Mám trochu jiný názor. Do poznámky u keše píšu bonusová čísla (modrou jsou hned vidět v GeoGetu) a případně indicie pokud ještě není finálka jasná. Vzhledem k tomu, že indicie se mohou časem měnit, je lepší když jsou u waypointu. Také se pak v terénu stačí dívat jen na jedno místo ohledně eventuálního přepočtu.gord: vzorec, který počítá souřadnici k určitému waypointu, musí být v poznámce toho kterého waypointu. Do poznámky ke keši se naopak zadávají proměnné, které pak vzorce využijí.
Publikováno 11 listopad 2015 - 10:06
Publikováno 11 listopad 2015 - 10:34
Je to diskutabilní. Na každou věc se hodí něco jiného. Já osobně si většinou u multin píšu stage a vzorečky na papír, protože s waypointy se u Garminů nedá rozumně pracovat, např. přecházet mezi nimi v rámci multiny. A vzoreček je lepší si taky napsat předem, než ho pak několikrát hledat v dlouhém listingu. Stejně ten papír v terénu potřebuju, na zápis indicií. A v terénu už se často ani nenaviguju na waypointy, jen se dívám na displej, jestli se blížím ke značce, ono to bývá jasné. Pokud se v místě nekříží několik multin, což bývá třeba v historických městech. Pak se dají sbírat indicie k dvěma i třem multinám najednou, a to už je zase lepší mít poznámky u waypointu a rozkliknout si ho. A pokud jsou indicie blízko sebe a signál v úzkých uličkách lítá, je o zábavu postaráno (Šibenik, nedokončil jsem ani jednu).
EDIT: Teď vidím, že se tady diskutuje o Locusu a a:Drake, k tomu se nevyjadřuju, neznám to, moje poznámka se týkala čistě jen poznámek u keší a waypointů a použitelností WP obecně, na Garminech. V jiných systémech se asi dají používat lépe.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 11 listopad 2015 - 13:41
Publikováno 11 listopad 2015 - 13:31
Arne1: to není o názoru, tak Luděk ten a:Drake prostě udělal.
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 13 listopad 2015 - 14:34
Rozsireni editacniho pole uzivatelske poznamky waypointu na 5 radek by mohlo stacit, ze jo?
Publikováno 13 listopad 2015 - 15:27
Za mě ano, pro tu úpravu vzorců pro waypoint, pro které to nejčastěji používám, je to dostatečné.
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 13 listopad 2015 - 16:08
Rozsireni editacniho pole uzivatelske poznamky waypointu na 5 radek by mohlo stacit, ze jo?
Naprosto dostatečně. Děkuji.
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur)
Publikováno 13 listopad 2015 - 16:38
Nelze se spojit s Geocaching Live serverem!
HTTP error: 500 System.ServiceModel.ServiceActivationException
Socket error: 0
SSL error: 0
Takže kdyby i tato chyba měla automatické odpočítávání znovuspuštění, tak bych byl moc rád, abych to nemusel pořád zkoušet...
EDIT: přidávám další chyby:
HTTP error: 0
Socket error: 10054 Connection reset by peer
HTTP error: 200 OK
Socket error: 10091
SSL error: 5
Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 13 listopad 2015 - 19:18
Publikováno 13 listopad 2015 - 16:50
Tak včera a dneska se zas potýkám s nějakou "novou" chybou API:
Takže kdyby i tato chyba měla automatické odpočítávání znovuspuštění, tak bych byl moc rád, abych to nemusel pořád zkoušet...
Hm, nejak to ted nejede. Ani sem nestacil doaktualizovat.....
Garmin Oregon 600 - Sony Xperia Z3 - GeoGet - a:Drake
Publikováno 13 listopad 2015 - 19:31
Tak včera a dneska se zas potýkám s nějakou "novou" chybou API:
EDIT: přidávám další chyby:
HTTP error: 0
Socket error: 10054 Connection reset by peer
HTTP error: 200 OK
Socket error: 10091
SSL error: 5
za to bych se taky přimlouval, i kdyby tam měl být třeba i delší interval (nebo prodlužovaný)
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 13 listopad 2015 - 20:43
Opakovani po fyzickych chybach je tam uz dano hotove. jen ta petistovka je nejaka novinka, to jsem jeste u nich nepotkal.
Publikováno 13 listopad 2015 - 21:07
Publikováno 13 listopad 2015 - 21:36
A když se stahování zasekne na nějaké takové chybě, započítá se aktuální padesátka keší, nicméně nezpracuje, a po Retry to pokračuje další padesátkou. Tedy po dvou takových chybách je o sto stažených keší míň.
Už jsem na to upozorňoval před časem, ale nějak to zapadlo.
Klidně se rozčilujte.
Publikováno 30 listopad 2015 - 13:27
GC2J0EE
Logy od Bettyman, minitiger a MrLine jsou v pořádku. Z logu od ed83483 zůstal jen první odstaveček a pak už není vůbec nic.
Díval jsem se na keše které tento kačer ulovil a problém zřejmě vystupuje u všech které logoval ve dnech přibližně kolem 29.září 2015.
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 30 listopad 2015 - 13:51
Publikováno 30 listopad 2015 - 14:15
On loguje ve všech jazycích, včetně čínštiny. Tak asi je problém ve zpracování Unikódu Geogetem.
Publikováno 30 listopad 2015 - 14:22
To by prave nemel byt problem.
Publikováno 30 listopad 2015 - 15:15
Existuje jedna keš, která má listing úmyslně ve všech možných písmech. Nevím teď jak se jmenuje ale zjistím to. Ta je dobrá na testování. Vím, že můj Oregon zvládne arabštinu a hebrejštinu, ale asijské jazyky ne. Logovat se tam dá taky ve všem, tak by to šlo zkusit. Jednou jsem ji zalogoval WN a od té doby mi ji geoget stahoval, nevím jestli ji tam mám ještě.
Publikováno 30 listopad 2015 - 15:36
Tohle spíše vypadá na nějaký divný neviditelný znak mezi odstavci - co třebas kdyby se mu tam dostalo takové ^Z nebo něco podobného ?
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 30 listopad 2015 - 15:41
Publikováno 30 listopad 2015 - 15:39
V poho, az bude cas, tak tu kes zkusim u sebe, a uvidim, v cem je problem
Publikováno 30 listopad 2015 - 21:09
Ach jo. Proč já se vlastně namáhám něco psát a hledat kde je chyba a kde asi ne ? Copak je to tak těžké pochopit, že kdyby to bylo s Unikodem tak by to vypadalo jinak a nebylo by to omezené jenom na tyto logy ale i na jiné jeho kde používá tu samou formulaci ? Opravdu mne štve když si dám práci projít rozumné množství dat a hledat kde co je - a pak někdo přijde a bez rozmyslu plácne "to bude Unikodem" . GRRRRR Kdyby to bylo Unikodem, tak jsem asi napsal že to blbne zřejmě určitým znakem Unikodu, Ne ???
Tohle spíše vypadá na nějaký divný neviditelný znak mezi odstavci - co třebas kdyby se mu tam dostalo takové ^Z nebo něco podobného ?
To jsi ale nenapsal, cos už hledal. Když vidím log plný paznaků, který dělá problém, a nedovím se nic víc, než že problém dělá, předpokládám, že to asi bude těmi paznaky. Prostým zkopírováním textu logu a prohlédnutím v hexa editoru vidím, že mezi odstavci má dvakrát 0D0A, tj. dvě odřádkování. Nic víc. To je ovšem na webu. V Geogetu to pitvat nebudu, tam se logy ukládají komprimované.
Publikováno 01 prosinec 2015 - 7:48
Jednotlive logy jdou prhlidnout treba pluginem LogsRepair. Ale to jen tak, aby rec nestala.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget
Projekty →
GeoGet →
"velikonocni vajicko" v GeogetuZaloženo od HaLuMa , 01 dub 2016 geoget |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
Velikonoční Geoget 2.9.6Založeno od HaLuMa , 21 bře 2016 geoget |
|