A proč ten atribut je určen k téhle málo časté vyjimce, že ji skoro nikdo nezná a k tomu čemu by měla být určena, tedy k Teamové spolupráci při odlovu složitější kešky žádný atribut není. Trochu americká logika, nemyslíte?
Proč je atribut určen na to, na co je určen, je otázka spíš na toho, kdo ho vytvořil. Jinak co se americké logiky týká, tak jestli to nebude tím, že atributy vymýšlejí v USA
Ahoj Tobiasi, docela by mě zajímalo, jestli je toto vysvětlení nějaká novinka a z čeho vyplývá. Za svůj kačerský život jsem viděl tento attribut výhradně u keší, kde "dvě ruce nestačily" nebo v nebezpečném terénu a kde byly pravděpodobně rewieverem schváleny takto od počátku.
Pokud nějakému speciálnímu typu keší schází attribut a hledá se, než pro Twin keše bych viděl uplatnění u PWT keší. Tam je taky teamwork required - řidič, vyskačkovač, podávač, zapisovač, doplňovač logbooků atd. ....
Rozhodně by byla využitelnější než u twin keší..Ale to by bylo asi proti zájmu GS.
EDIT: Zkoušel jsem pohledat v pravidlech, GS foru, ale nikde ani zmínka o konkrétním využití tohoto attributu...
Ahoj plavciku. Ne, není to žádná novinka ani český výmysl, je to jen vysvětlení správného významu atributu, protože se čím dál častěji setkáváme s tím, že kešeři neznají správný význam atributů. Nejen tohoto, ale třeba i Fiedl Puzzle, Wireless Beacon, Seasonal Access nebo jen Available during winter.
Ty jsi prohledal pravidla a zjistil jsi to, co zřejmě zjistili o ostatní, kteří hledali - atributy (až na výjimky) nejsou popsány ani v pravidlech ani na help centru. Jejich vysvětlení máme k dispozici jen my. Ano, toto považuji za velký nedostatek. Nedostatek, který máme řešit opět my a zprostředkovat vám význam atributů. Chystáme se správný význam nejdůležitějších atributů vysvětlit na www.reviewer.cz.
Zajimavy. Takze kdyz bude kes ktera se bez dvoul lidi neobejde, protoze treba musej soucasne manipulovat s vecmi na dvou mistech v terenu a fakt to jeden clovek nedokaze odlovit a kes skutecne vyzaduje spolupraci minimalne dvou lidi, nesmim presto tento atribut pouzit, jen proto ze ty dve mista nejsou ve dvou ruznych zemich, ale jsou treba jen 5m od sebe? To mi smysl nedava, naopak u takove kese bych ten atribut ocekaval. Pokud tam nebude, pujdu na to sam, nedam to a budu zpruzelej ze me owner neinformoval. To pak se dostaneme do stavu ze by mel owner v listingu napsat neco ve smyslu ze kes vyzaduje spolupraci dvou kaceru, ale atribut teamwork rewuired tu nehledejte, nesmim ho pouzit. To mi prijde ujety.
Ze se teamwork required casto (vetsinou) pouziva nesmyslne v situacich kde kes je v pohode lovitelna jednim clovekem je pravda, zrovna vcera jsem na takove byl, sam, a nebyl sebemensi duvod proc bych mel mit nekoho s sebou (leda ze bych se bal v noci v lese). Ale postavit to do roviny ze jde o dve zeme a jeste nejake waypointy nebo co mi prijde taky dost nestastne.
Edit: BTW u tech preshranicnich kesi naopak casto zadny teamwork potreba neni, casto jsou koncipovane tak ze by to dal jeden clovek sam, jen by musel postupne obe zeme navstivit. U mezinarodni kese z meho pohledu naopak tento atribut smysl nema. Stejne to vyplyne z kontextu jak to je a kazdy muze sam zvazit zda to objede sam, nebo si najde v cizine kolegu a daji to spolu.
Jak už jsem psal, tento atribut je pouze pro kešky se specifickým způsobem řešení, ne pro všechny příhraniční (přeshraniční) kešky.
Když k odlovu keše potřebujete někoho dalšího k tomu, aby vám pomohl se někam dostat (vylézt), potřebujete vlastně pomůcku a jedná se tedy o T5 keš. A když jde někdo na T5ku, měl by si přečíst listing, aby věděl, co ho čeká a musí počítat s tím, že dostat se ke keši bude náročné, že bude potřebovat nějakou pomůcku.
Když potřebujete někoho dalšího pro řešení, např. pro komunikaci více skupin v terénu, potřebujete tedy vlastně pomůcku pro vyluštění a podle toho by měl owner volit D. A je ve vašem zájmu si u keší s vysokým D přečíst listing. Jistě, podle tohoto by mohly fungovat i Teamwork kešky (GS označované jako Teamwork Geocaches), ale kvůli jejich specifickému řešení se GS rozhodl o zavedení atributu, o kterém se tu bavíme, a kterým chce kešky identifikovat.
Znovu opakuji, že tento atribut má pouze identifikovat keš s určitým způsobem řešení, které vyžaduje spolupráci dvou ownerů a dvou kešerů tak, jak jsem to popsal v prvním postu. Jestli atribut Teamwork required použijete u keše, která nemá mnou popisovaný specifický způsob řešení, nepoužíváte ho správně a je to matoucí pro ty, kteří podle atributů vyhledávají tento určitý typ keší.
Může se vám to zdát divné a nelogické, ale tak to zkrátka je
Má zpráva má být pouze vysvětlení správného význam atributu a prosba, abyste ho správně používali. Víme, že jste si zvykli ho používat v jiném významu a je nám jasné, že to spousta z vás bude dělat stále. Ale protože je podle nás důležité, abyste znali správný význam atributu, chtěli jsme vám ho vysvětlit. Zatím asi nebudeme špatné použití atributu nijak zvlášť řešit (dokud na to nebude GS tlačit), nicméně jak jsem mluvil s některými kolegy, všichni požadujeme tento atribut ve vyloženě nesmyslných případech odstranit. Bohužel si ho někteří owneři po publikaci vracejí