Přejít na obsah

Fotka

Stator (betatest)

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1071 odpovědí na toto téma

#681 lnavrat

lnavrat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2014 - 21:36

Jeste jsem chtel zeditovat svu posledni comment, ale geocaching.cz nejak vytuh:)

V tom timeline cumulative grafu nalezu. bylo by mozne nejak ovlivnit barvu os a jejich popisu. V modrem schematu mi ta cervena trosku "vadi" a radeji bych mel klidne 2x odstiny modre jak to delal ggstat.

• 0

#682 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2014 - 22:13

Ahoj, měl bych dotaz k modulu TimelineMonthly - sloupcový graf s časovou řadou měsíčních nálezů. Jde mi o šířku grafu, poslední měsíce se nevejdou, v nastavení parametrů jsem pomoc nenašel. Jak je to ošetřeno nebo jak můžu řešit? Díky zdeziz

attachicon.gifgraf.jpg

Máš pravdu. Tyhle dva nové grafy mají popisy svislé osy a při automatickém škálování sloupců se neuvažoval prostor na popis osy. Opraveno, připojuji i sem. Vyzkoušej prosím...

Přiložený soubor (y)

• 0

#683 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2014 - 22:34

Jeste jsem chtel zeditovat svu posledni comment, ale geocaching.cz nejak vytuh:)

V tom timeline cumulative grafu nalezu. bylo by mozne nejak ovlivnit barvu os a jejich popisu. V modrem schematu mi ta cervena trosku "vadi" a radeji bych mel klidne 2x odstiny modre jak to delal ggstat.

Barvy grafů jsou standardně podle položek "Škálování tabulky - průměr" a "Škálování tabulky - maximum" (v češtině - viz definici barev). Je to z důvodu, aby barevné ladění histogramů v tabulkách a grafů bylo stejné. Proto i modul TimelineByTypeCumulative používá na celkovou kumulativní hodnotu barvu "Škálování tabulky - průměr". Pro roční souhrny je v definici barev zvláštní položka "Grafy - roční souhrny". Popisy os jsou provedeny stejnou barvou, jako je veličina, aby se signalizovalo, co k čemu patří. Můžu tě ubezpečit, že stejně tak to dělá i GgStat...

Sumasumárum, pokud se ti nelíbí barvy, změň si je. Pokud bude třeba, dodělám do modulu další parametr, kterým by se přepnulo na popis os základní barvou.

• 0

#684 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 1:31

TimelineMonthly - sloupcový graf s časovou řadou měsíčních nálezů - hlásím úprava plně funkční, vše v pořádku. Díky, to byl blesk. 

• 0

#685 jmeli

jmeli

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 11:07

Včera jsem zjistila, že se naše statistiky z GgStatu na profilu gc.com nějak zmršily (špatné zobrazení záložek). Díky tomu jsem narazila na projekt Stator. Opravdu povedené, autory chválím. Myslím, že bychom tím časem mohli nahradit Ggstat úplně.

Jen malý dotaz: plánuje se přidání mapy Evropy a světa jako kartogramu (ne tečková verze, ale vybarvené plochy států)?

• 0

jmeli
Náš tým = LooneyCZ (ona) + Czechbart (on) + JuniorZK (ono) + Oregon 300 (gps) + GASP (statistika)

#686 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 11:08

Planuje, jen to zatim jeste nikdo neudelal :) Jsou holt dulezitejsi veci :) Uz jsem to tem dvema rikala pred vydanim prvni bety :D

• 1

#687 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 11:45

Zalozky u GgStatu se zmenily proto, ze Gc.com zmenil styly, ktere jsou k tomu pouzivany. Prechod z GgStatu nekam jinam bude v budoucnu nutnu tak jako tak. Prinejmensim proto, ze se planuje zmena databaze GeoGetu a GgStat nebude dale udrzovan. Takze bychom v GeoGetu prisli o statistiky. Proto jsme zacali pracovat na Statoru. Nicmene Stator je stale jeste v betaverzi. Proto tam treba nejsou ty mapy Evropy a sveta.

S mapama je problem v tom, ze je nekdo musi "nakreslit. A do toho se nam (teda alespon mne) opravdu nechce. Pripadne zacleneni do generatoru map ke stavajicim mapam uz neni tak velky problem. Mechanismus je vytvoren, takze jen pro kazdy stat "nabouchat" jednu souradnici, aby generator vegel, kterou cast mapy pro ten ktery stat vybarvit.

(To za predpokladu, ze to zustane tak, jak je to ted. Erik delal nejake pokusy s necim jinym, nevim jak dospel daleko.)

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#688 Marauding knights

Marauding knights

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 12:15

Ahoj, mam problem se StatorCombine. Jelikoz muj nick obsahuje mezeru, tak koncim na chybe (viz. obr). Tusim co by se melo zmenit ( \Stator\Profiles\Marauding knihgts\StatorGen.ggp.pas na \Stator\Profiles\MaraudingKnihgts\StatorGen.ggp.pas), ale nevim, kde a jak to rucne prepsat. Diky za pomoc!

CombineStator.png

• 0

#689 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 12:32

Tak tam to rozhodne nezmenis.

Ahoj, mam problem se StatorCombine. Jelikoz muj nick obsahuje mezeru, tak koncim na chybe (viz. obr). Tusim co by se melo zmenit ( \Stator\Profiles\Marauding knihgts\StatorGen.ggp.pas na \Stator\Profiles\MaraudingKnihgts\StatorGen.ggp.pas), ale nevim, kde a jak to rucne prepsat. Diky za pomoc!

Tusis spatne, tam to rozhodne nevylepsis. Musis si upravit tu davku. Adresar tveho profilu ve skutecnosti neobsahuje mezeru, takze tu promennou musi nahradi svym nickem bez mezer.

EDIT: Ale ceka te jeste podobny problem v miste, kde se spousti browser tak, aby zobrazil tvuj profil. Tam musis mezeru nahradit znaky %20.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 25 květen 2014 - 12:34

• 0

GeoGet:

#690 Marauding knights

Marauding knights

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 13:11

Tak tam to rozhodne nezmenis.

Tusis spatne, tam to rozhodne nevylepsis. Musis si upravit tu davku. Adresar tveho profilu ve skutecnosti neobsahuje mezeru, takze tu promennou musi nahradi svym nickem bez mezer.

EDIT: Ale ceka te jeste podobny problem v miste, kde se spousti browser tak, aby zobrazil tvuj profil. Tam musis mezeru nahradit znaky %20.

Ahoj, diky za reakci! Ale jsem trochu ztracenej ;-) Muzes me prosim jeste trochu nasmerovat? Kde najdu tu davku a v cem ji mam editovat (v tex. editoru?), nebo v Administration of batch pod Combine2.

Sorry za stupidni dotazy, ale tomuto vubec nerozumim ;-(

• 0

#691 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 13:26

JHe to davka Combine, tak samozrejme editovat v Combine.

• 0

#692 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 13:57

JHe to davka Combine, tak samozrejme editovat v Combine.

Ano, Combine je na to nejbezpecnejsi. Je mozne pouzit i Notepad, ale velmi opatrne.

• 0

GeoGet:

#693 Marauding knights

Marauding knights

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 14:13

Vyreseno pomoci Notepadu. Obema Vam mockrat dekuji za pomoc!

• 0

#694 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 21:05

Zalozky u GgStatu se zmenily proto, ze Gc.com zmenil styly, ktere jsou k tomu pouzivany. Prechod z GgStatu nekam jinam bude v budoucnu nutnu tak jako tak. Prinejmensim proto, ze se planuje zmena databaze GeoGetu a GgStat nebude dale udrzovan. Takze bychom v GeoGetu prisli o statistiky. Proto jsme zacali pracovat na Statoru. Nicmene Stator je stale jeste v betaverzi. Proto tam treba nejsou ty mapy Evropy a sveta.

S mapama je problem v tom, ze je nekdo musi "nakreslit. A do toho se nam (teda alespon mne) opravdu nechce. Pripadne zacleneni do generatoru map ke stavajicim mapam uz neni tak velky problem. Mechanismus je vytvoren, takze jen pro kazdy stat "nabouchat" jednu souradnici, aby generator vegel, kterou cast mapy pro ten ktery stat vybarvit.

(To za predpokladu, ze to zustane tak, jak je to ted. Erik delal nejake pokusy s necim jinym, nevim jak dospel daleko.)

Myslím, že mapy by mohl nakreslit někdo místní. Pokud je někde popsáno, jak to má vypadat. Předpokládám, že je to jen obrázek (jaký soubor?) a někam zapsané souřadnice rohů nebo měřítko. Každý by si mohl nakreslit mapu svého města, okresu, kraje, regionu... a buď použít sám, nebo to někam uploadnout. Vím, že puntíkované mapy jižních Čech nikdy nebyly, i když obrázek mapy je hotový hodně dlouho.

Ale přiznám se, že jsem dosud Stator nevyzkoušel, nemám teď čas na laborování. Takže nevím, jestli zrovna toto tam není už vyřešeno (myslím uživatelské mapy).

• 0

#695 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 21:16

Mapy pro vybarvovani nemuseji byt kalibrovane, souradnice rohu jsou tedy nezajimave. Pouze se definuje bod (souradnice x;y v souradnicich obrazku, ne zemepisnych), ktery udava kde ta vybarvovana oblas (ohranicena jinou barvou nez zadany bod) lezi. Tech definovanych bodu muze byt i vice (ostrovy, ...) Pouze by ty mapy mely vypadat tak jako ty, co se ve Statoru pouzvaji ted, abychom z toho nemeli "poulicni smesku".

Puntikate mapy jsou neco jineho, tak se dela puntik na zemepisne souradnice, proto museji byt mapy kalibrovane.

• 0

GeoGet:

#696 Re0

Re0

Re0

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 8:11

Narazil jsem na zajímavý problém (chybu):

V milnících mám nastaven krok 50. A nedávno jsem lovil na Slovensku, má keš č.850 je teda ze Slovenska, a v milnících se mi nezobrazuje...  A pokud byla poslední odlovená rovněž ze Slovenska, taky se na konci milníků neobjevovala...  Dnes jsem odlovil jednu českou, projel jsem statistiky Statorem a už ji jako poslední mám, nicméně ta 850-tka tam stále není.... (viz můj profil). Díky za odpověď, co s tím, případně jestli je to chyba...

• 0

#697 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 8:24

Tohle bez dat a bez znalosti tve konfigurace asi tezko nekdo rozlouskne. Pokud chces abych se na to podival, vytvor samostatnou databazi jen s tvymi nalezy, vyhazej z toho vypoctene finalky, abych je nevidel, a nekam mi tu databazi dej. Pridej k tomu jeste Content.ini a Config.ini z tveho  profiloveho adresare.

• 0

GeoGet:

#698 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 8:26

Ale houbelec, tohle uz se tu resilo. Pricinou je to, ze v tabulce milniku ma i sloupec pro Okres - a tabulka se momentalne chova tak, ze vypise pouze kese, ktery maj data z tech navolenejch sloupcu. Dej pryc sloupecek s okresem (nebo jestli tam mas kraj?) a uvidis ten zazrak.

• 0

#699 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 9:00

Aha, to me nenapadlo, protoze nova CustomizedTable pri spravnem nastaveni zaradi do milniku i kesky bez tagu okresu. Takze neni spravne konfigurace tabulky.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 26 květen 2014 - 9:01

• 0

GeoGet:

#700 Re0

Re0

Re0

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2014 - 9:06

Ale houbelec, tohle uz se tu resilo. Pricinou je to, ze v tabulce milniku ma i sloupec pro Okres - a tabulka se momentalne chova tak, ze vypise pouze kese, ktery maj data z tech navolenejch sloupcu. Dej pryc sloupecek s okresem (nebo jestli tam mas kraj?) a uvidis ten zazrak.

Óóó...  ano, už vidím ten zázrak..  jak jednoduché...   díky moc za radu, už je to všechno v pořádku :-)

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama