OREGON 550
Publikováno 15 září 2013 - 22:32
Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.
Publikováno 15 září 2013 - 23:14
Solim napsal/a:
Jedinne reseni jak zabranit cinovemu moru, je drzet zarizeni trvale v teplote vyssi nez 18°C. A tak nenoste GPSku ven a drzte ji trvale pri pokojove teplote, pak budete v pohode .
Jo, asi jsem ji neměla brát minulý týden na ME do Prahy a před tím celou zimu ven, měla zůstat hezky v teploučku doma a měla jsem vytáhnout buzolu.:D:D
Ale vážně, jestli je to se spoji takhle, tak se divím, že někomu fungují navigace i 5let - každou chvíli čtu, co má kdo schovaného po šuplíkách. Kdy se vlastně změnilo v GPS pájení? Je nějaký přehled, které řady jsou odolnější a které poruchovější? Myslela jsem si, že mi O450 pár let vydrží ( možná i do důchodu) a už tomu moc nevěřím.
Publikováno 15 září 2013 - 23:24
Publikováno 16 září 2013 - 6:51
Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.
Publikováno 16 září 2013 - 8:21
Publikováno 16 září 2013 - 22:10
zvedavkanocni napsal/a:
Myslela jsem si, že mi O450 pár let vydrží ( možná i do důchodu) a už tomu moc nevěřím.
To jsem si původně myslel taky. Ale už si to nemyslím, protože je jisté, že když ho aktivně využívám, vydrží sice hodně, ale ne do nekonečna. Každý výrobek, i ten sebe lepší, v sobě má nějaké "kurvítko" (to není sprosté slovo, ale terminus technicus), které způsobí, že po skončení záruční lhůty přístroj odejde do věčných lovišť. U Oregonu to je konektor, závada, kterou tady popisujete. Už minimálně rok v něm mám špatný kontakt. Je to jednak asi mechanické opotřebení. Jednak ale také to, že ochranná guma je vytahaná a neplní svoji funkci. Za špatného počasí se prostě občas nějaká voda dovnitř dostane. Třeba jako onehdá v zimě, kdy mi to sníh vyzkratoval, což se projevilo různými divnými hláškami o nepodporovaném příslušenství a přepnutím do testovacího režimu.
Kromě toho už nefunguje dobře vypínací tlačítko a před několika dny jsem objevil díru v ochranné gumě na tomto tlačítku.
Přístroj mám něco přes tři roky, ulovil jsem s ním skoro tři tisíce kešek a pomalu se začínám smiřovat s tím, že mě brzy opustí. Asi už vím, čím si příští rok udělám radost k hranatým kulatinám...
Publikováno 16 září 2013 - 22:21
Publikováno 16 září 2013 - 22:29
Publikováno 17 září 2013 - 5:58
Publikováno 17 září 2013 - 7:32
Publikováno 17 září 2013 - 7:57
Pajast napsal/a:
Kromě toho už nefunguje dobře vypínací tlačítko a před několika dny jsem objevil díru v ochranné gumě na tomto tlačítku.
Přístroj mám něco přes tři roky, ulovil jsem s ním skoro tři tisíce kešek a pomalu se začínám smiřovat s tím, že mě brzy opustí. Asi už vím, čím si příští rok udělám radost k hranatým kulatinám...
Ma O300 6 let a kvuli teto dire jsem uz jednou kryt vymenil, ale i v tom "novem" uz mam zase diru. Ono je to totiz udelane tak, aby se to opravdu pouzivanim utrhlo.
1. Dira, kterou ta guma s tlacitkem prekryva, ma ostre hrany a mackanim vlastne tu gumu pres hranu strihas.
2. Tlacitko, ktere doseda na mikrospinac, ma prumer asi 2 mm a je pomerne mekke, takze se o ten mikrospinac spoleklive ten konec roztrepi, takze musis pak mackat na to tlacitko vic a vic tu gumu strihas ...
Ted jsem si to opravil tak, ze jsem udelal nove tlacitko jako valecek o 1 mm mensi nez prumer diry a o mene nez milimetr pod hranou te diry, kdyz dosedne na mikrospinac. Tento valecek jsem prilepil na kus duse a ten kus duse jsem pak prilepil na GPS. Funguje mi to ted na lehky dotyk a diru prekryva masivni guma, ktera neco vydrzi. Pravda, neni to zadna krasa, ale 1700,- Kc (ktere by oprava stala podle servisu Picodasu) me to rozhodne nestalo. Stara duse z kola = 0,- Kc, kus silonoveho valecku = 0,- Kc, nejake lepidlo jsem take doma mel a pak jen asi hidinka piplacky.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 17 září 2013 - 9:29
Jedině GPS. Proč?Bude to GPS nebo mobil? Skoro už přemýšlím, že zkusím lovit a mobilem.
- mechanická odolnost, už kolikrát mi Oregon spadl na zem
- vodoodolnost, u mobilu stačí mrholení a už kapacitní dotykáč nefunguje a Oregonem jsem i plaval na ostrov majíc ho pod plavkami (to ale ještě dobře těsnila guma u konektoru)
- napájení baterkami, kterých mám vždy dostatečnou zásobu
- lepší přesnost
Publikováno 17 září 2013 - 10:34
Publikováno 17 září 2013 - 11:09
na GPSmaze jsem si ho osahával, ovládání pěkné, ale je to tak nehorázně obrovská kráva že by s tím šlo v zimě odhrabávat sníhmpik napsal/a:
Ono možná až vyběhne ten Garmin s Androidem, tak některé argumenty odpadnou.
Publikováno 17 září 2013 - 11:59
mpik napsal/a:
Ono možná až vyběhne ten Garmin s Androidem, tak některé argumenty odpadnou. Třeba nedostatky SW, když by šel přizpůsobit nebo dát jiný. A možná do toho někdy Garmin zadělá i mikrofon a SIM kartu.
Ale spíš se mi zdá, že do toho Androidu nepůjdou nainstalovat negarminí aplikace a bude se to řešit nějakým patchem.
Ten android je tam proste Android - takze tam jdou normalne aplikace z Google Play (teda pokud do finalni verze zustane a nebude jen androidapps) . LIde od garmina rikali ze testovali WhereYouGoa a LOCUS a oboji bez problemu. NAvic diky kombinaci GPS/GLONASS v lese lepsi presnost.
Co je pry horsi je zaloha tech Garminich aplikaci -- pokud se to pry povede tak to na jinem zarizeni stejne nefunguje a lovek muze byt rad ze to funguje na tom z ktereho to vytahnul
Publikováno 17 září 2013 - 12:51
Dobesch napsal/a:
Lovit s mobilem je mozne, ale limitem je vydrz baterii a cim dal horsi GPS co vyrobci do mobilu davaji -navic mnohdy bez kompasu coz lov taky neusnadni. Ve meste to problem nebyva, ale v lese zacina byt lov s novymi mobily ........
Právě z důvodů jako je přesnost a výdrž baterií jsem začala s O450, ale jestli po roce poměrně slušného zacházení je problém s připojováním k počítači, tak jsem dost zklamaná a při vybírání dalšího mobilu zkusím něco vhodného i pro GC, ať mám zálohu.
U mobilů jsem si myslela, že jak se vylepšují v kdečem, tak se zlepšují i jejich GPS a tím i přesnost. A teď čtu pravý opak.
Publikováno 17 září 2013 - 13:54
Publikováno 17 září 2013 - 14:07
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů