tomaskoz, mám již řadu let podobný názor a jediné co funguje je, se nad to povznést, protože Ty to nezměníš, Groundspeak taky ne - nechce, no a chování lidí, to se jen tak na pokyn změnit nedá.
Tipuju, že lépe bude, až to lidi, resp. ty masy lidí, přestane bavit a vydrží opravdu jen ti skalní. Je to jen otázka času, faktem je, že v té době geocaching už třeba nebude bavit ani Tebe. U sebe to vidím třeba na úpadku CB (česky občanské pásmo či slangově „síbíčko“), ale asi by každý ve svém okolí našel jiné příklady. Radost z nálezu si nenech kazit, odjakživa byly jak dobré, tak špatné keše, jen kritéria pro to, co je dobrá a co špatná keš se průběžně vyvíjí. Já osobně, poté, co jsem se smířil s tím, že nemusím mít všechno a lovím už jen tak příležitostně pro radost, (no ne že bych si nemusel skoro všechno na vlastní kůži nejprve vyzkoušet ;-), jsem možná spokojenější než dřív. Jen mě trochu mrzí to, co nezmiňuješ ani ty, že se jaksi vytratila ta kolegiálnost, když už někde jsem, pomoct na místě ownerovi s údržbou keše, alespoň doplnit/vyměnit logbook (nemyslím narvat do keše další kousek papírku na který se vejdu), opravit krabičku, pořád to sice existuje, ale vidí se to již zřídka kdy, hlavní je zapsat si bod a jít honem dál. Lidé co si v takto stále vzájemně pomáhají mají u mě respekt.
Tento příspěvek byl upraven od Autacek: 08 září 2015 - 9:22