Přejít na obsah


Fotka

Challenge keše - rozumná podmínka


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
399 odpovědí na toto téma

#61 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 8:59

Novom napsal/a:
Pokud by to zakládal kdokoliv jiný, tak by se nad tou myšlenkou možná pár lidí pozastavilo kvůli náročnosti. Vzhledem k tomu, že je to ale od Honzáka, jsou proti jeho nápadu skoro všichni, neznám více protikačerského člověka a škodiče, než jen on. Jeho antipatie k ostatním lovcům jsou pověstné. Stačí se podívat jenom na jeho poslední proběhlý event. Obávám se, že by okamžitě šlapal po všech, kteří by si keš poctivě zalogovali, třeba kvůli tomu, že se někde omylem překoukli nebo jimi odlovená keš byla už den v archivu.


Ale tohle je kámen úrazu... toho se taky bojim. Ale sakra, kde má vzít RW argumen "honzákovi to nepustim, páč by prudil"? To je argument pro lovce, aby se na to vykašlali, ale není to argument proti publikaci.

Vtip je v tom, že hanska má udělanej ten seznam a přišel s tím první. Kdyby to bejvalo napadlo mě a měl jsem jeho podklady, s chtí bych takovou sérii keší udělal sám. Ale mě to halt nenapadlo :(
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#62 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:20

Novom napsal/a:
nebo jimi odlovená keš byla už den v archivu.

Zkus si prostudovat pravidla pro challenge keše, než něco napíšeš - všechny keše zahrnuté do výzvy v době publikace musí být odlovitelné (tudíž, i kdybych na krásně tam chtěl dát i archiválie, tak nemohu...). Mohu tě ujistit - pokud odlovíš nějakou keš, jež bude v době publikace v daném seznamu a následně dojde k její archivaci a bude nahrazena jinou, tak se ti ten původní log započte a dokonce ji můžeš odlovit ještě před publikací challenge keše!!! Na tvé další výpady reagovat nebudu, neb jsou zcela mimo probírané téma!
  • 0

#63 PaWcz

PaWcz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:22

Tak trocha dat, ať je tu něco pro věcnou argumentaci (porovnal jsem jen českou část seznamu) Ze zde diskutujících přes 30 keší nemá zatím nikdo. Přes 20 keší Roman_Jaromer a já Přes 10 keší Petegeo, Kolombo, K-lord Pod 5 keší mají MedoMys, Monte-x, Alke a Auťáček Jak se má situace v TOP 30? Přes 40 má Jonea (ono na těch jeho slovech, že si užívá lov v přírodě, něco bude) Přes 30 Solim (do 40 mu chybí jediný vrcholek) Přes 20 Jirwo Nad 15 už je lovců dost - Sharteana, Doktor, Hradník, Madbin, JohnnyM, Endici, Stragen, Bentley007, D@ewo 10 a víc mají ještě Benjo5, Snorchl, Chelunka, VelkyVezir, Barbíni, PaBa 5 a víc mají Dark.metalswamp, RaRateam, Blogi, Forsyte, Oak.Family, FilemoniCZ, Werg a Otasparta Méně než 5 jen Kubik5, Šišky, pyxis.praha a větrník Mezi "starou gardou" jsou na tom nejlépe Milancer (49) a Šaman (25) Zajímavá může být ještě situace mezi rewírníky coby zástupci všeho kačerstva: 20 a víc zvládli Hagi a Minarjo Přes 15 se dostali Rubick a Madbin 10 a víc mají Pitris a M@x Méně než 5 mají Sutech a Poník (ten ale keškám moc nedal :)) Takže 75 je zatím meta nedozírná. Přes 10 už je těch lidí zase fůra, takže by to nebyla pro kopečkáře moc velká challenge. Opět mi z toho vychází hranice kolem té třicítky (a jak psal Pet, klidně časem udělej vyšší level pro následovníky Milancera a Joney :))
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek


#64 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:26

Citecka: budu argumentovat třeba touto keší: GC20DVV Spočívá v obejití pouhých cca 30 pseudokopců na několika kilometrech v atraktivním a hojně navštěvovaném Českém ráji. Za 3 roky ji odlovilo 26 lidí. Je to nesrovnatelně jednodušší úkol. Chceš říct, že keš, která bude co do času, vzdálenosti a nákladů odhaduji tak 20x náročnější, a o které se nejspíš dozví jen nemnoho lidí z okolí místa publikace, že se mezi nimi vůbec najdou tací, kteří ji během 3 let odloví? Tady nejde o to, že by keš nešla splnit nebo byla od Honzaka, ale o reálnost splnění. Jak sám píšeš, i když se ti nápad líbí, během několika let ho nesplníš.
  • 0

#65 Novom

Novom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:37

hanska napsal/a:
Na tvé další výpady reagovat nebudu, neb jsou zcela mimo probírané téma!

Tohle nejsou žádné výpady, pouze holá fakta a je to k tématu. Tobě se snad nikdy nestalo, že bys jel někam na výlet třeba na týden, nahrál si do GPS keše z celého okolí a oni ti v průběhu tvé dovolené zaarchivovali nějakou z nich? Mně už ano. Normální člověk by to pochopil a keš uznal taky, ale obávám se, zřejmě oprávněně, že bys do toho člověka tepal, co si to dovoluje, logovat již zaarchivovanou krabičku, bod bys mu neuznal a v lepším případě bys mu jen smazal jeho poctivý log na tvé challenge.

Ty už takový jsi. Lidem jen nadáváš, přes písmenka jsi hrdina, ale ve skutečnosti jsi děsně ušlápnutej ticháček, jak se ukázalo na Zimném, kde jsi nedokázal lidi na svém eventu ani pořádně pozdravit a následně jsi polovinu z tepla domova sepsnul za nesmysly.
  • 0

#66 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:42

Ahoj, já si myslím, že problém u téhle konkrétní honzakovy kešky je asi ještě trochu jinde.
Obyčejně platí, že při splnění podmínky se loguje, ať už je podmínka u challenge jakákoliv a jakkoliv náročná nebo nenáročná. Netvrdím, že žádná vícekriteriová challenge neexistuje, ale většina včetně těch tisícovek nebo gorolské výzvy je tuším nastavena jednoduše na jedno kritérium - splňuje/nesplňuje.
Honzak to ale má postavené tak, že je třeba splnit podmínku A a zároveň podmínku B a C a D a E. To už mi přijde lehce překombinované. Mám z toho pocit, že kdyby podmínka byla jen jedna, nebyl by s tím až takový problém (já bych ho při schvalování neměl, jakkoliv jsme s honzakem "přátelé" ;) ) To znamená, že část výtek ke složitosti vnímám spíše tímto směrem (a to musím uznat, že míra podmínkovosti se už oproti první verzi už snížila snad o 90%, to co tam bylo původně byla pořádná šílenost, kterou jsem si musel několikrát přečíst, abych to vůbec pochopil). Jistě mi můžete argumentovat například keškou Hanacka vezva http://coord.info/GC42NAY, kterou jsem osobně publikoval, tam je to skutečně postaveno na více kritériích, ale je tam systém bingo, tzn. můžu si vybrat, co budu plnit a co ne. Takže jako přidaná hodnota navíc je to ještě zábava. A takto podaných challenge je určitě spousta. Myslím si, že kdyby to honzak měl postaveno na jednom kriteriu a bylo by to třeba místo 75 kešek já nevím, 40 nebo 50, určitě by si ve schvalovacím procesu pomohl.

Takto mi to opravdu připadá jak píše sovidoupe. Co nejvíc podmínek, co nejvíc složitostí, aby to pokud možno nikdo nenašel a zkušenosti s obnovováním honzakem smazaných logů mám taky docela slušné :D takže musím souhlasit i z touto částí sovodoupěcího příspěvku.

Kdybych to měl zrekapitulovat - po zkušenostech se mnou na jiných keškách to honzak s challenge zkoušel dvakrát v Polsku, kde neuspěl, a to ani s dovoláním na GS. Teď tedy podruhé odmítnutý na Slovensku, ani apely na české RW, aby se ke kešce vyjádřili, nevedou k úspěchu. Takže zlý už není jenom ten Moravian. Co bude dál? Maďarsko...?

Já nevím, Honzo, podle mě, pokud tu kešku chceš nechat publikovat, bylo by nejschůdnější jít cestou kompromisu a podmínky zjednodušit. I tak není úplně jednoduché nasbírat třeba 40 vrcholovek v rámci Československa. Přidávat k tomu další podmínky, že ty vrcholy musí být takové nebo makové je podle mě zbytečné. Kdyby to bylo jednopodmínkové, myslím, že by to mělo velkou šanci na publikaci (ačkoliv já už neschvaluju, tak do toho vlastně nemám už co kecat ;) ) Lidi si to postupně vyloví, někteří cíleně, jiní k tomu prostě dojdou časem mimoděk, plnynule, na pohodu. Ber to jenom jako radu od reviewera důchodce, nic víc nic míň.
  • 0

#67 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:43

Tak můj tip na Slovensko: Rizmani jen na Slovensku hrubým odhadem 60 keší, v ČR bude mít cca 10 keší asi taky, tomu už chybí velmi málo či má dokonce již splněno. Rikitan se bude v součtu blížit 50 keším, kačerů kolem 30 nálezů jen na Slovensku bude asi o nědo více... Hrubým odhadem těch 30 bude mít dohromady splněno několik desítek kačerů okamžitě či do měsíce po publikaci bez problémů:).
  • 0

#68 PaWcz

PaWcz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:52

MedoMys napsal/a:
Citecka: budu argumentovat třeba touto keší: GC20DVV
Spočívá v obejití pouhých cca 30 pseudokopců na několika kilometrech v atraktivním a hojně navštěvovaném Českém ráji. Za 3 roky ji odlovilo 26 lidí. Je to nesrovnatelně jednodušší úkol. Chceš říct, že keš, která bude co do času, vzdálenosti a nákladů odhaduji tak 20x náročnější, a o které se nejspíš dozví jen nemnoho lidí z okolí místa publikace, že se mezi nimi vůbec najdou tací, kteří ji během 3 let odloví?

Promiň, ale to je Tvůj pohled jako člověka, co po tuzemských kopcích moc neběhá.
Pro mě je třeba mnohem obtížnější (a méně zajímavé) tři dny smejčit křížem krážem Český ráj, než si říct, že si každý měsíc naplánuji víkendový georajz do nějaké hornatiny a při lovu si tam vyběhnu na nejvyšší kopeček. Náklady s tím nemají moc co dělat - většina kačerů i tak vyjíždí na kešky do jiných lokalit rozhozených různě po republice. Takhle jim akorát přibude malý cíl vylézt na ten kopec.
Takže tací, co to během tří let odloví, budou (jestli je tedy Honzák neotráví svými náladičkami).
Výhoda challenge je i ta, že můžeš jít opačným postupem - zaloguješ se do cache, napíšeš note a čekáš, až splníš podmínku výzvy a budeš moci změnit log. U téhle challenge GC2JD9H je vidět, že tohle čekatelství docela normálně funguje a lidi to loví.

hanska napsal/a:
(...) všechny keše zahrnuté do výzvy v době publikace musí být odlovitelné (tudíž, i kdybych na krásně tam chtěl dát i archiválie, tak nemohu...)

Tohle tam nějak nevidím :)
Píše se tam
Challenge cache owners must demonstrate that there are sufficient available caches to meet the challenge at the time of publication.
Tedy že v okamžiku publikace musí existovat dost aktivních keší, které umožní splnění výzvy.
V tom, zda uznáš i archiválie (když tě na ně někdo upozorní), je jen na Tobě.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek


#69 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:52

rubick napsal/a:
Já nevím, Honzo, podle mě, pokud tu kešku chceš nechat publikovat, bylo by nejschůdnější jít cestou kompromisu a podmínky zjednodušit. I tak není úplně jednoduché nasbírat třeba 40 vrcholovek v rámci Československa. Přidávat k tomu další podmínky, že ty vrcholy musí být takové nebo makové je podle mě zbytečné. Kdyby to bylo jednopodmínkové, myslím, že by to mělo velkou šanci na publikaci (ačkoliv já už neschvaluju, tak do toho vlastně nemám už co kecat ;) ) Lidi si to postupně vyloví, někteří cíleně, jiní k tomu prostě dojdou časem mimoděk, plnynule, na pohodu. Ber to jenom jako radu od reviewera důchodce, nic víc nic míň.

.
Mám v hlavě i variantu bez rozdělení do kategorií, pak by jich bylo těch 50, ale vypadla by komplet celá kategorie I a část kategorie 2 (pod 800 m). A to z jednoduchého důvodu - odlovit kešku 500 m vysoko je v 90 % naprosto pohodová záležitost, mnohde drive-in, naopak odlovit např. Babiu horu, Velký Rozsutec, Baníkov, to je záležitost na celodenní túru - právě proto jsem to rozdělil do oněch kategorií. Bohužel by vypadly některé atraktivní lokality (Malé Karpaty, Pálava, většina hor v českém vnitrozemí). Odlov by byl mnohem snadnější pro Slováky, na jejichž území bude nakonec keška lokalizována, např. někdo ze středních Čech by to měl mnohem složitější než v předchozí verzi:(
  • 0

#70 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:52

Já souhlasím s Citeckou. Taky nechápu, co tady všichni řešíte. Opravdu nevidím důvod, proč by domnělá, navíc pouze předpokládaná nízká návštěvnost keše měla být příčinou pro její neschválení. Keš by pouze měla být reálně odlovitelná, tj. neměla by obsahovat takové podmínky, které už a priori brání většině kačerů v jejím odlovení. To, že to je časově, fyzicky nebo finančně či jinak náročné, podle mě není ten případ. Kdo do toho chce investovat čas, námahu či finance, ten to odlovit může. A když už tady někdo hodil citaci z Hospody na mýtince: Je přece právem každého založit si hospodu, kde chce, třeba uprostřed hlubokého hvozdu. Když mu to za to stojí a když ho to bude těšit, nemá mu do toho co kdo mluvit. Stejně tak je to se zakládáním keše. Pokud bude splňovat pravidla, ať si ji založí, jak uzná za vhodné. Co nejhoršího se stane? Vznikne JEDNA (slovy jedna) nová pixla, která si kolem sebe zabere 160metrový ochranný okruh, a tím to hasne. A že bude třeba Honzak promazávat logy? Zase pouze spekulace. A i kdyby jo - pokud to bude neoprávněné, tak se dá rychle zjednat náprava přes reviewera. A tak jako tak - většina Honzaka přece zná, tak se může svobodně rozhodnout, jestli do toho s tím rizikem půjde anebo ne. Rozhodně to ale není důvod, aby se keš nemohla publikovat. Ok, nemáte Honzaka rádi. Z velké části si za to může sám. Tak na jeho kešky ani eventy nechoďte, kdo vás k tomu nutí? Pravda, Honzak se zeptal na názor, dostal ho, zdá se, že ho není ochoten akceptovat. Je to jeho boj. Ale nic víc.
  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#71 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:53

mne z toho vyplyva jedine - 75 je silene ustrelene cislo. Myslel jsem si, ze Milancer uz to ma, ale chybi mu dokonce cela tretina. Dalsi zaver je ten, ze sam autor nema ani polovinu, coz mi prijde dost srandovni. Reci, ze tam kdysi byl bez kese a ze by jich jinak mel vic, jsou mimo. Ja jsem taky byl na hromade mist, ktere jsou v seznamu, taky bez kese, takze tezko budu rikat, ze jsem splnil challenge :). Proste ty kese nemame, tecka. Pro slusnou zabavu se mi zda 30.
  • 0

#72 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:56

hanska napsal/a:
Tak můj tip na Slovensko: Rizmani jen na Slovensku hrubým odhadem 60 keší, v ČR bude mít cca 10 keší asi taky, tomu už chybí velmi málo či má dokonce již splněno. Rikitan se bude v součtu blížit 50 keším, kačerů kolem 30 nálezů jen na Slovensku bude asi o nědo více... Hrubým odhadem těch 30 bude mít dohromady splněno několik desítek kačerů okamžitě či do měsíce po publikaci bez problémů:).

On zrovna Ivor (rizmani) je trochu blázen (v dobrém, znám ho dlouho a tak si troufnu i říct, že jsme kámoši), protože ten se na lov vrcholovek soustřeďoval v rámci geopuzzle už delší dobu a mimochodem on je myslím i autorem nápadu na zmapování geomorfologických celků na Slovensku, odkud sis ho asi půjčil a rozšířil pro celou bývalou republiku, když už jsme u toho ;), takže není úplně správný příklad průměrného kačera.
Z toho co jsi napsal, tedy vychází rozumná mez, kterou jsou schopni kačeři plnit tak zhruba 30-40, ne?
  • 0

#73 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 874 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:01

Honzaku, bud se smir se zjednodusenim podminky nebo s tim, ze zadnou challenge mit nebudes. Apropo kolik tech challenge kesi si vlastne uz splnil? Dal jsi i jinou challenge nez gorolskou vyzvu? Koukam, ze porad argumentujes tim, kdo to muze dat, kdo se blizi k 50 vrcholkum a pod. Ale takto se challenge kese neschvaluji. Bud to spln sam a nebo presvedci reveiwery, ze je to bez problemu splnitelne. To druhe se ti ocividne nepodarilo, tak budes muset podminku splnit sam nebo pockat, az to nekdo splni. Nechapu duvod, proc se branis zalozeni lehci varianty. To jako fakt, ze nekteri kaceri uz to maji splnene dela s challenge kese challenge spatnou? To jen potvrzuje predchozi domenku, ze to delas jen pro sve ego a ne pro kacery. Z vyjadreni rubicka je videt, ze uz ti tento napad zamitli i na Slovensku. Holt se s tim musis smirit. Proste ne kazda kes se publikuje a je jedno jestli to je multina nebo challenge. Debatou tady nikoho nepresvedcis, zejmena ne reviewery.
  • 0

#74 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:04

rubick napsal/a:
Co bude dál? Maďarsko...?

Poprvé v životě budu citovat sám sebe ;) Zase tak blbý nápad to není. Ono udělat challenge pro celé bývalé Rakousko-Uhersko, to by bylo teprve maso! :D
  • 0

#75 Sutech

Sutech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:06

Jak už to s tebou Jene tak bývá ve všech vláknech, které založíš, aby lidi podpořili tvé domněnky, ale nakonec se vždy ukáže, že jsi ve svém názoru (až na chatrné výjimky) sám :), i zde evidentně ani několik tuctů argumentů tě nepřesvědčí, že nemáš pravdu. Dál si tedy klidně obhajuj nastavení svých challenge podmínek, ale upřímně, stejně na výsledku již pravděpodobně nic nezměníš. 3 revieweři se ti v listingu vyjádřili negativně, po této diskuzi, kdy tu mnoho lidí navíc přišlo s přesnými daty, jsem alespoň já osobně ujištěn, že jsem prve rozhodl správně a to nemluvím o tom, že slovenský kolega se s tebou nebude párat, jako to děláme my tady. Takže mi z toho všeho vyplývá jen jediné - buď tu keš chceš pustit a tak začni přemýšlet o silném zredukování svých podmínek a nebo ti to za to nestojí, ale pak už není asi o čem debatovat ;).
  • 0

#76 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:12

Dain & Olik napsal/a:
Pro slusnou zabavu se mi zda 30.


...a bez omezení typu "musí to být v x-pohořích". Prostě 30 ze seznamu je bronzová keš. 40 stříbrná. 50 zlatá. 70 je "legendarry, ruby, diamont chalenge". Víc bych to neztupňoval, po "vytípání" bližších bude splnění dalšíh deseti pořád těžší a těžší.

Tak by to bylo zábavné.

Koukám (PaWka), že já vlastně vůbec kopečkář nejsem B) lezu lesama, na větší volno mizím do hor. nikdy mě nenapadlo cíleně lízt na vršek, jehož nadmořská výška se blíží průměrnému alpskému nádraží :P jenom proto, že je kdesi jako "největší z naší vesnice". Lezu na vršek proto, že jsem zrovna u něj, a většinou ani nevím, že a jestli má nějaký jméno. Natož vejšku abych znal.
Ale třeba by to nějaká challenge změnila a víc bych na to dbal... nebo taky ne B)

A koukám, že já stavím skoro JENOM hospody na mýtince. A stejně z nich mám radost. Myslim si, neskromně, že to jsou hezký keše, ale do tohohle cípu Novohradek prostě moc lidí nepřijde... no a?


edit:

Víc bych to neztupňoval,

kouzlo nechtěného :DB)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#77 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:14

k-lord napsal/a:
Honzaku, bud se smir se zjednodusenim podminky nebo s tim, ze zadnou challenge mit nebudes. Apropo kolik tech challenge kesi si vlastne uz splnil? Dal jsi i jinou challenge nez gorolskou vyzvu?

Koukam, ze porad argumentujes tim, kdo to muze dat, kdo se blizi k 50 vrcholkum a pod. Ale takto se challenge kese neschvaluji.....

komplet souhlas (nebudu citovat celé)
  • 0

#78 PaWcz

PaWcz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:19

Citecka napsal/a:
Koukám (PaWka), že já vlastně vůbec kopečkář nejsem B) lezu lesama, na větší volno mizím do hor.


Já si Tě kopečkářem troufnu nazvat - akorát kopečkuješ hodně v létě u sousedů.
Ve výčtu jsem tě nějak opomněl - z těch Honzových vrcholů máš 9.
Mimochodem tisícovek máš 22, zatím ve 3 pohořích ;)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek


#79 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:19

Honzak: co to definovat jednoduše takto - odlovit jednu ze tří nejvýše položených keší v každém pohoří ČR. To by nesplnilo tvé nároky?
  • 0

#80 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:36

MedoMys napsal/a:
Honzak: co to definovat jednoduše takto - odlovit jednu ze tří nejvýše položených keší v každém pohoří ČR. To by nesplnilo tvé nároky?

Obávám se, že by to bylo ještě mnohem obtížnější, jednak tam na 100 % zůstane i Slovensko a zkus si představit třeba takové Tatry - Gerlach, Lomničák a Ladový štít - vše dostupné jen pro horolezce, resp. Lomničák za bratru hezkou sumičku lanovkou... Západné Tatry by vypadly komplet. Podobně Nízké Tatry - tam by to byly Ďumbier, Štiavnica (nevím, zda má kešku) a Chopok, vypadl by národní slovenský vrchol Kralova hola), na Malé Fatře by to byl Velký a Malý Kriváň a Chleb (zmizel by Rozsutec, krásná Osnica, Klak, Velká lúka)... V Hrubém Jeseníku by to byl Praděd, Vysoká hole a Petrovy kameny. Při rozdělení na nejvyšší vrcholy podcelků či okrsků je to přece jen prostorově více rozprostřeno.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama