Přejít na obsah


Fotka

Ohlédnutí za r.2013, aneb jaká keš vás nejvíce bavila?

doporučení

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 svatymeluzin

svatymeluzin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 11:44

Podělte se zde prosím o keš, jejíž lov byl výjimečným zážitkem. O keš, kterou již z její podstaty, je zážitkem lovit.

Toto vlákno by mělo být osobním doporučením na keše, které je chyba minout.

 

Naším zážitkem byla keš ITZ#2 Minirace:  GC3HY3A

 

Wherigo vás takřka okamžitě vtáhne do děje a připadáte si jako v opravodvém závodu. Necestujete sice světem, ale pouze středočeským krajem, přesto navštívená místa jsou vždy něčím zajímavá (historií, architekturou, apod.)

Různorodé úkoly a šifry jsou vysoce zábavné, a jestli máte rádi šifrovačky, resp. hry typu Labyrint budete ve svém světě J

Tento jeden jediný bod Vás bude stát 8 hodin života a bezpočet najetých kilometrů v autě, ale možná i proto budete na tuhle krabku po skončení závodů vzpomínat.

Nápad: wherigo může být ještě mnohem zábavnější, pokud vyjede více posádek a budou soutěžit proti sobě jako v opravdovém závodě.


  • 2

#2 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 11:53

Já z roku 2013 rád vzpomínám na rakouský megaevent GC3Q8DH.

 

Bylo to při začátku povodní, takže jsme byli v rybářském kempu úplně sami, ulovili jsme několik FTF na T5, BFkem ulovili wherigo, každý den jsme chodili spát promáčení deštěm, v noci vichr lomcoval stanem a cestou domů jsme těžko hledali otevřené silnice. Zážitky jsme pak sepsali a vyhráli pytel CWG. 

 

Parádní bezstarostný víkend oproti víkendům, které zažívám nyní při rekonstrukci bytu. :-)


  • 0

#3 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 11:58

Tak u mě to byla určitě tato keška: GC3DB27

Můj první odlov D/T 5/5 a taky v pořádném týmu.

Časově i kilometrově náročnější. 

Ale těch poznaných míst, přesně opačných než:

přesto navštívená místa jsou vždy něčím zajímavá (historií, architekturou, apod.)

Ale stály za to. A to jsem si myslel, že znám Ostravu dobře.

Ale Endoto jezdí asi jinudy než "normální" lidé :-)


  • 0

#4 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 12:06

Pro mě a geokolegu to asi byla mysterka Seznamka GC2YWEK. A to nejen umístěním finálky, ale nakonec tak nějak neočekávaně i způsobem odlovu, který jsme museli zvolit viz: http://mr3ska.onelov...em-neseznamili/


Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 10 leden 2014 - 12:08

  • 0

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Blackberry nejen na práci


#5 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 12:08

Jééé, svatymeluzine, mockrát děkuju, to je snad poprvé, co někdo takhle veřejně na fóru pochválil moji keš, což potěší obzvlášť vzhledem k nejnovějšímu logu na této keši: http://coord.info/GLD4856W

 

Ale abych taky přidal svoji keš, co mě nejvíc bavila. Ono je to těžké vybrat jednu, protože jsem jich minulý rok absolvoval víc, které mi udělaly radost. Tak já sem napíšu menší seznam, doufám, že to nebude vadit:

 

GC34M3R - Stare povesti ceske - Praha (mystery): Zajímavý způsob luštění, doplněný o část „multi“, kdy bylo nutné všechna místa navštívit a získat indicie, no a pak vlastní odlov finálky. Nezapomenutelné.

 

GC4M0PX - Tajemství zámku sira Blakea (event): Super event na zámku Sychrov, byl jsem rád, že se nám podařilo se na něj přihlásit. Naprosto perfektní zábava.

 

GC3B30A - Je blaze na CVUT v Praze / It is blessed to CTU. (mystery): Je to taky spíš „multi-mystery“, mystery část jednoduchá, i když netradiční, v terénu to pak bylo pěkné. Jsem rád, že jsem nezklamal, když jsem „od fochu“.

 

GC4CN23 - Vybuch a lync 1945 (wherigo): Procházka po Ústí nad Labem po stopách jedné historické události z konce druhé světové války. Wigo je přímo nabité informacemi. A přechod přes most mě dostal.

 

GC4GAD7 - Scooby-Doo a intergalaktický padouch (letterbox): Pěkná noční procházka s high-tech vychytávkou.

 

Ne že by mi neudělaly radost některé další, vybírám spíš takové specialitky a hlavně ty, které jsem odlovil v roce 2013.


Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 10 leden 2014 - 12:09

  • 3

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#6 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 12:52

Jedna z nej keší vloni navštívených je pro mě určitě http://www.geocachin...7C0_ticho-a-tma , nádhera, mám v plánu se tam letos vrátit.

 

Líbila se mi taky letterboxová procházka http://www.geocachin...vorovy-ostry-ii v krásném prostředí Beskyd.

 

Takovou malou zvláštností bylo taky navštívení nejvýchodnějšího bodu ČR http://www.geocachin...ost-point-of-cr , sice obyčejná keš, ale krásné místo.

 

Fakt vymakanou a nápaditou skrýš, která každého kešera ohromí má na známém Bruntálsku Mohyla Ingo Vofse http://www.geocachin...hyla-ingo-vofse , ta se mi vloni taky moc líbila.

 

Velmi zvláštní a zajímavé místou jsou opuštěné lázně Jánské koupele poblíž Kružberka http://www.geocachin...-janske-koupele , keš sice taky jen obyčejná, ale místo úžasné a zajímavé třeba pro urbexery.

 

Moc fajn byl taky odlov tří Benjových mostovek v Praze u Troje, ty co se loví z lodi.

Jo, bylo vloni dost pěkných kousků.


  • 1

#7 Slanecek

Slanecek

    lekla ryba

  • Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 13:00

Jeee, tech bylo!

 

http://coord.info/GCKJTC Vyzva - krasne prostredi

 

http://coord.info/GC2PT2E Cas v zakonech - super provedeni

 

http://coord.info/GC43D0B ExTREEme 5/5 Challenge - nastesti ji owner obnovil po tom, co mu setli puvodni strom

 

http://coord.info/GC38W29 Pavouk Nephila - totalni luxuska

 

http://coord.info/GC30ZY2 1. letecke wherigo - kdybych mela vybrat jedinou, asi by zvitezilo, jako bonus naprosto dokonalej pilot!

 

http://coord.info/GC2RJZ2 Altamira - i kdyz ty pavouci deset centaku od obliceje me extra nenadchli

 

http://coord.info/GC1F0R5 Epsilon - vybornej zazitek s borcama z Geopraha.eu

 

http://coord.info/GC1JAVA Karel May  Pousti - mesice utrpeni pri lusteni vynahrazeny Aha! efektem a naslednym lovem na krasnem miste

 

http://coord.info/GC2MHBR Lacum et pendulum - pro T5 maniaky naprosta lahudka, stejne jako Dedska kes http://coord.info/GC425E6

 

mohla bych pokracovat jeste dlouho... stejne jak zminil Smrk jsem si uzila rakousky megac, libilo se mi lustit mysterky od kampj (i kdyz provedeni nic moc, to lusteni to vynahradi), Rybnicna je super, sjizdeni Sazavy v minus peti (Sazava River 2.) bylo super, Terezinske hry byly super, uzila jsem si Lab kese na Skorapkach i samotne Skorapky, zaverecne Silvestrovske spuntovani bylo super... Mohla bych psat jeste hodinu. Proste me GC porad bavi.


Tento příspěvek byl upraven od Slanecek: 10 leden 2014 - 13:16

  • 1

#8 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 14:50

Tak u mě toho bylo letost tolik, že těžko vybírat :D!

 

V půlce března se mi pár kilometrů od baráku objevila série 20 krajánkových multin (první viz GC45EBW ), což jsou keše přesně podle mého gusta. Krásná místa, opakované brodění potoka, šplhání trním na kopce a skály, lezení pod mosty a do různých vodních tunelů... prostě trochu obtížnější, ale pro obyčejného smrtelníka stále ještě rozumně zvládnutelný terén v přírodě. Odlov první rundy zpestřen jízdou na kole ve sněhu a broděním střídavě po kolena ve vodě a po kotníky ve sněhu. Jo, a navíc se mi u těch asi 5 odlovených v den publikace (na víc jsem neměla čas, před večerní modlitbou jsem se musela celá vydrhnout kartáčem a vybrat si trní z vlasů :D) podařilo urvat místo na bedně, což pro mě taky není běžná záležitost.

 

Skvělej byl event Sázava River GC443X9 , kdy teplota vody byla těsně nad nulou, teplota vzduchu pod nulou, kolem řeky ležel sníh, svítilo slunce a kvetly kočičky.

 

Nezapomenutelnej byl červencovej den, kdy mě Slaneček a Quox pozvali na celodenní výlet, a po nějakém tom T4-5 laškování na okolních dřevinách mě odpoledne zničehonic posadili do takovýho pidiletadýlka k Aldovi a umožnili mi tak naprosto nepředstavitelnou věc - odlovit si letecký wigo GC30ZY2 .

 

Krásná byla celá dovolená strávená na kole (trasa Praha - Ostrava + mnoho přidruženýh výletů a zajížděk) se spoustou zajímavých keší. Nejvíc se mi líbila asi opavská GC25N2J , kde je potřeba se vrhnout proti dunícím  masám ledové vody a potom projít tak 25 m těsně pod jezem, kde je zelené šero, mokro, kluzko, značně řídký vzduch (nojo, vývěva :D) a člověk se tam cítí dost hrůzostrašně. A to vše dvakrát, neb u keše se z pochopitelných důvodů fakt nedá logovat :D. Taky návštěva Aranyafëou zmíněných Jánských koupelí z prolézáním opuštěných lázeňských budov a vůbec celý průjezd údolím Moravice stál za to.

 

Proto bych ráda využila téhle příležitosti a poděkovala:

- všem ownerům všech keší a eventů, které jsem letos navštívila za to, že si dali tu práci a připravili pro mě všechny tyhle atrakce

- svému nejčastějšímu průvodci a kumpánovi Aranyafëovi, který jediný je ochoten stále ještě se mnou absolvovat moje oblíbené dálkové výpravy na kole a jiné lumpárny

- všem, kdo mě letos při kešování doprovázeli a kdo mě něco naučili, zejména Slanečkovi, KSTAVK, Quoxovi, Ludvajsovi64, Aldovi, Gordovi a mnoha a mnoha dalším - za trpělivost, vstřícnost, velkorysost a vůbec za všechnu pomoc

A všem príma lidem, s nimiž jsem se díky geocachingu mohla seznámit.

 

 

 


  • 3

#9 see.bee

see.bee

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 15:01

Tak u mě toho bylo letost tolik, že těžko vybírat :D!

 

V půlce března se mi pár kilometrů od baráku objevila série 20 krajánkových multin (první viz GC45EBW ), což jsou keše přesně podle mého gusta. Krásná místa, opakované brodění potoka, šplhání trním na kopce a skály, lezení pod mosty a do různých vodních tunelů... prostě trochu obtížnější, ale pro obyčejného smrtelníka stále ještě rozumně zvládnutelný terén v přírodě. Odlov první rundy zpestřen jízdou na kole ve sněhu a broděním střídavě po kolena ve vodě a po kotníky ve sněhu. Jo, a navíc se mi u těch asi 5 odlovených v den publikace (na víc jsem neměla čas, před večerní modlitbou jsem se musela celá vydrhnout kartáčem a vybrat si trní z vlasů :D) podařilo urvat místo na bedně, což pro mě taky není běžná záležitost.

 

Skvělej byl event Sázava River GC443X9 , kdy teplota vody byla těsně nad nulou, teplota vzduchu pod nulou, kolem řeky ležel sníh, svítilo slunce a kvetly kočičky.

 

Nezapomenutelnej byl červencovej den, kdy mě Slaneček a Quox pozvali na celodenní výlet, a po nějakém tom T4-5 laškování na okolních dřevinách mě odpoledne zničehonic posadili do takovýho pidiletadýlka k Aldovi a umožnili mi tak naprosto nepředstavitelnou věc - odlovit si letecký wigo GC30ZY2 .

 

Krásná byla celá dovolená strávená na kole (trasa Praha - Ostrava + mnoho přidruženýh výletů a zajížděk) se spoustou zajímavých keší. Nejvíc se mi líbila asi opavská GC25N2J , kde je potřeba se vrhnout proti dunícím  masám ledové vody a potom projít tak 25 m těsně pod jezem, kde je zelené šero, mokro, kluzko, značně řídký vzduch (nojo, vývěva :D) a člověk se tam cítí dost hrůzostrašně. A to vše dvakrát, neb u keše se z pochopitelných důvodů fakt nedá logovat :D. Taky návštěva Aranyafëou zmíněných Jánských koupelí z prolézáním opuštěných lázeňských budov a vůbec celý průjezd údolím Moravice stál za to.

 

Proto bych ráda využila téhle příležitosti a poděkovala:

- všem ownerům všech keší a eventů, které jsem letos navštívila za to, že si dali tu práci a připravili pro mě všechny tyhle atrakce

- svému nejčastějšímu průvodci a kumpánovi Aranyafëovi, který jediný je ochoten stále ještě se mnou absolvovat moje oblíbené dálkové výpravy na kole a jiné lumpárny

- všem, kdo mě letos při kešování doprovázeli a kdo mě něco naučili, zejména Slanečkovi, KSTAVK, Quoxovi, Ludvajsovi64, Aldovi, Gordovi a mnoha a mnoha dalším - za trpělivost, vstřícnost, velkorysost a vůbec za všechnu pomoc

A všem príma lidem, s nimiž jsem se díky geocachingu mohla seznámit.

Teda Jacko, ani nevíš, jak jsme si užili s vozením lodi na Sázavu, jak tu píšeš :)


  • 0

#10 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 18:08

Pokusím se vybrat jednu kešku za každý měsíc: leden GC37P37, únor GCQDGV, březen GC23F88, duben GC3R9X0, květen GC2BQ4N, červen GC3Z0Q8, červenec GC40JVY a GC4A72G, srpen GC37142, září GC4BD4W, říjen GC4AYDB, listopad GC3P9AF + další kešky stejné autorky v okolí této, prosinec GCNCBM. Pak zvláštní kategorii zasluhuje eventy GC44AGZ a GC44AGZ


Tento příspěvek byl upraven od hanska: 10 leden 2014 - 18:27

  • 0

#11 Kotja

Kotja

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 22:41

Počítá se stratocaching?


  • 0

#12 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2014 - 22:48

Letos zřejmě nejlepší geozážitky byly odlov letterboxu GC3TQPG - Doupě, typický Krutizlabův výtvor s nápaditě provedenými stagemi a potom tradička GC34JB1 Supí hora na nádherném místě.

Neobvyklým zážitkem byl potom odlov cache GC1ZKR5 v opuštěném betonovém bunkru zabořeném do písku jedné bretaňské pláže, dostupném jenom za odlivu. Dojel jsem tam po pláži na kole asi hodinu před tím, než ho příliv zaplavil, uvnitř bunkru byli pěkně velicí krabi čekající na příliv. Navíc to byla bonusová cache série, kde byly jednotlivé cache ukryté u pěkných středověkých kostelíků.


Tento příspěvek byl upraven od Aviatik: 10 leden 2014 - 22:50

  • 2
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#13 MiTi1

MiTi1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2014 - 23:29

http://coord.info/GCG7JY

trochu z ruky v Irsku - nejzapadnejsi kes "tradicni Evropy" (mimo Islandu), na ostrove neni nic krome tulenu a teto kese.

http://coord.info/GC42840

v Brne - super pribeh a provedeni stejdzi

http://coord.info/GC4H949

event, na kterem se clovek poradne zapotil

 

 


  • 0

#14 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2014 - 7:34

Volil bych taky 1. letecké wherigo ale to jsem odlovil už předloni, takže po delším váhání a ač mysterky moc nerad, tak nakonec bych z českých keší označil Cestu do ráje. Splňuje totiž přesně to, co mám na geocachingu nejraději a sice to, že mě upozorní na místo, o kterém bych jinak neměl ani tušení, přestože okolí celkem dobře znám. Navíc, je to na neuvěřitelně klidném místě, kde je přes přímo fantastické místo návštěvnost v průměru tak cca 1 (slovy jeden) kačer za měsíc (loni tam bylo jen 8 kačerů a před mojí návštěvou rovných 5 měsíců pauza - až se tomu v Čechách nechce věřit).

 

Ze zahraničních pak asi The Dark Hedges, kde je sice úplně obyčejná keška ale to místo, to prostě nemá chybu.


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:doporučení

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama