Když to tak pro sebe shrnu, tak tu je několik aspektu:
1) Aprílová publikace nenalezitelných keší někde v oceánu s vesmírnou tématikou GS.
2) Logování FI nenalezených keší (Tady už je otázka, jestli to opravdu byl "apríl" protože spousta lidí toto zalogovala až po aprílu, někteří vícekrát a pokud chtěli "apríl" zalogovat, mohli toto zalogovat i přes WN a neporušovat pravidla.
3) Logování některých u challenge atp. na základě splnění challenge díky FI logů na těchto keších
4) Diskuze na téma "je či není FI log na takové keši správný".
5) Odsuzování postoje, že by se mělo hrát dle pravidel.
A co si o tom všem myslím já?
U 1) Samotné vytvoření keší je pěkný apríl. Ovšem jejich logování jako FI
2) už mi jako apríl nepřijde. Zvlášť v tom případě, kdy nikdo nevěděl, že logy budou převedeny na WN (tato informace se tady objevila až o dost později a pochybuji, že by prvního to věděli ti, co logovali). Většina z těch, co by toto chtěli zalogovat jako apríl, by zalogovali 1-2 keše, nedali by si práci, aby zalogovali všech 66 keší. Možná se i pár takových našlo, ale řekl bych, že v tom bylo i to, nahnat si pár nálezů zadarmo...
3) už je pěkná zhovadilost.
O 4) tu diskutujeme oněch 8 stran, ale občas se mi zdá, že se to tu spíše odehrává v rovině - jsou to moje body a pokud se to někomu nelíbí, vždyť nikomu tím hru nekazím, vždyť je to naprosto jedno, kdo si co zaloguje! Jděte raději lovit a nekecejte nám do toho, jak lovíme my. Po nás potopa.
5) Vlastně to souvisí s tím, co jsem napsal k předchozímu bodu. Ano, asi jsem moralista. Neříkám, že jsem někdy nepřecházel na červenou, vlastnoručně jsem se zapsal do všech krabiček, když lovíme ve dvou, tak to občas přenechám manželce, ať nás zapíše atp., ale každopádně jsem u keše a zalogovaný. A neříkám, že pravidla se mají porušovat.
A seedcorpe k těm eventům - pokud s někým nesouhlasím, klidně mu to řeknu i do očí, když na to na eventu dojde řada. Mám však zkušenosti, že na eventu buď se mluví o něčem jiném, nebo se na tyto diskuze už dávno zapomene... Přiznám se také, že hospodské eventy nejsou zrovna můj šálek kávy, takže do Prahy na ně kvůli povídání nad fórem těch 160 km nepojedu:-)