Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#1121 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 10:19

Take IPC-1 a leta uz kupuji pouze Eneloop, klasicke NiMH uz mi vsehcny vychcipaly.

Eneloopy jsem kupoval postupne, taklze sjem postupne chytil snad vsechny generace. Tu prvni generaci jsem odhadem tak po sesti letech vyradil - ztratily svoji tvrdost.

Ony totiz i ty obycejne Eneloopy existuji ve ctyrech generacich, kde se jejich parametry dosti lisi:

1. generace - HR-3UTG - 1000 cyklu, 75% po roce zahaleni.

2. generace - HR-3UTGA - 1500 cyklu, 85% po roce zahaleni.

3. generace - HR-3UTGB - 1800 cyklu, 90% po roce zahaleni. (70% po peti letech!)

4. generace - BK-3MCCE - 2100 cyklu, ??% po roce zahaleni, 65% po peti letech zahaleni. (uz to neni Sanyo, ale Panasonic)

Takze bacha, co kupujete! Jsou i jine varianty, Lite, Pro (XXL), plus... ale to uz si nastudujte sami.

Prvni generaci jsem uz vyradil, druhou jsem preskocil, bezne pouzvam treti generaci a ctvrtou.  Treti generace zatim drzi perfektne, na hodnoceni ctvrte je jeste brzo. Vypozoroval jsem jen, ze ctvrta generace ma trosku nizsi napeti nez treti generace.

• 5

#1122 Limiladsfamily

Limiladsfamily

Limilad

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)
  • LocationLiberec

Publikováno 26 květen 2015 - 10:38

Nabíječka Maha Energy MH-C9000.

Nemůžu si ji vynachválit.Ale neměl jsem IPC.

Maha má větší variabilitu nabíjecích a vybíjecích proudů, teplotní čidlo v každém slotu a režim cyklování s pamětí na kapacity po každém cyklu.

Je dražší a štve mě, že v display moc svítí, ale na nějakou dobu oživila i několik AA na odpis.

Články Eneloop mi drží nejlépe, ale generace jsem nestudoval.

• 0

#1123 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 11:01

Hodně jsem používal Eneloopy XX (2500mAh). Výborné baterie se skvělou výdrží a malým vybíjením. Bohužel nejsou nejlevnější a po dvou-třech letech se jim začne zvyšovat vnitřní odpor, což vede k tomu že s některými už navigace nechce naběhnout (nicméně pro zařízení s nižším odběrem jsou pořád v pohodě).

Když už se zmínila IPC-1....nesetkal se někdo s tím že jeden slot se začal tvářit jako by v něm trvale byla vložena baterie? Dokonce se to tváří jako že se tahle "neviditelná" baterie normálně nabíjí a dokonce i vybíjí :)

• 0

#1124 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 11:03

Když už se zmínila IPC-1....nesetkal se někdo s tím že jeden slot se začal tvářit jako by v něm trvale byla vložena baterie? Dokonce se to tváří jako že se tahle "neviditelná" baterie normálně nabíjí a dokonce i vybíjí :)

Zkus tu nabíječku rozebrat a vyčistit. Nevytekly Ti do toho nějaké baterie ?

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1125 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 11:14

Eneloop XX (Panasonic Eneloop Pro) ma jen 500 cyklu. To pak ma opravdu narok za par let pouzivani zestarnout.

• 0

#1126 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 341 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 11:45

Do všeho (Garmin, čelovka, UV, ..) už pouze nabíjecí baterie s nízkým samovybíjením (ono když po půl roce člověk potřebuje čelovku nebo UV, tak vybité baterie nepotěší). Dobré zkušenosti mám s GP Recyko, Duracel StayCharged a Varta Ready2use (ty jsem teď koupil za pár šupů někde v Lídlu ve výprodeji a kupodivu drží).

• 0

#1127 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 11:52

Zkus tu nabíječku rozebrat a vyčistit. Nevytekly Ti do toho nějaké baterie ?

Vevnitř je čisťoučká jako nová a žádná baterka tam nikdy nevytekla. Bohužel tam není moc co opravovat, je tam jeden chip-on-board (takovej ten černej blob) a pár součástek okolo.

• 0

#1128 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 11:57

Baterie Varta a Eneloop, pouze do Oregona.

Nabíječka Maha Energy MH-C9000.

Varty jsem koupil v drogerii, 2ks za směšných 70 ve slevě, jen na zkoušku.

A řekl bych, že parametry srovnatelné u obou značek, střídám je víc jak 2 roky a zatím žádný pozorovatelný pokles kapacity. 

Hodně bych chtěl zkusit Varty 2600 mAh, ale to až odejdou ty co používám.

Úplně opačné zkušenosti mám s GP.

4 kusy mi odešly postupně po necelém roce používání. 

• 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#1129 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 12:13

GP jsem postupně (a po poměrně krátké době, do 3 let) vyházel všechny. Dle mne velmi špatné baterie (nesrovnávám s tím úpmým šmejdem).

Eneloopy z osmi párů po pěti letech používání vyhozen 1 kus. Tahám je na dlouhé (i měsíc) tůry.

IPCL-1.

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1130 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 12:40

Eneloopy, 4 pary 5 let bez problemu, nabijecka IPCL-1 6 let, rovnez bez problemu.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1131 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 13:23

nabíječka IPC-1

baterky Tronic z Lidlu - samovybíjení v pohodě a bezkonkurenční poměr cena/výkon

• 1

#1132 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 14:00

Zkusenosti s GP (recyko) a Eneloopy (nejaka tropical serie - barevna) mame uplne opacne recyko vydrzely dlooouha leta nez jsem zacal vyrazovat, eneloopy po pul roce od nabiti vyrazne nizsi kapacita nez u tech recyko. Nabiecka take IPC-1L. Nevyhoda gp- jsou silnejsi z nekterych zarizeni se spatne doluji.

• 0

#1133 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 14:40

Taky mám Eneloopy. Někde jsem přišel i ke dvěma Vartám a rozdíl v tom nijaký nevidím. U těch Eneloopů byla i nabíječka, ale jen na AA, ale byla docela dobrá, ale neuměla nabíjet jednu baterii samotnou. Pak jsem zkoušel nabíječku, která byla u Garmina, byla jen na dvě baterky a nabíjela celou věčnost. Pak jsem si v Lidlu koupil jakousi nabíječku na čtyři AA nebo AAA nebo 9V, každá má vlastní indikátor, jestli se nabíjí, je nabitá, vybitá nebo poškozená a nelze ji nabít. Nabíjí to i jen jednu baterii a nabito je za hodinu.

• 0

#1134 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 14:44

Koupil jsem v Tesku Greencely i s nabíječkou, která umí i 1 tužku (to je důležité, nabíjením po párech se vždy jedna nedobije a druhá přebije a výsledek se pak svádí na paměťový efekt). Zdají se mi být celkem dobré. Nevybíjí se samy, kapacitu mají asi menší. Mě to takhle vyhovuje, když třeba 2 týdny navigaci nezapnu, vím, že mi na výlet vydrží 1 sada a druhou mám v rezervě.

Eneloopy jsem používal taky, dal jsem je synovi do foťáku, když mu tam GP odešly a Eneloopy, letité, tam slouží dál. Zatím jsem neměl důvod v poslední době další akumulátory kupovat. Lidlovky taky splnily účel, ale už jsou v tahu.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 26 květen 2015 - 14:45

• 0

#1135 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 15:59

Díky všem za názory a postřehy, zkusil jsem teda být pokrokovější a objednal jsem nabíječku:

Charge Manager 410

Která je teď v setu s 4x AA + 4x AAA těma novejma NiZn baterkama, tak jsem zvědavej.

No a k tomu jsem zkusil ty nový Eneloop Pro s kapacitou 2450 mAh.

• 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1136 deepeyes

deepeyes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 18:04

Do foťáku používám eneloop, vydrží dost dlouho i při nicnedělání v šuplíku, do navigace (ETrex 10) dávám GP a Profitexx, mám je už asi 10 let a pořád chodí. Původně jsem je používal v CB vysílačce, pak už jí neutáhly tak šly do navigace. Ukazatel dost brzo spadne na minimum, ale pak vydrží třeba celý den než se vypne. Všechno nabíjím v nabíječce od GP.

Dost špatnou zkušenost mám s RAM články PureEnergy, měly být do foťáku, ale neutáhly ho a pak mi 3 ze 4 vytekly během nabíjení (origo nabíječka přímo na ně), takže šly zpět do krámu.

• 0

#1137 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 18:38

Dost špatnou zkušenost mám s RAM články PureEnergy, měly být do foťáku, ale neutáhly ho a pak mi 3 ze 4 vytekly během nabíjení (origo nabíječka přímo na ně), takže šly zpět do krámu.

No to se nediv, že vytekly. RAM články jsou na proudy řádově desítek miliampér, tím foťákem jsi je vlastně téměř zkratoval.

• 0

#1138 hkstaripraha

hkstaripraha

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 18:42

Používám už dlouhou dobu nabiječku HAMA Delta 2/4  (s kabelem do 12V autozásuvky) a nabijecí NiMH SANYO 2700mAh, mám dvě sady a krátké cykly výměn, takže samovybíjení moc neřeším, spokojenost.

• 0

....................................

HUAWEI Ascend G300 + c:geo

GARMIN eTrex 30 + BaseCamp(MapSource) + Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2010 Pro)

#1139 deepeyes

deepeyes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 18:44

Jenže já jsem je kupoval od dodavatele právě pro použití ve foťáku a bylo mi řečeno, že to snesou a že dokonce mají vyšší napětí (1,5V místo 1,2V), takže ten pokles při vyšším odběru by neměl být pod hranici kdy foťák vypne. A na obalu byl dokonce foťák nakreslený.

Když nešly do foťáku, používal jsem je ještě asi půl roku do baterky, navigace a tak a potom najednou vytekly. V pohodě jsem je vrátil i s nabíječkou, nikdo neprotestoval.

To je teď už fuk, našel jsem jiné co mi vyhovují. Odhaduju, že toho víte o bateriích víc než já, takže se rád poučím.

Tento příspěvek byl upraven od deepeyes: 26 květen 2015 - 18:53

• 0

#1140 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 19:27

Mám jak MAHA MH-C9000, tak i Voltcraft IPC-1L, většinou stačí ta levnější ;)

Z baterek vyzkoušenou širokou škálu a skončil jsem u Sanyo Eneloop 2000 mAh a Turnigy Rechargeable Battery AA 2200mAh NiMH (nyní v prodeji již 2400mAh). Ostatní jim nešahají ani po kotníky. Používám je řadu let a ve všech možných zařízeních jako jsou navigace, hračky, vysílačky, blesk, ... a zatím jsem nevyhodil ani jednu (je pravda, že jich mám několik sad).

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama