Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#681 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2013 - 20:48

Ach jo.. ...mel jsem to napsane a klikl odepsat, misto poslat odpoved. :@ Takze, ok. Mas vstup a chces nechat napsat odpoved. Vyber slouzi k vyberu z moznosti, jiny rozdil tam neni. U toho vstupu si osetris pri chybe volanim vstupu samotneho, aby hrac neukoncil odpovidani v polovine otazek (pripadne si musis u prvniho vstupu snulovat body, aby se nekdo nevratil). Pak si osetris udalost pri ziskani odpovedi, tam das kdyz/jinak a porovnas odpoved a hodnotu (do ni das spravnou odpoved). Pro kladnou odpoved zapocitas spravnou odpoved a zavolas dalsi vstup, pro spatnou odpoved zavolas jen ten dalsi vstup.
  • 0

#682 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2013 - 21:05

Jo, to zní logicky:) za čerstva bych to asi dal dohromady, ale jak člověk pořád čučí do počítače, tak mu závity zpomalují:D každopádně díky;)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#683 kommin

kommin

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2013 - 21:37

Zdravím chtěl bych se zeptat zda by někdo neporadil jak nastavit počítání např výstřelů z určité zbraně. Nebo počítání správně splněných ukolů. Díky za rady

• 0

#684 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 5:09

Pomoci promenne.

• 0

#685 kommin

kommin

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 6:51

Pomoci promenne.

skvela odpoved to jsem pochopil i sam ale spise by me zajimalo jak to presne nadefinovat
  • 0

#686 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 7:57

Myslis treba jako na zacatku nastav vystrelu = 0 a nastav vystrelu = ciselna operace soucet vystrelu a 1?

Opravdu se tezko odpovida presne, kdyz otazka neni presna. Zkusil jsi to napsat sam, u ceho jsi se presne zaseknul?

• 0

#687 kommin

kommin

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2013 - 9:00

Myslis treba jako na zacatku nastav vystrelu = 0 a nastav vystrelu = ciselna operace soucet vystrelu a 1?
Opravdu se tezko odpovida presne, kdyz otazka neni presna. Zkusil jsi to napsat sam, u ceho jsi se presne zaseknul?

to je presne ono na zacatku 0 aby to pri vystrelu pricetlo a zobrazilo hraci pocet vystrelu
  • 0

#688 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 19:01

Měl bych ještě dotaz, v jednom wigu jsem měl v inventáři zápisník, do kterého se mi zapisovali důležité záznamy z cest. Jak se v urwigu takový záznamník provádí? Díky!

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
prazskychytrak.cz

#689 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 16 říjen 2013 - 19:12

Měl bych ještě dotaz, v jednom wigu jsem měl v inventáři zápisník, do kterého se mi zapisovali důležité záznamy z cest. Jak se v urwigu takový záznamník provádí? Díky!

Jako věc v inventáři a postupně do ní zakládáš další zprávy nebo dialogy. Také by šel udělat i vícestránkový, kde by sis vybral stranu, kam se chceš přesunout.

• 0

#690 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 16 říjen 2013 - 19:18

Jako věc v inventáři a přes příkazy zadáš strany. Postupně do ní (věci-zápisníku) zakládáš další zprávy nebo dialogy  v návaznosti podmínek (když-tak udělej). Také by šel udělat i vícestránkový, kde by sis vybral stranu, kam se chceš přesunout.

zapisník.jpg

Tento příspěvek byl upraven od homole: 16 říjen 2013 - 19:29

• 0

#691 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 19:32

A přes kterou akci nebo výraz se ta zpráva do takové věci vkládá? Ideální by bylo, pokud by po nějakém rozhovoru, se v zápisníku objevila nová řádka s poznámkou, vícestránkový není úplně potřeba. Díky!

• 0

prazskychytrak.cz

#692 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 16 říjen 2013 - 19:39

A přes kterou akci nebo výraz se ta zpráva do takové věci vkládá? Ideální by bylo, pokud by po nějakém rozhovoru, se v zápisníku objevila nová řádka s poznámkou, vícestránkový není úplně potřeba. Díky!

Viz můj příspěvek v 19:18 (nějak jsem se zamotal do nových funkcí :P )V příkazech navolíš možnost porovnání nějakých stavů (porovnání proměnné "rozhovor ANO-NE") pokud PRAVDA zobrazit dialog, pokud NEPRAVDA nic.

• 0

#693 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 19:44

Podívej se, na to nic univerzálního není, tady si musí každý pomoci sám.

Například by to šlo takhle:
1. Zadefinuješ si nějakou proměnnou (např. "Zápisník") typu "řetězec".
2. Jakmile chceš do zápisníku něco připsat, vyřešíš to příkazem
Nastav Zápisník = Spoj (Zápisník .. "Další zápis")
3. V Zápisníku si zadefinuješ příkaz "Přečíst" nebo tak nějak.
4. V obsluze příkazu si dáš příkaz "Zobrazit zprávu" a necháš si vypsat obsah proměnné "Zápisník".

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 16 říjen 2013 - 19:46

• 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#694 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 20:17

Super, dík, ted už to nějak vykoumám ;-)

• 0

prazskychytrak.cz

#695 Varouch

Varouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2013 - 13:29

V Urwigo jsem vytvořli cartridge, odladil v Urwigo i pomocí gwc souborů na Garminu i na tel. s Androidem. Vytvořím gwz balíček, nahraju na wherigo.com. 

Při pokusu o stažení se zobrazí následující chyba:

Error.JPG

Nevíte někdo, co s tím?

• 0

#696 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2013 - 22:59

V Urwigo jsem vytvořli cartridge, ... Vytvořím gwz balíček, nahraju na wherigo.com. 

Při pokusu o stažení se zobrazí chyba...

Nevíte někdo, co s tím?

To je zapeklitý problém, a když se vyskytne, moc šancí, jak na to přijít, není. V zásadě je problém v tom, že při stahování cartridge z urwigo.com je prováděna kompilace. A ten jejich kompilátor některé konstrukce prostě nezkousne, zatímco kompilátor v Urwigu ano.

Jak přijít na to, co zlobí:

1. Pokusit se to v Urwigu z kódu vykoukat. To se ale povede málokdy.

2. Systematická práce: Udělat si kopii urwigo souboru. Postupně z něj odebírat ucelené části kódu, ze zbytku vytvořit gwz, nahrát na urwigo.com a pokusit se stáhnout.

Jakmile se stažení povede, pak to znamená, že chyba je někde v naposledy odebrané části. (To ještě bohužel neznamená, že ty dříve odebrané jsou v pořádku.)

Podobně postupovat pro tuto odebranou část. Takto postupně zpřesňovat zacílení, až tu mršku zlobivou objevíš.

Pak to opravit v hlavní kopii a vyzkoušet. Pokud to pořád hlásí chybu, pak je tam ještě nějaká, a to v těch dříve odebíraných částech.

Já vím, není to kdovíjaký postup, takový otrocký a zdlouhavý, ale nic jiného mě nenapadá. Přeju hodně štěstí.

Ale hlavně na závěr: Jakmile zjistíš, co to bylo, zapamatovat si to a příště se tomu vyhnout!

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 18 říjen 2013 - 8:06

• 0

#697 Varouch

Varouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 8:03

To je zapeklitý problém, a když se vyskytne, moc šancí, jak na to přijít, není. V zásadě je problém v tom, že při stahování cartridge z urwigo.com je prováděna kompilace. A ten jejich kompilátor některé konstrukce prostě nezkousne, zatímco kompilátor v Urwigu ano.

To si nejsem úplně jist, že je to tento problém. Na stránkách wherigo.com se dá totiž kompilovat i bez nutnosti nahrát cartridge na web (http://www.wherigo.c...ge/compile.aspx).

A tam mi ta kompilace proběhne bez problému.  :wacko: Předpokládám, že komplilátor používají stejný na této testovací stránce i při normálním stažení přes listing.

• 0

#698 Varouch

Varouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 8:07

Jo a ještě je divný, že ta chyba je nadepsaná 

Error D​uring Upload

Já ale dělám DOWNLOAD...

• 0

#699 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 8:11

To si nejsem úplně jist, že je to tento problém. Na stránkách wherigo.com se dá totiž kompilovat i bez nutnosti nahrát cartridge na web (http://www.wherigo.c...ge/compile.aspx).
A tam mi ta kompilace proběhne bez problému.  :wacko: Předpokládám, že komplilátor používají stejný na této testovací stránce i při normálním stažení přes listing.

To by ses divil. Bohužel i já jsem nedávno narazil na podobnou věc. Mám pocit, že kompilování při stahování je trochu jiné*), než kompilování ad-hoc.
Z chybové hlášky se toho moc nedozvíš, protože je absolutně nicneříkající.
Asi před dvěma lety jsem měl velký problém s víceřádkovými komentáři ve stylu:
--[[ První řádek komentáře
Druhý řádek komentáře
Třetí řádek komentáře
--]]
Urwigo to při kompilaci bez problémů zkousnul, i v přístrojích to fungovalo, ale při stahování z wherigo.com to hlásilo chybu.
*) Při stahování totiž do kódu doplňuje nick hráče, který to stahuje, a vygenerovaný odemykací kód. To při normální kompilaci nedělá. Obávám se, že zrovna tohle je pak příčinou podobných neočekávaných chyb.

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 18 říjen 2013 - 8:20

• 0

#700 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2013 - 8:12

Jo a ještě je divný, že ta chyba je nadepsaná 

Error D​uring Upload

Já ale dělám DOWNLOAD...

Nepodstatné. Používají univerzální chybovou hlášku a nikdo se neobtěžoval ji upravit podle toho, kterým směrem tečou data.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama