Jistě, owner za chování druhých nemůže, ale svádět by to na ně neměl. Tvrdit že v keši není logbook, protože jej někdo již 3x ukradl a nehodlá jej tam pořád doplňovat. Stejně jako čistit keš. Přijde mi to trochu nefér vůči slušným kačerům. K vlastnictví keše patří i určitá zodpovědnost. Stejně jako je několik druhů kačerů, je i několik druhů ownerů. Přijde mi třeba škoda, že je někomu líto dát pár korun za polepku krabičky nebo přímo za krabičku.
Jinak souhlasím s tím, že nemá cenu jen kritizovat. Určitě chválit, chválit. Já moc rád čtu pozitivní logy u jakékoliv keše která si to zaslouží.
Samozřejmě vlastník by se o svou kešku měl starat, ale zase vše v rozumné míře. Pokud je to keš, kterou mám 20-30 km od domova, nebudu ji jezdit každý týden obnovovat, pojedu tam prostě až budu mít čas a cestu kolem (dřív bych to třeba tak dělal, ale po 20-ti ukradeních už opravdu ne...). A můžeš si o mně myslet, že jsem špatný owner, protože se tím pádem o svou keš nestarám. Bohužel teď už s asi dvacátým jubilejním obnovením svých dvou kešek počkám spíše do jara, abych našel trochu lepší místa...
Vše je o úhlu pohledu.
K tvé otázce, jestli kritizuji nebo chválím v lozích.
Já osobně sám také nejdu pro kritiku, ale i pochvalu daleko, ale k údržbě keše jsem tolerantní. Za ta léta, co udržuji své kešky vidím, co je s tím práce (až budeš mít svých kešek víc a trochu déle, taky to zjistíš). To, že chybí tužka je často normální, občas vkládám tužky i do cizích keší. Ovšem přiznám se, že třeba ořezávátka jsem do těch svých už přestal dávat...
Většinou ke keším píšu to, co se mi líbí a konstatuji stav. Logbook je plný, potřeboval by vyměnit - to není kritika, to je upozornění autora na to, že už dochází! Když tohle někdo nenapíše, ať se někdo nediví, že autor je třeba měsíc potom mimo a nevymění logbook, nebo nedoplní mapky pro odlov bonusovky, jak se to stalo nedávno na mé kešce, i když píšu, aby docházející mapky hlásili lidé v logu, přišel první log, až když mapky chyběly!
Krom toho píšu i to, že se mi třeba zdá, že tahle mysterka se mi zdála překombinovaná nebo něco podobného, když mě už mysterka nudila, nebo že to nebylo zajímavé místo, když je keš ve škarpě u silnice... Ale snažím se někde najít i ta pozitiva :-)