Garmin Oregon
Publikováno 31 červenec 2008 - 7:43

Publikováno 31 červenec 2008 - 7:49
marekl napsal/a:
Pryč je také dělený pohled, kdy se daly najednou vidět stručné informace o keši (velikost, typ, obtížnost, terén), k tomu kompas a ještě mapa. Když se teď chce člověk z mapy dostat třeba na listing, musí se vrátit do hlavní nabídky, potom klepnout na Geocaching a potom ještě na Popis. U Colorada tohle bylo na jedno stisknutí tlačítka.
Ano, to je pravda, ale na listing člověk leze při hledání keše obvykle maximálně jednou a šmejdění prstem po dotykovém displeji je aspoň v mém případě daleko rychlejší než mačkání fyzických tlačitek. Když srovnám s 60kou, která má krutě vysoké zdvihy, na kterých balancují i mé mamutí prsty, tak je Oregon pohodlnější a rychlejší.
Co mi vadí je nezobrazení navigačních polí, když prolízám při navigaci mapu. I když mám zaškrtnuté políčko "vždy zobrazit navigační pole na mapě", tak se tyto pole zobrazují jen, když se "špikou zpět" vrátím na zobrazení aktuální polohy. Stačí pak jen posunout mapu o kousek vedle, abych viděl, co mě čeká za nejbližším kopečkem a okamžitě zmizí navigační pole a já nevím, jak daleko je to ke kešce. Fialová čára navigace pochopitelně pořád vidět jde.
Publikováno 31 červenec 2008 - 7:51
Skleba napsal/a:
me nejvic stve i Custom POI, ze nejde prepnout jako u Colorada na kategorii vlastnich bodu, treba Skleba_finalky, ted se vsechny vlastni body pletou do sebe. To posouvani prstem v listningu je taky peknej opruz, nevim proc tam neudelali sipky :@ Jinak, ale zatim spokojenost, urcite lepsi prvotni dojem nez z Colorada.
Posouvání listingu prstem je fakticky opruz - je to zdaleka nejpomalejší a nejnamáhavější řešení, jaké mohli udělat. Doufám, že se to v dalším firmwaru změní.
Publikováno 31 červenec 2008 - 8:22
JarMar napsal/a:
Zkoušeli jste někdo problémové listingy které zlobí v Coloradu, jak si s tím poradí Oregon? Např.: GC132RY
Obsahuje tabulku a navíc jeho délka překračuje možnosti Colorada.
zkuste to nekdo prohnat Klamovym optimalizerem http://www.geocachin...9149#post_89149 (odhazi dle vyberu tagy, ktere zpusobuji necitelnost v gps a pripadne i rozdeli listing na nekolik casti), jak to bude vypadat v oregonu. na coloradu funguje.
Publikováno 31 červenec 2008 - 8:26
Ale mě zajímá jak to zvládne sám Oregon, bez nějakých udělátek. Jasně že vyhození problémových tagů může pomoci.Dain & Olik napsal/a:
zkuste to nekdo prohnat Klamovym optimalizerem http://www.geocachin...9149#post_89149 (odhazi dle vyberu tagy, ktere zpusobuji necitelnost v gps a pripadne i rozdeli listing na nekolik casti), jak to bude vypadat v oregonu. na coloradu funguje.
Publikováno 31 červenec 2008 - 8:30

Publikováno 31 červenec 2008 - 8:48
Publikováno 31 červenec 2008 - 9:09
Publikováno 31 červenec 2008 - 9:31

Jinak Colorada na Davli dosud neměla (až na jednu podivnou vyjímku) problémy.
seiza napsal/a:
Jen se zeptám... předpokládám, že už je to vylepšené Colorado, takže odlov Wherigo cache s Oregonem nebude problém. Právě jsem si ho totiž objednal k narozeninám ;o) Tak jsem na to zvědavý.
Publikováno 31 červenec 2008 - 14:21
Ulozeni primo ze stranky do GPS me funguje, ulozi se to normalne do vnitrni pameti do x:/garmin/gpx/gcxxxx.gpx a zobrazi.Skleba napsal/a:
Btw: funguje vam poslat kesku ze stranky do GPS? Ted jsem posilal tu pevnost, do GPSky se ulozila, ale videt nebyla. Az kdyz jsem si nechal poslat PQ
Navic koukam, ze tam mam nejaky nesmyslny soubor, ktery nejde smazat viz. obrazek.
http://img375.images...3/cotojebz6.jpg
Onen "nesmyslny soubor" mam taky, co to je netusim

Publikováno 31 červenec 2008 - 15:20

Publikováno 02 srpen 2008 - 11:32
Mion napsal/a:
Zatím se ke mně donesla zpráva, že první Oregon, co se vypravil na wherigo Davle, nějak kolaboval a hru nešlo dohrát.Bohužel neznám dosud bližší informace.
Jinak Colorada na Davli dosud neměla (až na jednu podivnou vyjímku) problémy.
seiza napsal/a:
Jen se zeptám... předpokládám, že už je to vylepšené Colorado, takže odlov Wherigo cache s Oregonem nebude problém. Právě jsem si ho totiž objednal k narozeninám ;o) Tak jsem na to zvědavý.
Jelikož mi zatím není přáno vlastnit Oregona, protože prodejce poněkud přecenil své síly a jejich dodání 1-2 dny se poněkud protahuje (do teď týden), tak zatím nemám možnost Wig testnout. Čekám totiž na Oregona 300 s Map 2 Pro verzí české mapy. Ale hned jak bude, tak zkusím jak Jince, tak i Davli a poreferuji.
Publikováno 05 srpen 2008 - 20:34
Publikováno 05 srpen 2008 - 22:30
Publikováno 08 srpen 2008 - 17:39
Publikováno 09 srpen 2008 - 0:53
1.Jak uz nekdo psal, ze se mu Oregon kousne pri autonavigaci, ale pouze za urcite situace, ktera se vyskytovala pouze v Usti nad Labem... vsude jinde slapal v pohode... co delal kdyz neslapal? normalne se vypnul jako kdyz ma vybite baterky....

2.Dalsi vec, ze se dvakrat kousnul pri pripojeni k pocitaci... museli se vyndat baterky....
3. listing ukazuje stejne blbe jako Colorade.. par listingu byla prekryta pismena....
K otazkam:
1. poznamky v Oregonu uz nezobrazis.. jen na pocitaci ze souboru geocache_visits.txt
2. palubni deska se da jedine cela smazat a to v nastaveni vymazat

Co bych dodelal:
napr. trideni nekterych seznamu... seznam hledat kes a seznam nalezen kes je triden pouze vzdalenosti... chtel bych i podle datumu, abych se rovnou v Oregonu mohl podivat co jsem dneska dal...
Dale bych dodelal moznost zobrazit listing kesky, kdyz se na ni naviguji... ted se musi jit do menu a dat geocaching... kdyz na ni nejsem navigovan, tak se listing da zobrazit tuknutim na horni datovou listu...
Dale mi vadi to posunovani listningu... radeji bych bocni scroll.
A to je vsechno... jinak je to docela dobra masinka... ted tam mam 1300 kesek a slape jako prd

Publikováno 09 srpen 2008 - 12:19

Publikováno 09 srpen 2008 - 22:09
Publikováno 10 srpen 2008 - 7:59
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů