Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#2581 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 6:43

bartusko napsal/a:

mpik napsal/a:
Jedna fotka za den je opravdu málo. Nutí mě to vracet se k restům a to zabere moc času. I když dneska jsem dva našel. Kupodivu u 978 mi to nechtělo ukázat na jakoukoli kombinaci slov, kterou jsem zadal, až najednou jsem si vzpoměl, že jsem to vlastně viděl naživo. A bylo to tam. No ještě šest a zase nebudu mít co hledat.

No já taky nevím, kde to těch 58 lidí mohlo najít. Prolezla jsem kdeco...bezvýsledně. Budu jen doufat, že to na mne vypadne při hledání jiných míst.

Ale to není těžké, stačí se jen zamyslet, co to opravdu je. Když se znovu podíváš, co je to za kraj, tak by se snad určité vodítko našlo, ne ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#2582 bartusko

bartusko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)
  • LocationKvilda

Publikováno 02 červenec 2013 - 6:45

Zajímalo by mne, jestli tvůrci a správci PM občas procházejí toto fórum. POkud ano, tak se prosím pěkně taky přimlouvám za větší nášup fotek. Chápu, že je doba dovolených a výletů a člověk je radši někde venku v přírodě....ale my, co jsme uvázaní sedět kdesi v kanclu či jinde u počítačů, bychom moc a moc rádi cestovali alespoň po internetových fotečkách a myší po mapě. Je to zábavná a velice poučná hra a moc se povedla...dííííky ;):)
  • 0

#2583 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 11:08

bartusko napsal/a:

Columbovsukni napsal/a:
Btw. poznejmisto mě po nějaké době nečinnosti začalo samo odhlašovat, i když jsem na pc trvale přihlášená. Jméno i heslo tam zůstanou, ale musím kliknout na přihlásit se, dělá vám to taky?

Mě to takhle odhlašuje od samého počátku hledání. Vždy asi po 10 min. musím kliknout na přihlásit. :@ Jo a jsem na Mozille.

Já jsem doma taky na Mozille a začalo mi to dělat až minulý týden, předtím v pohodě. :( Že by nám chyběl nějaký modul nebo tak něco?
  • 0

#2584 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 11:14

bartusko napsal/a:
No já taky nevím, kde to těch 58 lidí mohlo najít. Prolezla jsem kdeco...bezvýsledně. Budu jen doufat, že to na mne vypadne při hledání jiných míst.
Taky mám ještě asi 11 starých restů. Ale jak říkáš, stojí to hrozně času a už ani nevím, jak je nějak vhodně a hlavně slušně nazvat :D

Tož mně to vylezlo na jednoduchý popis o 3 slovech + kraj. :)
  • 0

#2585 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 17:38

982 - docela oříšek na 3*. Že by to byl třeba zámek maskovaný za kapličku? ;)
  • 0

#2586 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 18:21

982 se dá najít během 1minuty. Zdravím hledače z dovolené od Lednicko-Valtického areálu :-)
  • 0

#2587 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 18:48

Ach jo, já mam zase štěstí...:( Hledam jako šílený 982 všude možně a najednou mi gůgl vyhodí fotku podobné kaple, ta je ale v hrozném stavu a dole je ještě uvedenou, že už byla asi zbourána. A ještě k tomu navíc asi ani není v místě, které je na tom webu uvedeno, protože nikde jinde o ní není ani zmínka. A přitom je v tý z PM tak podobná...:@ No nic, jdu hledat dál... EDIT: Tak pomohlo postěžovat si, hned jak sem šel zpátky klikat do mapy zazelenalo se. Jen se mi zdá, že ta kaple na tom webu je ňáká zakrslá, oproti té na PM.:D:D:D
  • 0

#2588 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 18:51

miki6 napsal/a:
982 se dá najít během 1minuty.

Hmm, tak mně se to hledání prodloužilo na už několik hodin... a stále ji nemám...:@
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#2589 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 18:53

miki6 napsal/a:
982 se dá najít během 1minuty. Zdravím hledače z dovolené od Lednicko-Valtického areálu :-)

Musíš ovšem zřejmě dobře popsat a v tom případě se to dá říct o téměř každém obrázku... :D
  • 0

#2590 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 18:57

Columbovsukni napsal/a:

miki6 napsal/a:

Musíš ovšem zřejmě dobře popsat a v tom případě se to dá říct o téměř každém obrázku... :D

Mě to vyhodil gůgl když jsem k typu stavby připsal ještě to (2 slovné heslo), co mě zaujalo hned na začátku, je to dobře zřetelné a ani k tomu není třeba znát nějaké názvosloví.:):):)
  • 0

#2591 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 19:01

Columbovsukni napsal/a:

miki6 napsal/a:

Nic moc nepopisuju, hledám na znicenekostely.cz ..
  • 0

#2592 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 19:04

miki6 napsal/a:

Ahá. Tak jsem chtěla vlézt taky, ale strejda google mě nechtěl pustit. Tak já jdu teda jinam. ;):D
  • 0

#2593 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 19:05

miki6 napsal/a:

Columbovsukni napsal/a:

miki6 napsal/a:

Tak proto se mi zdála taková divná...:D:D:D
  • 0

#2594 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 19:06

miki6 napsal/a:

To je difné... tam jsem hledala jako první a nenašla...:o

Edit: Tak už jí taky mám... to je zvláštní, že při prvním hledání se mi neobjevila.:|

Edit 2: Aha, tak už vím, při hledání jsem zadala "kapličky" a "kaple" jsem vynechala. B)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#2595 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 19:15

To byl fofr! :) On je to vůbec hodně dobrý zdroj... B)
  • 0

#2596 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 19:56

V tom zdroji, který mi to ukázal, znám toho, kdo tam napsal tu poznámku. Jinak kaple a kaplička se i v památkářské terminologii často zaměňují. Přesnější je psát výklenková kaple, to už je jasný typ. Jenomže popisovači obrázků to píší jak chtějí.
  • 0

#2597 PeSis

PeSis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2013 - 8:06

:o:o:o. 982 -> 5 km od baráku, min.1x měsíčne kolem jezdím a já to hledám 20 minut na Netu .:o:o:o
  • 0

HUAWEI G510, ZTE Blade ;  c:geo, Locus, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522

Profil na Poznej místo

#2598 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2013 - 19:20

986 - haha, už se dostávám do fáze, kdy poznávám objekty, u kterých jsem nikdy nebyla, ale klikla jsem si na ně při vyhledávání něčeho jiného. Dokonce jsem si zapamatovala nejen účel stavby, ale i město. To se to pak rychle hledá... :D
  • 0

#2599 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2013 - 20:10

Columbovsukni napsal/a:
986 - haha, už se dostávám do fáze, kdy poznávám objekty, u kterých jsem nikdy nebyla, ale klikla jsem si na ně při vyhledávání něčeho jiného. Dokonce jsem si zapamatovala nejen účel stavby, ale i město. To se to pak rychle hledá... :D

Mě stačilo podívat se, kdo je autor a hned jsem věděl, co to je.:D:D:D
  • 0

#2600 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2013 - 20:47

986 jsem dřív nikde neviděla, kdo je nebo co fotí autor nemám přehled, ale tipla jsem si poměrně rychle správný účel, takže kdybych vše našla takhle rychle, to by byla balada...:)
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama