No ja se taky zapojim do debaty.
Jak to tu ctu tak mam spis opacny poznatek a mozna proto stvu nejednoho spravce CHKO .
Mel jsem jednu cache v CHKO Zdarske vrchy, ktera byla daleko od cest v lesich kde nebyl nijak omezen pohyb, ale z duvodu ochrany klidu zvere a nerozdmychavani vasni jsem ji na zadost CHKO zrusil, s tim problem nemam. K memu prekvapeni, kdyz jsem ji pak fyzicky likvidoval, tak az k cache vedla siroka sterkova cesta pro nakladaky, ktera tam predtim nebyla .
Ale co se mi nestalo, narazil jsem na jednoho spravce co ocividne zajizdel soukromym autem, tam kam nemel a tak jsem ho zacal lustrovat. Sice se hajil tim, ze tam je sluzebne a ze ma v aute barvy na znaceni. Ale kdyz jsem mu rekl, ze se klidne mohu podivat do jeho auta na ty barvy a odpoledne se mohu na sprave CHKO zeptat zda tam je opravdu pracovne, tak sklopil usi a zacal mlcet. Tak jsem mu promluvil do duse, ze by priste mel radsi parkovat tam, co ostatni motoristi, to jest o 200m dal u silnice a ne zajizdet az do lesa. Je smutne, ze pak obycejny kacer musi hlidat spravce CHKO. No je sice fakt, ze jsem prescent a kdyz jdu z lesa, tak mi vsichni uhybaji z cesty, ale myslim, ze zakladni prvky slusnosti v lese plati pro vsechny a pokud ne, tak pak nastupuji zakony a to vim, ze se ne vsem libi.
Podobnych vystupu jsem uz mel vic a kupodivu vzdy ta druha strana nebyla v pravu a moc dobre to vedela. Ale zatim to vzdy koncilo domluvou a nemusel jsem nic vic resit. Nepocitam se mezi ochrance, ani trempy, ani mastnaky, ale mezi uzivatele nasi planety a tak beru jako zaklad pravidlo slusnosti.
Kupodivu zatim nejmin problemu jsem mel s lesaky a myslivci s temi se nejak vzdy dohodnu.