Přejít na obsah

Fotka

Server GC temporarily down v roce 2011

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
882 odpovědí na toto téma

#621 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 8:49

zmijovkar napsal/a:
Zřejmě je to ale datum, kdy byla fotka přidána k logu...

Toho jsem se obaval, v mem pripade to ale sedelo.

Prijde mi to cele nejake nedodelane, ta galerie se chova pokazde jinak, podle toho od kud se tam clovek dostane. Nicmene si myslim, ze by tam mel byt vzdy alespon komentar, ktery k fotce napisu (k cemu bych ho tam jinak psal, ze? ) Sice kdyz si zobrazim fotku u logu tak tam ten kometar videt je, ale kdyz si prohlizim celou galerii tak ne eee.
Pockame par dni jestli to neni jen nejaka chyba nebo nedodelek a pak bych to asi urgoval u GC.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#622 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:06

Co se týče nepřeposílaných mailů na Seznam. Mám taky Seznam a nic mi teď nechodí. Nechci zatím zakládat další poštu. Ale kdysi jsem to s jedním řešil a přeposílané maily mezi námi chodily bez zpoždění. Takže buď je problém u GS, že na jiné než gmailí adresy posílá pozdě, nebo je spíš problém u Seznamu, že nějaké maily z ciziny zadržuje. Zdá se mi to ale obojí dost nelogické, spíš bych chápal, kdyby je házel do spamového koše.
  • 0

#623 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:39

mpik napsal/a:
Co se týče nepřeposílaných mailů na Seznam. Mám taky Seznam a nic mi teď nechodí. Nechci zatím zakládat další poštu. Ale kdysi jsem to s jedním řešil a přeposílané maily mezi námi chodily bez zpoždění. Takže buď je problém u GS, že na jiné než gmailí adresy posílá pozdě, nebo je spíš problém u Seznamu, že nějaké maily z ciziny zadržuje. Zdá se mi to ale obojí dost nelogické, spíš bych chápal, kdyby je házel do spamového koše.

Podle mě je to problém Seznamu, mám email i na volný.cz, teď jsem to zkusila přepnout a maily začaly chodit okamžitě. Na gmail to taky chodí.
  • 0

#624 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:42

mpik napsal/a:

Myslím, že to bude obyčejný bordel u seznamu - měl jsem mail volny, než přešel pod seznam, tak vše fungovalo. Pak už ne, tím je pro mě spojitost jasná a přešel jsem na gmail.

EDIT v reakci na předchozí příspěvěk, který byl rychlejší: možná, že stále funguje volny o něco lépe, než seznam, to nemám srovnání. Ale můžu srovnat, jak fungoval volny před vstupem pod seznam a po něm. Hrozné, sms o mailech začaly chodit se spožděním i více jak jeden den...
  • 0

#625 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:51

EDIT v reakci na předchozí příspěvěk, který byl rychlejší: možná, že stále funguje volny o něco lépe, než seznam, to nemám srovnání. Ale můžu srovnat, jak fungoval volny před vstupem pod seznam a po něm. Hrozné, sms o mailech začaly chodit se spožděním i více jak jeden den...

Aha, já sms u volny.cz nastavený nemám, nějak netuším, kde to nastavit. Mám to u Seznamu a ten nejde, pořád tu řeším, co s tím. A sms z gmail taky neumím :-(
  • 0

#626 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:53

Ještě k tématu „nechodí maily“: Používám vlastní mail na vlastní doméně na vlastním železe. O víkendu jsme měli trochu jiný technický problém, takže maily opravdu nechodily. Dnes jsem cvičně zapsal WN k jedné své keši a mail mi normálně přišel (okamžitě). Takže problém asi bude opravdu spíš na straně konkrétních poštovních systémů.
  • 0

#627 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 10:20

Mufa napsal/a:
Aha, já sms u volny.cz nastavený nemám, nějak netuším, kde to nastavit. Mám to u Seznamu

Volba: Nástroje > Rozšířené filtry
Ve filtru pak zvolit Akce > Poslat upozornění na email: a uvést mail, který způsobí doručení SMS na mobilní telefon, to by mělo být stejné jako u Seznamu.
  • 0

#628 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 917 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 11:46

Tož jsem si založila gmail, ale abych nemusela lézt na x mailů, nastavila jsem si tam přeposílání na svůj email.cz a chodí to okamžitě. Ale asi zkusím na seznam.cz napsat nějaký dotázek:D:D:D Ohledně sms o příchozím mailu - záleží jaký je operátor, protože třeba T-mobile tuto službu někdy v srpnu, tuším, zrušil a tak už sms nechodí. Jedině jako placená služba a to mi může být volné, že?:D:D
  • 0

#629 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 13:30

Tak jsem kontaktoval helpdesk seznamu a zde je odpověď:

Vaše schránka byla prověřena a nenachází se zde žádný problém či nastavení, které by Vámi popisovanou situaci způsobovalo. V těchto situacích je možné, že zprávy nebyly řádně předány našemu poštovnímu serveru serverem odesílatele či má odesílatel záznam na veřejných černých listinách kvůli rozesílání spamu a tyto zprávy tak byly odmítnuty. Pro případnou další analýzu této situace bychom potřebovali mít tzv. komunikační logy, tedy záznamy komunikace mezi servery, které dokládají, že poštovní server odesílatele předal poštovnímu serveru příjemce zprávu/y v pořádku. Teprve z těchto záznamů bychom mohli zjistit další bližší informace.

Že by chyba byla přece na straně ZeměMluvu?
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#630 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 13:36

lubik napsal/a:
Potom si ho nastavis jako primarni ( Set as primary ). Potom samozrejme jestli mas vytvorene nejake notifikace tak tam to musis take zmenit.

To jsem si taky myslel (a děsil se toho, protože jich mám desítky). Ale zdá se, že pokud byla jako adresa při jejich zakládání stanovena právě "primární", pak se její změna automaticky projeví i v jednotlivých notifikacích. Soudím alespoň z toho, že po přepnutí na centrum.cz jimi generované zprávy začaly normálně naskakovat. A co zajímavějšího, když je odtamtud přesměruju na svůj základní "seznamovský" účet, tak i tam dorazí jako by se nechumelilo. Problém tedy nzřejmě netkví v blokaci kvůli samotnému obsahu zprávy, ale GS je Seznamem odmítán jen jako přímý odesilatel.

Takže prozatím jsem otázku maiů vyřešil poněkud kostrbatým přeposláním. Rozhodně nemám v úmyslu jen tak měnit adresu, s níž až doposud jinak víceméně spokojenost.

K problému foto+log dodám, že při procházení feedbacku a fóra kvůli těm výše uvedeným záležitostem, jsem tam včera okrajově zahlédnul oficiální poznámku, že té záležitosti jsou si vědomi a budou ji provizorně řešit doplněním nějakého vzájemného odkazu. Přesnou citací neposloužím, ale někde to tam bylo.
  • 0

#631 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 13:40

Jestlize to u 99% funguje dobre a jen sezam ma problemy, tak je pravdepodobne chyba u nej. Na cerne listine sice GC byt muze, ale ostatni s tim problem nemaji. Navic samotny sezam je na cerne listine co chvili taky... ...zaslani logu si musi vyresit mezi sebou.
  • 0

#632 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 917 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 14:37

PaWcz napsal/a:
Tak jsem kontaktoval helpdesk seznamu a zde je odpověď:

Vaše schránka byla prověřena a nenachází se zde žádný problém či nastavení, které by Vámi popisovanou situaci způsobovalo. V těchto situacích je možné, že zprávy nebyly řádně předány našemu poštovnímu serveru serverem odesílatele či má odesílatel záznam na veřejných černých listinách kvůli rozesílání spamu a tyto zprávy tak byly odmítnuty. Pro případnou další analýzu této situace bychom potřebovali mít tzv. komunikační logy, tedy záznamy komunikace mezi servery, které dokládají, že poštovní server odesílatele předal poštovnímu serveru příjemce zprávu/y v pořádku. Teprve z těchto záznamů bychom mohli zjistit další bližší informace.

Že by chyba byla přece na straně ZeměMluvu?

Hm, tož takto to zní zajímace, že by Zeměmluv? Ovšem když všude jinam maily dojdou a nedojdou jen na seznamácký maily (u mě email.cz), tak asi bude chybka přeci jen u seznamu. Budeš s nima ještě nějak komunikovat?
  • 0

#633 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 14:42

Sedmitecka napsal/a:
Hm, tož takto to zní zajímace, že by Zeměmluv? Ovšem když všude jinam maily dojdou a nedojdou jen na seznamácký maily (u mě email.cz), tak asi bude chybka přeci jen u seznamu. Budeš s nima ještě nějak komunikovat?

Kontaktoval jsem ZeměMluvy a napsal jim, co k problému řekl admin seznamu. Hodil jsem jim tam i link na seznamácký helpdesk.
Jestli se dočkám odpovědi, dám sem echo (v ideálním případě by admini mohli hledat řešení společně, ale tomu moc nevěřím :))
  • 0

Vložený obrázek

#634 Colonel74

Colonel74

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 15:46

Tak jeste jedno zjisteni, notifikace o novych kesich mi chodi na gmail a odtamtud si to preposilam jeste na seznam.cz Takto zpracovane mejly mi chodi....jsem z toho jelen.
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#635 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 15:53

Viděl bych jednu možnost vysvětlení - freemaily se často dostanou vlivem zabordelených počítačů uživatelů na černou listinu ohledně rozesílání spamu. Ty v dané části světa používané dávají administrátoři do svého whitelistu, těžko po nich ale chtít aby si tam dávali freemailz každé zemičky na světě. Takže si dovedu představit, že poštovní server vůbec odmítne komunikovat s protějškem který je na černé listině.
  • 0

#636 Tlapa team

Tlapa team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 20:25

Jsem na tom stejně. Účet na seznamu, od čtvrtka nepřišel jediný mail... Ale ani na založený gmail nic nepřišlo (validita)
  • 0
GPS modul I-TEC slim, SE Live with walkman

#637 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 20:27

Seznam fakt nějak od groundspeaku nepřijímá, dnes prakticky vyzkoušeno. Ale jinak emaily z gc.com chodí normálně, řekl bych.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#638 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 20:28

Zajímavé je, že maily z feedback fóra (adresa no-reply@uservoice.com) chodí normálně. Kaput jsou jen maily z adresy noreply@geocaching.com. Každopádně zatím stále čekám na odpověď ze strany ZeměMluvu, takže zatím nic nového.
  • 0

Vložený obrázek

#639 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 917 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 20:40

PaWcz napsal/a:
Zajímavé je, že maily z feedback fóra (adresa no-reply@uservoice.com) chodí normálně. Kaput jsou jen maily z adresy noreply@geocaching.com.
Každopádně zatím stále čekám na odpověď ze strany ZeměMluvu, takže zatím nic nového.

budu ráda, když sem pak dáš info, že bych si mohla zpět hodit mojí starou dobrou adresu:o)))

jinak přes gmail přeposílání funguje v pohodě, jen mi to přijde jako, jak se říká, drbání se levou rukou za pravým uchem:D:D:D:D:D
  • 0

#640 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 21:00

Seznam nefunguje ani se Steam,takže chyba bude u seznamu.Protože se v něm ale dají líp nastavit filtry než v Gmailu,řeším to taky přeposíláním.Když ještě aspoň trochu fungoval,tak mi notifikace chodily se zpožděním kolem 2hodin.S Gmailem to maká okamžitě,a chodí i ty přeposlané na seznam.
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama