Mám dotaz na CustomizedTable.
Mám nastaveno FoundOnly=No, ale v preview žádnou nenalezenou nevidím, jen samé nalezené.
Nastavení: Distance (Asc;Num) a Name
Publikováno 26 květen 2014 - 9:35
Mám dotaz na CustomizedTable.
Mám nastaveno FoundOnly=No, ale v preview žádnou nenalezenou nevidím, jen samé nalezené.
Nastavení: Distance (Asc;Num) a Name
Publikováno 26 květen 2014 - 9:42
A to se ptas konkretne na co? Jak z techto informaci mam pochopit, jaka tabulka ma byt vystupem? Jake jsou vsechny pouzite sloupce a jejich nastaveni, jaky je obsah databaze z ktere se tabulka tvori (tedy jestli opravdu obsahuje i nenaleyene kese)?
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 26 květen 2014 - 9:45
Je to hlavní databáze, takže obsahuje nalezené i nenalezené. A cílem bylo udělat tabulku nejbližšího okolí (bez ohledu zda jsou keše nalezené).
Věřím, že tuhle tabulku asi nikdo nebude potřebovat.
Tento příspěvek byl upraven od Nemo02: 26 květen 2014 - 9:46
Publikováno 26 květen 2014 - 10:04
Aha, tak tot akto nepujde. Pro sloupec vzdalenosti se pouziva pracovni tabulka a ta se dela jen z nalezeneny kesi. Z duvodu rychlosti jen jednou, pred zahajenim celeho vypoctu statistiky. Opravdu me nenapadlo, ze by nekdo chctel neco takoveho. Nicmene muzes si udelat vlastni SQL prikaz a podle nej si vytvorit libovolnou tabulku. Ovsem udes mit zase trochu problem s vypoctem te vzdalenosti.
GeoGet:
Publikováno 26 květen 2014 - 10:12
Díky za vysvětlení. To mě nenapadlo. Do SQL se zatím nechci pouštět.
Publikováno 26 květen 2014 - 10:25
Tak minulé dotazy se mi díky hodnotným radám podařilo vyřešit, i když ten duplicitní log mi hlásí jen Stator, projekt GC ani nic jiného ne, tak jsem informaci ze Statoru prostě odstranil .
Také už jsem si svůj masochizmus s Wordem uvědomil, a polepšil jsem se .
Zato bych měl jeden nový dotaz.
Do statistik jsem si z předdefinované části "Nálezy-tabulky" zkusil vložit "SqlTable" pro statistiku nálezů podle zemí.
Nějak jsem si vydedukoval, že pokud tady je ukázka, určitě je na tuto tabulku SQL dotaz připraven, ale nějak se mi nedaří jej nalézt, a statistiky tak logicky padají.
O SQL vím že existuje, před lety jsem dokonce absolvoval i nějaké to školení, ale znáte to - když to 5 let nepoužijete, tak to prostě vyšumí .
Mohu tedy poprosit o radu jak nastavit u této tabulky parametry/resp. volání dotazu tak, aby se tabulka vygenerovala?
A vlastně ještě jedna otázka - je nějak nastavitelné, aby se každá záložka statistik choval po stránce Témat či Barev odlišně?
díky moc
A hlavně DÍKY za Stator všem tvůrcům, spolutvůrcům, testerům, analytikům, radilům i všem ostatním, kdo se na vývoji pozitivně svou trochou do mlýna podílejí.
Publikováno 26 květen 2014 - 10:38
to KIM-PA: Podle meho nazoru je lepsi pouzit nastroj CustomizedTable, kde vyberes sloupce Country, Country flag nebo Country flag, text. Vsechny tyto sloupce pracuji se staty a muzes si pridat i dalsi promenne (napr. Count s pocty nalezu, Histogram, atd.). Je to jednodussi nez SQL :-)
GPS: Garmin Oregon 450, Nexus 7 2013 3G, HTC Desire X
Blog: manuály pro a:Drake
Publikováno 26 květen 2014 - 10:58
Díky za vysvětlení. To mě nenapadlo. Do SQL se zatím nechci pouštět.
I v SQL je mozne pouzit tabulku temp.Stator se sloupcem Distance. Ale pak se ta tabulka musi pripojovat pres LEFT OUTER JOIN, aby nezalezelo na tom, zda keska je mezi nalezenymi.
GeoGet:
Publikováno 26 květen 2014 - 11:19
Tak minulé dotazy se mi díky hodnotným radám podařilo vyřešit, i když ten duplicitní log mi hlásí jen Stator, projekt GC ani nic jiného ne, tak jsem informaci ze Statoru prostě odstranil
.
No, podle me tam mas nekde nejakej zapomenutej log (spatnej import apod.) a k nemu jeste jeden regulerni. Jinak receno, problem je v databazi a tudiz ti ho webovy sluzby neodhalej.
Publikováno 26 květen 2014 - 11:22
Do statistik jsem si z předdefinované části "Nálezy-tabulky" zkusil vložit "SqlTable" pro statistiku nálezů podle zemí.
Nějak jsem si vydedukoval, že pokud tady je ukázka, určitě je na tuto tabulku SQL dotaz připraven, ale nějak se mi nedaří jej nalézt, a statistiky tak logicky padají.
O SQL vím že existuje, před lety jsem dokonce absolvoval i nějaké to školení, ale znáte to - když to 5 let nepoužijete, tak to prostě vyšumí.
Mohu tedy poprosit o radu jak nastavit u této tabulky parametry/resp. volání dotazu tak, aby se tabulka vygenerovala?
Modul SqlTable si zaslouží podrobnější nápovědu, především kvůli výčtu všech podporovaných sloupců. Doplníme a pokusíme se i přidat pár příkladů použití.
A vlastně ještě jedna otázka - je nějak nastavitelné, aby se každá záložka statistik choval po stránce Témat či Barev odlišně?
Mikrom to kdysi uvedl na seznam zbožných přání, ale nakonec jsme takovou možnost neimplementovali. Možná časem přidáme u některých modulů lokální parametrizaci některých barev. Myslím tím případy, kdy je jeden modul použit vícekrát a barvou by se odlišovalo, co ukazuje.
Téma definuje grafický styl a barvy. Všech částí statistiky, tedy i záložek. Proto nedává moc smysl mít jiné téma pro každou záložku. To by pak byla jedna záložka hranatá, druhá kulatá a třetí jánevímjaká...
Pokud ti jde jen o barvy prvků na záložkách, pak ale už něco málo existuje. Témata Colored... používají odlišnou barvu záložek. Tato barva je pak použita i na hlavičky rámců (CmdFrame). Úpravou stylu je možné ji aplikovat i na jiné prvky. Konkrétně ve stávajících stylech Colored... jde o barvy červená, modrá, zelená, žlutá na horních linkách prvků...
Publikováno 26 květen 2014 - 11:32
Tak minulé dotazy se mi díky hodnotným radám podařilo vyřešit, i když ten duplicitní log mi hlásí jen Stator, projekt GC ani nic jiného ne, tak jsem informaci ze Statoru prostě odstranil
.
Také už jsem si svůj masochizmus s Wordem uvědomil, a polepšil jsem se
.
Zato bych měl jeden nový dotaz.
O SQL vím že existuje, před lety jsem dokonce absolvoval i nějaké to školení, ale znáte to - když to 5 let nepoužijete, tak to prostě vyšumí
.
díky moc
A hlavně DÍKY za Stator všem tvůrcům, spolutvůrcům, testerům, analytikům, radilům i všem ostatním, kdo se na vývoji pozitivně svou trochou do mlýna podílejí.
![]()
![]()
Duplicitni log: to je dobra metoda odstraneni zavady - ignorovat ji. Ja bych radeji, kdyby se to vysvetlilo, at uz chybou v databazi nebo chybou ve Statoru.
Staty: na to je zbytecne pouzivat SQLTable. Pouzij CustomuzedTable. Ale pripravil jsem preddefinovanou skupinu. Prilozeny soubor rozbal do Modules\Predefined a budes mit v nabidce preddefinovanych skupin i mozost teto tabulky.
Otazce s chovanim zalozky nerozumim. Prosim o nejake upresneni.
GeoGet:
Publikováno 26 květen 2014 - 11:37
Modul SqlTable si zaslouží podrobnější nápovědu, především kvůli výčtu všech podporovaných sloupců. Doplníme a pokusíme se i přidat pár příkladů použití.
Ja nic nepisu. Neco uz jsem napsal, je to zobrazitelne pres ikonku s otaznickem. Napsat vic je asi nad moje sily. ;-)
GeoGet:
Publikováno 26 květen 2014 - 11:52
Statistiku podle zemí jsem už přes CustomuzedTable zvládnul - díky za navedení.
Ty témata barvičky pro jednotlivé záložky bylo jen takové zamyšlení - pokud se časem podaří vytvořit možnost barevného odlišení tabulek, bude to úplně dokonalé.
Jednotnost Tématu pro celou statistiku je jasný argument.
A ten duplicitní log, to je trochu potíž.
Také nemám rád řešení chyby jejím ignorováním, ale zkoušel jsem se dívat všemi způsoby, které ovládám (a že jich tedy moc není )
Projekt GC mi hlásí, že žádné duplicitní ani invalidní logy nemám, standardní GC stránky mi hlásí jedno číslo, když se podívám do Finds v GG, tak vidím stejný počet položek jako hlásí oba ty web zdroje.
Zkusil jsem udělat vakuum db (jestli to tedy něčemu v tomto případě pomůže opravdu nevím), ale to nic nezměnilo.
Přiznávám, že nedokážu vymyslet postup, který by mi ty duplicity nalezl, a procházet každou keš samostatně a hledat jestli tam nemám dva logy, to tedy asi nezvládnu .
Pokud budete mít někdo geniální nápad, rád to zkusím - pokud to zvládnu
Publikováno 26 květen 2014 - 11:59
Nejde ani tak o genialitu, ale o celkem jednoduchý dotaz do databáze GeoGetu. Najdeš zde na fóru o tom několik vláken...
Publikováno 26 květen 2014 - 12:13
Tabulky ruznymi barvami opravdu delat neminim - tim zmizi jednotnost a vyleze z toho chameleon. Zadnou dokonalost v tom nespatruji. (Ale pokud chces, muzes si to udelat sam. Tabulky se vypisuji definovanymi barvami ulozenymi v globalnich promennych. Muzes si prikazem CmdVarSet napred ulozit stavajici barvu do nektere sve promene a pak dalsim prikazem CmdVarSet nastavit barvu na nejakou jinou. Pak pluginem vytvoris tabulku a barvu zase prikazem CmdVarSet vratis zpet.
Rad bych ti s logem poradil, ale v profilu to nemas, takze vlastne nevim, co se ti nezda, kdo co a jak hlasi.
GeoGet:
Publikováno 26 květen 2014 - 12:35
Tak už se podařilo.
Na starší diskusi jsem našel odkaz na GJ funkcionalitu, ta mi opravdu vyhodila 3 keše, kde byl v db duplicitní log, i když v žádném profilu na webu duplicita nebyla.
Jak se tam ta duplicita dostala, to tedy netuším - asi následek nezkušenosti při prvních pokusem s GG.
Nakonec se mi tedy podařilo keše aktualizovat tak, že duplicita zmizela.
Díky všem za pomoc i rady.
Teď chvilku přestanu otravovat a zkusím se Statorem trochu prokousat.
To Gord : zatím si se Statorem jen hraju a zkouším jak co funguje. Chci napřed vědět co dělám, než to na profil pustím.
A pokud se týká toho mého dotazu na barvy - ani tak nejde o chameleonovatění tabulek v jedné záložce.
přemýšlel jsem o verzi, kdy bych měl jednotlivé záložky v jednotném barevném formátu, ale přitom každou záložku buď v jiném odstínu základní barvy, nebo v nějaké (z mého pohledu) líbivé sadě barev.
Jak jsem psal, pokud by to existovalo, líbilo by se mi to, ale opravdu to není něco, co by mě nenechalo spát.
díky moc za všechny rady i za Stator jako takový
Publikováno 26 květen 2014 - 22:27
Ještě jednou k milníkům.... Když dělám statistiku přes Ggstat, tak jsou milníky "vypíchnuty" správně, opravdu podle pořadí zalogování....
Ted jsem si ve statistice dělané přes Stator všimnul, že pokud mám v den, kdy padl milník ještě další nálezy, tak si někdy vybere prostě podle svého.... Co musím udělat pro to, aby Stator poznal, která keš je opravdu "milníkem" ??
K odlovům nepíšu a nikdy jsem ani nepsal čas odlovu !
Publikováno 27 květen 2014 - 6:49
Stator ma 3 moznosti razeni nalezu. Podle data (a casu) v databazi, podle data (a casu)+ID logu, podle ID logu. Ted zalezi na tom, co mas nastaveno a co mas v databazi. Pokud nemas u vsech nalezu nastaven cas a nelogoval jsi ve stejnem poradi v jake jsi kesky ten den nasel, tak bude razeni podel ID logu spatne. Ale nemyslim si, ze by to GgStat delal s tim ID logu jinak. Takze spis pujde o to, jaky typ razeni mas nastaven.
GeoGet:
Publikováno 27 květen 2014 - 20:53
Stator ma 3 moznosti razeni nalezu. Podle data (a casu) v databazi, podle data (a casu)+ID logu, podle ID logu. Ted zalezi na tom, co mas nastaveno a co mas v databazi. Pokud nemas u vsech nalezu nastaven cas a nelogoval jsi ve stejnem poradi v jake jsi kesky ten den nasel, tak bude razeni podel ID logu spatne. Ale nemyslim si, ze by to GgStat delal s tim ID logu jinak. Takze spis pujde o to, jaky typ razeni mas nastaven.
Loguji vždy v pořadí, jakém jsem našel.... ale nikde jsem ve Statoru u milníků nenašel, jak zadám, aby se mi to řadilo podle ID logu....
Publikováno 27 květen 2014 - 20:54
Nehledej to u milniku, hledej to na druhy zalozce Statoru
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů