Taky se pridam, kdyz jsem tu serii zaregistroval a podival se do mapy, tak mi hned bylo jasne, ze bude mit problem. Je to vypozorovano lety z cele republiky. A tak jsem na ni radsi vyrazil bez vetsiho otaleni ale asi jako jeden z mala bez auta a tudiz jsem nepoutal takovou pozornost.
Co je problem:
1. Je v blizkosti velkeho mesta a v kraji ktery emituje velke mnozstvi kaceru s auty.
2. Je v miste kam moc lidi nezabloudi, kde normalne parkuje bud 1 nebo 0 aut cizich.
3. Je v blizkosti silnice a umoznuje jen jeden vstupni bod, tudiz koncentruje auta do jednoho mista.
4. Je v tesne blizkosti obydleneho uzemi, tudiz je ve vychazkove vzdalenosti od obce.
5. Je zalozena najednou, tudiz emituje zpocatku velky zajem kaceru.
To vse u mistnich uvzbudi zvyseny zajem o to, co se deje v okoli. Vetsinou to trva cca 14 dni nez se zacne zkoumat o co jde a podle situace dalsich cca 14 dni nez se zacne jednat. V kazdem pripade to je vytrzeni mistnich z letite letargie. A ted se ceka jen na to, az se najde nekdo, komu tato zmena zacne vadit a zacne v ramci svych moznosti delat protiopatreni, k tomu dochazi vetsinou do 2 mesicu.
Sam mam zkusenost s parkujicimy auty, neb me okoli zlouzi jako parkoviste pro stredoceske auta. A tak uz mnoho aut znam, neb tam parkuji uz mnoho let a zajimam se kdo dalsi zas pribyl, koho jeste neznam.
Jako dobry priklad zakladani vetsiho mnozstvi cache na danem uzemi vidim GEOWEST, tam vznikaji krabicky postupne, parkuje se na mnoha od sebe vzdalenych mistech, je to daleko od obci a ac je navstevnost docela uchazejici, tak cache nemaji vetsi problemy ani po dvou letech provozu. Bytelnost nekterych cache je takova, ze se k ni nedostanete ani s pouziti hrube sily. Stejnetak Kytice je bez problemu, te stacilo ji zasadit jen kousek dal od silnice.
Ano serie je pekna na prochazku skoro po vrstevnici, krabicky jsou vzdy blizko cesty a tak vytvareni geodalnic by nemelo moc vadit. Sice az na jednu nemaji vetsi kouzlo mista, ale na prochazku to je dobre. Ale absence maskovani a to, ze se cesta kryje s vychazkovou cestou pro mistni je problem.
No abych pravdu rekl, tak jsem cekal ze neco podobneho se stane koncem ledna a ne na jeho zacatku, ale to je asi dusledek toho letosniho tepleho pocasi. Kdyby padly mrazy, tak opadne zajem jak kaceru, tak i mistnich a celkova zatez na tuto serii by se rozlozila do delsiho obdobi, coz by snizilo pozornost mistnich.