Mega-event
Publikováno 22 November 2008 - 22:44

Publikováno 22 November 2008 - 23:07
sobikovi napsal/a:
Padají tady narážky na to, že chceme organizovat něco, kde nikdo nebyl. Tak fajn... kdo jste byl na ME, napište sem svoje postřehy.. Díky předem.
Tady nejde o to, kde kdo byl. Všechno je jednou poprvé. Spíš by se hodili praktické zkušenosti s pořádáním takto velikých akcí, nemusí být nutně v rámci GC.
Na hodinách jsem byl a byla to masovka, ale myslím, že to je něco úplně jiného než ME. Předpokládám, že s pořádáním Do hodin, nebylo nějak moc práce. Vybrání termínu, domluvení účasti (kostel je na to připraven z mnoha podobných kurzů a exkurzí) a tím to asi haslo. ME by byl zas o něčem zcela jiném.Ale Do hodin bych asi znovu bez problémů 600 lidí dostal.
To je jeden z důvodů, proč se bojím, aby to nedopadlo špatně. Chce to k sobě nějaké "profíky", který něco takového už dělali. Prostě udělat to jako tým a ne jako jedinec s několika kamarády.Dain & Olik napsal/a:
no tak vime ze organizatoru bylo 11, ale ted bych chtel furt vedet, kolik ze bylo na mafii lidi - 60?
Publikováno 22 November 2008 - 23:10
chemic77 napsal/a:
Pokud chcete dělat anketu, tak co nejdřív udělat anketu o výběru místa? Praha, střední Čechy, jižní Čechy, západní Čechy, severní Čechy, severní Morava, jižní Morava atd atd atd.....
Nevidím důvod pro tuto anketu, to je snad na rozhodnutí případných pořadatelů, kde se rozhodnou ME uspořádat...nebo se tu za chvilku budeme dovolovat, jestli můžeme (nebudu raději specifikovat lokalitu) založit kešku

http://www.geocoinplanet.eu/
Publikováno 22 November 2008 - 23:16

Publikováno 22 November 2008 - 23:20

Publikováno 22 November 2008 - 23:28
Přesně tak (reference IT Crowdchemic77 napsal/a:
To je jeden z důvodů, proč se bojím, aby to nedopadlo špatně. Chce to k sobě nějaké "profíky", který něco takového už dělali. Prostě udělat to jako tým a ne jako jedinec s několika kamarády.Dain & Olik napsal/a:
no tak vime ze organizatoru bylo 11, ale ted bych chtel furt vedet, kolik ze bylo na mafii lidi - 60?

Pokud bych do toho měl jít já, tak v mém týmu mají určitě místo Sutech, polerok a seiza.
Akce takovéhoto rázu znám spíše s pohledu účastníka, např na CVVZ jezdí i 1400 lidí.Dain & Olik napsal/a:
no tak vime ze organizatoru bylo 11, ale ted bych chtel furt vedet, kolik ze bylo na mafii lidi - 60? kdyz se jeji organizaci ohanis. nic ve zlym, porad mi prijde, ze si neuvedomujes o cem je rec
Rozhodně se nesnažím se ohánět organizací Mafie - na té má největší zásluhy Sutech
To bude oříšek. Zatím bych měl leda tak člověka, co organizuje armádu, což ale není úplně to pravéDain & Olik napsal/a:
ty mesice, co predpokladas, si vynasob dvema az trema a prihod další do rezervy.
a v pripade, ze do toho jdes, urychlene sezen nekoho, kdo ma s organizaci 600-700 lidi zkusenost.

Mimochodem zaslechl jsem nějaké ošklivé zvěsti, že prý moje jméno v listingu odradilo pár lidí od účasti na Mafii, pokud to je pravda, tak snad to nehrozí v případě mé účasti na organizaci této akce

Publikováno 22 November 2008 - 23:31
Publikováno 22 November 2008 - 23:37
Nebylo by od věci připsat do otázky číslo 6 možnost ubytování v nějaké škole, či jiném vyhrazeném objektusobikovi napsal/a:
Ahoj, tak jsem vystřelil první dotazníček, který by mohl napovědět některé základní směry... http://www.vyplnto.c...ni-cesky-megac/
Publikováno 22 November 2008 - 23:41
Publikováno 23 November 2008 - 0:11
Publikováno 23 November 2008 - 1:31

Publikováno 23 November 2008 - 7:16
Czecho Cowboy napsal/a:
Pokud bych do toho měl jít já, tak v mém týmu mají určitě místo Sutech, polerok a seiza.
Cením si důvěry Cowboye, ale přiznám se, že taková megaakce bude hodně náročná na přípravu. A já mám zkušenosti s akcemi menšího druhu. Teď jsem si střihnul můj první event inspirovaný Šamanovým geopivem a přiznám se, že to je hodně náročný obzvlášť, když se spousta věcí mění ze dne na den. Ale naštěstí nakonec všechno vyšlo a až na jedno vykradené geovozidlo (v Příbrami, co by nejnebezpečnějšího města v republice, docela překvapující

Publikováno 23 November 2008 - 7:54
Co jsem si procházek weby jiných ME, pak financování probíhalo ve většině případů tak, že:derilin napsal/a:
Jak to na podobnych akcich byva s placenim? Organizator to zainvestuje ze svyho a pak doufa, ze se mu vrati, nebo je nutny to platit dopredu?
Kolik odhadujete, ze muzou byt naklady na takovouhle megaakci?
a\ něco pro ME poskyt free sponzor
b\ na něco pro ME dal sponzor peníze
c\ část se kryla z účastnického příspěvku
Předpokládám, že by byla např. forma 3 různých příspěvků s různým obsahem balíčku,co za ty peníze dosaneš. Např. 1) 50,- je čistá registrace a nic za to. 2) 150,- a dostaneš k tomu tričko, který se bude normálně prodávat za 200,- 3) 300,- a máš v tom předchozí plus např. celodenní jízdenku MHD, poukázku na občerstvení, časopis atd.
Publikováno 23 November 2008 - 7:55
Ano, mohu to tam dát... tímhle typem jsem myslel např. tu chatku, kde většinou máš jen sucho a teplo. Je to takový ten komfort mezi stanem a pokojem v penzionu..Czecho Cowboy napsal/a:
Nebylo by od věci připsat do otázky číslo 6 možnost ubytování v nějaké škole, či jiném vyhrazeném objektusobikovi napsal/a:
Ahoj, tak jsem vystřelil první dotazníček, který by mohl napovědět některé základní směry... http://www.vyplnto.c...ni-cesky-megac/
Publikováno 23 November 2008 - 8:06
Pokud se skutečně příprava ME rozeběhne, pak bude potřeba každá ruka na pomoc... Moje představa je ta, že bude existovat hlavní organizační výbor, tj. cca 5-10 lidí, kteří budou celý ME zastřešovat, a řídit jednotlivé podsekce a projektové aktivity.seiza napsal/a:
Czecho Cowboy napsal/a:
Vedle těchto bude mnohem větší skupina lidí, kteří budou přímo zajištovat realizace jednotlivých aktivit (překladatelé, grafici, právníci, sháněči reklamy, tvůrce GC, CWG, tiskový mluvčí, mediátoři, tvůrci a provozovatelé webu, tvůrci příležitostních keší, atd. atd.)
A poslední skupinkou bude jistě přímo parta lidí na místě jako "organizátoři s páskou", tedy lidi u registrace na místě, informátoři v místě konání, tlumočníci atd. atd.
Publikováno 23 November 2008 - 8:08
Ano, počítám s tím, že tato otázka není zcela jednoznačná, nicméně pokud někdo bydlí 5 km od případného místa organizování a stejně přijede autem, tak ten to tam uvede. Kdo podle vzdálenosti, vybere asi pravděpodobnou variantu. Tato otázka je pro hrubý odhad potřebných parkovacích kapacit resp. poměru autíčkářů k pěšákům...molloy napsal/a:
dobry, vyplnil jsem, ale u otazky jak přijedu (vlakem, MHD, autem), záleží kde ME bude...
Publikováno 23 November 2008 - 8:09
sobikovi napsal/a:
Pokud se skutečně příprava ME rozeběhne, pak bude potřeba každá ruka na pomoc... Moje představa je ta, že bude existovat hlavní organizační výbor, tj. cca 5-10 lidí, kteří budou celý ME zastřešovat, a řídit jednotlivé podsekce a projektové aktivity.seiza napsal/a:
Czecho Cowboy napsal/a:
Vedle těchto bude mnohem větší skupina lidí, kteří budou přímo zajištovat realizace jednotlivých aktivit (překladatelé, grafici, právníci, sháněči reklamy, tvůrce GC, CWG, tiskový mluvčí, mediátoři, tvůrci a provozovatelé webu, tvůrci příležitostních keší, atd. atd.)
A poslední skupinkou bude jistě přímo parta lidí na místě jako "organizátoři s páskou", tedy lidi u registrace na místě, informátoři v místě konání, tlumočníci atd. atd.
Jasně, chápu... každá ruka, noha dobrá

Publikováno 23 November 2008 - 8:52
Publikováno 23 November 2008 - 9:41
Mega event? ANO
Kdy? červen 2009 (když se to stihne)
Kde? Praha (středočeský kraj)
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů