Skywalker napsal/a:
Tak toto je drsné, to je jak z Cimrmanna :-)
Sem si u tohoto příspěvku poprskal monitor - úplně to vidím na jevišti.
Jo, Kostelec - hory doly černý les a tak podobně...

Bohužel, není to parodie, ale pravda, většina z nás v takovém zeměpise žije.
Roman_Jaroměř: Krásný přiklad, že i slušně zorientovaný kačer osvětu potřebuje. Na wiki se (myslím docela vhodně) uvádí u hor širší hierarchie zařazení, tzn., že celek je některý z oněch pojmů zhruba uprostřed výčtu. Nutno zdůraznit, že "celek" je terminus technicus určité /zhruba nižší střední/ úrovně členění, něco jako pro třeba biology "čeleď". Podrobněji vyložené se to najde na hesle Geomorfologický celek a heslech souvisejících. Obecný výraz bez ohledu na úroveň hierarchie je "jednotka". Každopádně třeba ten Ještědský hřbet je jednotka nižšího řádu (podcelek), jinak řečeno sz. polovička celku Ještědsko-kozákovský hřbet.
Copak ty ostatní namátkou nadhozené vrcholy by mně ještě jakžtakž šly, koneckonců na zmíněné nejvyšší hoře Děčínské vrchoviny se i jedna moje keš vyskytuje, byť obrazně řečeno spíše na krku než na temeni, ale pokud jde o Skalku, zrovínka okres FM až tak "ve voku" nemám (rozuměno: ani netuším, že vrchol toho jména v něm je). Ale Podbeskydská pahorkatina, hádám tedy...
fotrik napsal/a:
Předpokládám, že tohle jsi Vrsovi seznamem kačerů, kteří mají splněno, dokázal. Nebo to Vrso opomenul a měl by se na to znovu podívat?
Takovou "hlavu 22" snad nikdo požadovat nemůže. Napřed se logicky musí nějaká výzva publikovat, pak se teprve můžou nad ní scházet lidi a dělat seznamy lidí, co splněno mají.
kolombo napsal/a:
Už jsem taky viděl jednu ownerku, která zeditovala data na wikipedii, aby jí vycházel vzorec u mysterky :-D
No a já tam mám přímo celé zadání mezistage pro keš.