Každej z nás občas udělá něco, co neni tak úplně košer, zastaví na zákazu stání, přejde na červenou, vleze někam, kam je zakázanej vstup a nebo holt si rozdělá po ránu ohníček u lesa, aby si mohl uvařit kafe. Jestli bylo namrzlo a nasněženo, nebude to zřejmě žádná katastrofa, ostatně zpráva o lesním požáru na Brdech se ke mně za letošní zimu zatím nikdy nedonesla. Až potud bych z toho nedělala aféru.
Že tu fotku ale někdo vystaví do outdoorovýho časopisu, a ještě k takovýmu uhozenýmu titulku, nad tim mi fakt zůstává rozum stát - leda by to byl nikoliv kačer, ale naopak někdo, kdo chce ochranáře/ trampy/ veřejnost proti kačerům poštvat, a fotku si za tím účelem ukradl na netu. To už je skoro takový, jako bych já dala svou fotku v plavkách na první stránku katolickýho týdenníku, že jo . Že foto je pouze ilustrační k Brdům, nikoliv ke kačerům, to by mi jako čtenáři ani na mysl nepřišlo. Předpokládám automaticky, že na fotce je to, co v nadpisu a v článku (tedy pokud od dotyčného pisálka zrovna neočekávám manipulaci, což, žel, často očekávám - ale to by byl ten případ, že by autor chtěl kačerům uškodit, což tady asi záměr nebyl, i když výsledek ano).