ale nedal sa otvoriť (neplatný XML súbor). Po treťom pripojení sa vôbec neobjavili diskové jednotky. Po štvrtom pribudlo ešte nejakých 100bytov a konečne to bolo v poriadku. Toto mi robí asi tak pri jednom zo 4 pripojení k PC (ale väčšinou sa to napraví hneď na druhý pokus) a už to začína trochu liezť na nervy.
GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)
Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave
Publikováno 01 May 2012 - 7:59
martin.dilli napsal/a:
Chci se zeptat jestli má někdo stejný problém či už ho řešil,mám problém s 30kou po zapnutí dám v menu položku schránky s poklady, zmáčknu tlačítko menu, vyskočí další nabídka asi 6 položek,vyberu cokoli a je jedno jestli ji potvrdím či zmáčknu tlačítko back nebo menu, etrex se vypne. Zkusil jsem nový firmware ale bez změny
Tak toto presne se mi take delo, ale jsou to uz nejake 2 verze FW nazpet, nyni uz to zatim funguje.
Vysledoval jsem ze to dela jenom pri prvnim otevreni seznamu kesi pri CZ rozhrani. Takze jsem prepnul do ENG, otevrel seznam kesi a pote po prepnuti do CZ uz to fungovalo. Jako zdroj pouzivam primo PQ.
Publikováno 02 May 2012 - 7:44
[quote]martin.dilli napsal/a:
Chci se zeptat jestli má někdo stejný problém či už ho řešil,mám problém s 30kou po zapnutí dám v menu položku schránky s poklady, zmáčknu tlačítko menu, vyskočí další nabídka asi 6 položek,vyberu cokoli a je jedno jestli ji potvrdím či zmáčknu tlačítko back nebo menu, etrex se vypne. Zkusil jsem nový firmware ale bez změny[/quote]
Měl jsem stejnej problém a psal jsem i na helpdesk garminu a bylo mi doporučeno abych přístroj restartoval do továrního nastavení. Přístroj se celý vymazal a při opětovném nahrání všech keší už to fungovalo a nevypínala se.
Publikováno 03 May 2012 - 20:21
Publikováno 04 May 2012 - 4:59
Publikováno 04 May 2012 - 8:14
Publikováno 04 May 2012 - 13:13

Publikováno 04 May 2012 - 19:49

2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů