Czechoslovak Order of the White lion geocoin
Publikováno 18 leden 2010 - 16:20
Publikováno 18 leden 2010 - 21:35
Publikováno 18 leden 2010 - 22:42
jelikoz jeho historia je k datu 1945 tak mam urcite pochybnosti o tom kdo ji ziskal, a a kdo ne v zavyslosti na tridnim statusu, sice sem to obdobi nezazil, ale mam urcitou predstavu jak to asi vypadalo s udelovanim a rozlisovani kdo ano a kdo ne ..
Publikováno 19 leden 2010 - 7:58
Publikováno 19 leden 2010 - 8:57
mashe napsal/a:
myslenka zajimava, nicmene .. ostatne viz http://cs.wikipedia..../Řád_bílého_lva
jelikoz jeho historia je k datu 1945 tak mam urcite pochybnosti o tom kdo ji ziskal, a a kdo ne v zavyslosti na tridnim statusu, sice sem to obdobi nezazil, ale mam urcitou predstavu jak to asi vypadalo s udelovanim a rozlisovani kdo ano a kdo ne ..
Na tom odkazu z Wikipedie chybi jeden docela zasadni nositel - americky general G.S.Patton ....
Publikováno 19 leden 2010 - 9:07
kapsa napsal/a:
Na tom odkazu z Wikipedie chybi jeden docela zasadni nositel - americky general G.S.Patton ....
Edituj s odvahou!
Publikováno 19 leden 2010 - 9:35
AHA & team napsal/a:
kapsa napsal/a:
Edituj s odvahou!
Uz je tam, netusil jsem, ze je to tak jednoduche ....

Publikováno 19 leden 2010 - 9:48
kapsa napsal/a:
AHA & team napsal/a:
kapsa napsal/a:
Edituj s odvahou!
Já to zase odstraním, protože Patton vyznamenání získal v roce 1998, alespoň dle Hradu a v tomto roce je a byl ve článku uveden. Ale je dobře, že už víš, že můžeš wiki obohacovat i ty.
Ostatní: sorry za OT
Publikováno 19 leden 2010 - 10:44
AHA & team napsal/a:
kapsa napsal/a:
AHA & team napsal/a:
kapsa napsal/a:
Edituj s odvahou!
Já to zase odstraním, protože Patton vyznamenání získal v roce 1998, alespoň dle Hradu a v tomto roce je a byl ve článku uveden. Ale je dobře, že už víš, že můžeš wiki obohacovat i ty.
Ostatní: sorry za OT
Omyl, v roce 1998 ho dostal podruhe a jen IV.tridu. Poprve ho dostal 27.7.1945 a to I. tridy ....

Publikováno 19 leden 2010 - 11:06
Rozměry se mi tentokrát zdají OK, stejně jako velikost kuliček na konci, pouze jsem se dotázal, zda by text na zadní straně mohl být nějakým noblesnějším fontem (navrhl jsem Book Antiqua) a menší, plus zda kuličky na koncích budou 2D nebo 3D, tedy jako opravdové kuličky.
Jinak platí, že od obou výrobců si nechám poslat vzorky a který bude lepší, ten se bude vyrábět.
Publikováno 19 leden 2010 - 11:24
Publikováno 19 leden 2010 - 13:11
Stejné provední nápisu je i na originále ;-)Dartanan napsal/a:
Náhled je super, jenom bych nechal ještě změnit ten tex, neb čína nemá háčky a čárky, proto je text "za vítězství" špatně napsaný, ale je to jen můj názor
Jinak, půjdu do něj také.
Publikováno 19 leden 2010 - 15:47
Publikováno 19 leden 2010 - 16:03
RoKro napsal/a:... a není to s ním jako s Nobelovou cenou míru pro největšího jihoafrického vraha Nelsona Mandelu nebo pro současného nejznámějšího "afroameričana".
...
to ne, ale podle toho seznamu se jim honosi treba Fidel Castro, ale toho asi neznas :-D
ad kapsa - gz - nejen poklady zde nalezas, ale i editovati se ucis .. jen tak dale

Publikováno 19 leden 2010 - 20:25
Publikováno 19 leden 2010 - 20:44
Publikováno 19 leden 2010 - 21:04
carramba66 napsal/a:
Takže, oč půjde:
Půjde o repliku, resp. GEOnapodobeninu Československého vojenského Řádu Bílého lva "Za vítězství" (jak zní celý oficiální název), konkrétně jeho III. stupně - kříže. Řád se uděloval od února 1945 vojákům, velitelům či jednotkám, které významnou měrou přispěly k úspěchům čs. armády na frontách 2. světové války. Podle odborníků (zdroj: odborný zin vyznamenani.net) se jedná o jedno z nejkrásnějších a zároveň nejcennějších československých vyznamenání. Více o něm přímo na vyznamenani.net
Bavíte se o něčem jiném!
Publikováno 19 leden 2010 - 21:49

Publikováno 20 leden 2010 - 9:47
Publikováno 20 leden 2010 - 10:04
Dejme tomu, že někoho ze Singapuru napadne udělat sérii GC Světová vyznamenání - Zlaté rouno, Podvazkový řád, Purpurové srdce, Kongresová medaile cti, Hrdina SSSR, Řád bílého lva.
Víš, že o tom uvažuju také?

Pochopitelně by na tom chtěl vydělat. Protestovali byste proti tomu? Myslíte, že by si dělal něco z vašich protestů?
Dovoluji si odhadnout, že naopak - vzedmula by se ve vás pýcha, že si někdo v Singapuru vzpomněl i na Česko a objednávali byste jako diví. Takže celý ten morální problém vidím v tom, že Čech si dovolil hmátnout na českou historii. Nevadí mi uctívání čehokoliv - božsta, hrdinů, celebrit, peněz, operačního systému apod. Co mi však vadí je přístup - „Co já uctívám, nesmí nikdo zneuctít“. Ať je to Mohamed na tričku nebo vyznamenání v keši.
Nerozumím úplně, kam tím míříš, ale já v tom morální problém opravdu nevidím. Kdybych od nějakého faleristy za padesát tisíc koupil řád, který dostal někdo konkrétní, nechal si na rub vyrazit trackovací číslo a vykomunikoval si s Groundspeakem, aby se ten řád mohl stát regulérní geocoinou s ikonou, trackovacím číslem a vším ostatním, ten řád by se pak povaloval po lesích, tady bych asi problém viděl.
V současné chvíli ale morální problém opravdu nevidím. Zajedno jsem Čech, zadruhé jsem vlastenec, zatřetí to celé dělám s pietou a právě pro uctění padlých hrdinů a začtvrté to nedělám pro peníze. Morální hledisko tedy považuji za vyřešené.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů