Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

FTF před publikací ceche

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
404 odpovědí na toto téma

#261 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 11:32

Smrk napsal/a:

kolombo napsal/a:
Stále zanedbáváte ještě jeden aspekt FTF.

Ta zkratka znamená First to Find, nikoliv kdokoliv ze skupinky, které byla u keše první. Takže FTF má vždy jen jeden, ten co první, co keš našel. ...

No já nevím, ale když někdo loví třeba s celou rodinou, každý má svůj nic, tak když dojdou ke keši, mají se o ni poprat?

Přesně tak, konečně by byla aspoň nějaká zábava. :-) Stejně je to honění rádoby prvních nálezů ujeté, vsadím se, že ve většině případů nalezl keš jako první slimák, mravenec nebo třeba veverka. :-) No a o pomyslné "zprznění" panenské keše se zase spolehlivě postará betatester. :-)

Edit: zas mi někdo ukradl smajlíky, ach jo...
  • 0

#262 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 11:34

Raraku napsal/a:

Smrk napsal/a:

kolombo napsal/a:

Ta zkratka znamená First to Find, nikoliv kdokoliv ze skupinky, které byla u keše první. Takže FTF má vždy jen jeden, ten co první, co keš našel. ...

No já nevím, ale když někdo loví třeba s celou rodinou, každý má svůj nic, tak když dojdou ke keši, mají se o ni poprat?

Přesně tak, konečně by byla aspoň nějaká zábava. :-) Stejně je to honění rádoby prvních nálezů ujeté, vsadím se, že ve většině případů nalezl keš jako první slimák, mravenec nebo třeba veverka. :-) No a o pomyslné "zprznění" panenské keše se zase spolehlivě postará betatester. :-)

Edit: zas mi někdo ukradl smajlíky, ach jo...

No jo, ale dovedeš si představit ten slastný pocit, když se ti na eventu někdo pochlubí tím, že má čtyři FTF a ty mu povíš, že jich máš pět? :-)
  • 0

#263 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 11:45

Smrk napsal/a:

No jo, ale dovedeš si představit ten slastný pocit, když se ti na eventu někdo pochlubí tím, že má čtyři FTF a ty mu povíš, že jich máš pět? :-)

Noo, vlastně jich mám 22 a z toho jedno předpublikační (z doby kdy to ještě nevyvolávalo takové emoce...). ;-) Ale nechlubím se tím na eventech ani jinde. V mém případě by ostatně větší pindík, či spíše jakýkoli pindík znamenal dost problém. :D
  • 0

#264 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 12:28

Raraku napsal/a:

Smrk napsal/a:

Noo, vlastně jich mám 22 a z toho jedno předpublikační (z doby kdy to ještě nevyvolávalo takové emoce...). ;-) Ale nechlubím se tím na eventech ani jinde. V mém případě by ostatně větší pindík, či spíše jakýkoli pindík znamenal dost problém. :D

Tak na eventech sleduj, kolik lidí se tím pindíkem chlubí :-)
  • 0

#265 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 12:33

Smrk napsal/a:

kolombo napsal/a:

Rozhodně :-)

FTF je FTF, je to ta nejdůležitější věc, daleko důležitější, než světový mír :-D

Kdyby to nebylo tak důležité, tak se to tu snad neřeší, ne ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#266 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 377 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 12:36

ja osobne rozlizuju predpoblikacni nalezy na 2 druhy: a) jdu okolo zajimaveho mista, reknu si: tam bych dal kes, sahnu a mam ji. B) Pouziju nejaky figl na web aby mi ukazal kese odeslane k publikaci a jdu najisto s A) souhlasim a tleskam za nej. B) je pro me neprijatelne. Jinak ani jedno nepokladam za FTF, to je podle me pouze prvni nalez po zverejneni pro vsechny.
  • 0

#267 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 13:01

Samaell napsal/a:
......
Jinak ani jedno nepokladam za FTF, to je podle me pouze prvni nalez po zverejneni pro vsechny.

Kdo první najde a sežere řízek, tak ho prostě snědl.

Jestli to bylo před voláním oběd a nebo po volání oběd, to je, pro dostupnost řízku ostatním, zcela nepodstatné.

Zároveň tím i odpovídám na otázku, jestli lze mít společné FTF. Je to značně problematické .....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#268 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 13:35

kolombo napsal/a:

Smrk napsal/a:

kolombo napsal/a:

Rozhodně :-)

FTF je FTF, je to ta nejdůležitější věc, daleko důležitější, než světový mír :-D

Kdyby to nebylo tak důležité, tak se to tu snad neřeší, ne ?

No jo! Já jsem ale hlup, vždyť je to tak jasný. V Sýrii jde o FTF! Ještě nepadlo, wabíček by se měl přidat :-)
  • 0

#269 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 14:03

kolombo napsal/a:

Samaell napsal/a:
......
Jinak ani jedno nepokladam za FTF, to je podle me pouze prvni nalez po zverejneni pro vsechny.

Kdo první najde a sežere řízek, tak ho prostě snědl.

Jestli to bylo před voláním oběd a nebo po volání oběd, to je, pro dostupnost řízku ostatním, zcela nepodstatné.

Zároveň tím i odpovídám na otázku, jestli lze mít společné FTF. Je to značně problematické .....

Ten řízek, to je trochu podivná analogie :). Já obvykle jím řízek až když ho mám před sebou. Nebo ty když jdeš do restaurace, tak jim lezeš do kuchyně a hledáš tam řízek??? To přece slušný kačer nedělá :). Stejně tak slušný kačer neloguje předpublikační FTF... Prostě dokud je řízek v kuchyni, tak i když víš, že tam je, tak holt musíš počkat, až ho budeš mít na talíři, tak jako ostatní...

S tím společným FTF to vidím podobně. Prostě kdo drží krabičku jako první, ten má FTF, i když nad ním stojí deset dalších lidí.
  • 0

#270 Musky

Musky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 14:15

Můj osobní názor: Před publikací ftf není pro me ftf. Ftf by měl mít ten co ji první najde po publikací a basta, hromadne ftf (stf a ttf) několika lidmi se mi nelíbi. Mohl jsem mít už několik ftf blízko domova ale odradilo me před publikační ftf a většinou jsem stejne nebyl poblíž, nemam momentálne auto tak to mám také ztízeny. Me je jedno jestli kesku najdu jako ftf nebo jako uplne poslední člověk na světě, zdraví a nervy mam jedno.
  • 0

#271 MArfDKnL

MArfDKnL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 14:19

Tak jak to tu tak čtu a koukám na to kdo jak odpovídá tak se mi zdá že tu z 90% remcají hlavně hráči s pár nálezy. A pak tu je ta druhá strana, která to bere a tam jsou zase hráči co mají víc jak 1000 nálezů. Z toho tu vyvstává další otázka. Není to řešení FTF jen v rámci takříkajíc nováčků, kteří se o nějaké FTF pořád snaží a ne a ne ho odlovit???
  • 0

#272 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 14:46

MArfDKnL napsal/a:
Tak jak to tu tak čtu a koukám na to kdo jak odpovídá tak se mi zdá že tu z 90% remcají hlavně hráči s pár nálezy.
A pak tu je ta druhá strana, která to bere a tam jsou zase hráči co mají víc jak 1000 nálezů.
Z toho tu vyvstává další otázka.
Není to řešení FTF jen v rámci takříkajíc nováčků, kteří se o nějaké FTF pořád snaží a ne a ne ho odlovit???

Tak mně to taky vadí. Ale neremcám, protože je to marný. GS teď prostě posílá notifikace úplně zbytečně, představa, že bych doběhl k právě publikované kešce a tam už byl někdo den dva zapsaný přede mnou, mě odrazuje od jakéhokoli snažení. Když k tomu připočtu emaily preFTF lovců ownerovi s dotazem, zda kešku brzy publikuje, tak to je fakt mazec.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#273 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 420 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 14:47

Jeďte do Chorvatska, tam mám z tohohle léta dvě FTF, jedno asi 24 hodin po publikaci, druhé dokonce asi 4 dny po publikaci - a to na Istrii, na mořském pobřeží, ne někde v divočině. Do panensky čistého logbooku. Ale fakt je, že jsme ho logovali 3 - jsme v rodině 3 kačeři každý se svým nickem.
  • 0

#274 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:13

Zapsat si FTF před publikací díky využití této díry v systému GC.COM je jako získat zlatou medaili na olympiádě díky dopingu. Jak se na to pohlíží ve sportu, a jaké to má při odhalení následky, snad každý ví.
  • 0

#275 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:17

Škoda, že nejsme schopni se domluvit na pravidlech, která budou dodržovat všichni. Asi budeme muset udělat nějakou anketu, zda předpublikační FTF ano nebo ne. Ale ať by to dopadlo jak by to dopadlo, tak ta strana v menšině by si to stejně dělala dál po svém s tím, že to není napsáno na webu Groundspeaku.
  • 0

#276 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:21

Ještě že se nehraje hra na poslední log před archivací. Někteří by byli schopni se zalogovat a keš rychle archivovat.
  • 0

#277 Ludvajs64

Ludvajs64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:24

MArfDKnL napsal/a:
Tak jak to tu tak čtu a koukám na to kdo jak odpovídá tak se mi zdá že tu z 90% remcají hlavně hráči s pár nálezy.

Ale vůbec ne, tohle je vlákno jako úplně každý jiný, tady remcá 90% kačerů, kteří o tématu vědí kulový, ale cítí potřebu se k tomu vyjádřit. Předpublikační FTF nesouvisí s počty nálezů, se zkušeností a ani nemá oporu v pravidlech. To, co tohle téma má řešit a dosud neřeší, je hra Fair play! FTF je víceméně česká specialita, která se řídí jakousi džentlmenskou dohodou, kraj od kraje trošku jinou. Tu zapisuje FTF jeden, onde celá skupinka. Podstatou je, že se jim to líbí a baví je to. Baví to ty kačery, kterým se to líbí, ne ty, co o tom tady kecají. Problém je, že byl objeven a v masovém měřítku zaveden způsob získání souřadnic před publikací keše, který je hodnocený lovci FTF jako NEFEROVY. Nic se neděje, svět se nezboří, geocaching jede dál, jen pár vychcánků vědomě kazí radost druhým a ještě se tím chlubí v logu nebo dokonce tady.
Stačilo by tak málo - hrát fair play, nekazit hru druhým.
  • 0

#278 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:27

Smrk napsal/a:
Ale ať by to dopadlo jak by to dopadlo, tak ta strana v menšině by si to stejně dělala dál po svém s tím, že to není napsáno na webu Groundspeaku.

Tak podle toho co píše ČAGeo je ta chyba už opravená a na živou verzi gc.com se dostane při příští aktualizaci webu, což bude pravděpodobně příští týden při odstranění výzev. Takže anketa snad již netřeba.
Akorát chudák GC3YP5E půjde do archivu pro neřešitelnost...
  • 0

#279 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:32

Neférové vůči osatním lovcům je od jisté skupiny ftfkařů, že porušují zákazy vjezdu a další omezení, ale to tu nikomu nevadí co? :D. To je nefér vůči těm co dodržují předpisy. Ale to, že někdo jde na keš dříve vadí ze všeho nejvíce :D.
  • 0
Vložený obrázek

#280 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2012 - 15:32

dr.vota napsal/a:
Zapsat si FTF před publikací díky využití této díry v systému GC.COM je jako získat zlatou medaili na olympiádě díky dopingu.
Jak se na to pohlíží ve sportu, a jaké to má při odhalení následky, snad každý ví.

FTF není ekvivalent zlaté medaile a pre-FTF BF není doping. Je to jen taková kulišárna, kdy se může stát, že se zapíšeš do sešitku a ta keš ani nebude publikována. Nebo bude, pak tam holt nemusíš znova jezdit. Daleko víc mi vadí, jak se logují kešky bez nálezu s takovým tím: místo jsem našel, krabička byla fuč, ale mám to daleko, ownere, uznej log. Nebo ta záplava jmen na Kavalírce GC2772N v sešitku letterboxu http://www.letterbox...sh_Gerber_Daisy vedle keše, která jsou normálně zalogována jako nálezy keše. To je unfair, nikoli logy zbloudilých duší lovících v e-prostoru náznaky a signály…
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama