Mně se nelíbí současný stav, protože si myslím, že služby Groundspeaku neodpovídají ceně, které si za to nechává platit. V provozu serveru jsou stále chyby (rozklikávání kešek na mapě, teď mi při odesílání logu se nejspíše nepřičetl FP point (po 10-té kešce se mi vůbec nezobrazila informace o přidání FP) atp.), které neodstraňuje, místo toho vymýšlí blbosti, když se lidi ozvou, tak na ně kašle (viz. jeho chování při změně zasílání emailových notifikací).
Má prostě monopol na dodávání informací o keškách, o které máme zájem, protože jich je u něj zaregistrovaná většina... Je to jako ve vodárenství... Buď můžu být připojený na vodovod, kde teče většina vody, nebo si chodit X km do studánky, kde teče troška a paběrkovat... Osobně si zvolím pohodlnější cestu (GS s více kešema, dokonce si i platím to pohodlí stahovat si PQ atp. hromadně), ale to neznamená, že budu spokojený se vším, co GS provádí a neřeknu, když se mi něco nelíbí.
Bohužel dnes je asi módní držet hubu a krok...
Asi jsem poznamenán tím, že jsem GC bral spíše vždy jako zábavu a své eventy dělám zdarma, takže i spaní je zdarma, hra je zdarma atp. Asi bych si měl také nechat platit za svou práci... Jenže jsem ten blbec, který to dělá pro hru a ne pro prachy... Takže jsem za ty roky do GC nastrkal pro ostatní (rozuměj do kešek) daleko více než do PM členství a to počítám jen materiál na kešky a ne dopravu při opravě keší atp. Ale za to mi GS nesleví ani korunu, i když z toho má on zisk... Vadí mi ten princip, že prosperuje i z cizí práce, kterou dělají miliony lidí na celém světě pro ostatní zdarma... A asi i proto mám názor, že by na tom neměl přehnaně vydělávat a když vidím, že spousta velkých firem srovnatelné služby poskytuje zdarma (jen za příjmy z reklamy atp.), tak mi to připadá trochu vysoká cena. Ale je to jen můj pohled na věc.
Samozřejmě - kešky zakládám a budu zakládat dál, protože to dělám pro ostatní kačery a baví mě to, nepřestanu kvůli tomu, že někdo využil tohoto nápadu a má na tom určitě velice slušný zisk... Musím uznat, že nápad využít tento podnikatelský záměr byl velice dobrý a GS ho využívá ze všech sil k vydělávání peněz. Můžu jen litovat, že podobné nápady nemám také, abych na tom také zbohatl.