Přejít na obsah


Fotka

1.GEOKLADENSKÝ ZÁVOD TRACKABLES


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
190 odpovědí na toto téma

#101 jakouback

jakouback

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 251 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 9:42

kolombo napsal/a:
.....


na vše odpovím jednoduše tím co jsi nejspíš umyslně v citaci přeskočil..

2. myslím že pokud se někomu nelíbí jak se chovají pořadatelé závodu může svého závodníka ze závodu odhlásit určitě mu v tom nikdo bránit nebude (ostatně tento názor se tu razí dost často u návětěvy keší...)

a ještě doplním: stejně tak nikdo nikoho nenutí závodníky vozit, pakliže se mu něco nelíbí.. (například tím že něco upraví)

btw. ale někde sem tu četl že kdo má víc příspěvků na foru než keší... je kačer teoretik :-) :-)
  • 0

#102 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 10:50

jakouback napsal/a:

kolombo napsal/a:
.....


na vše odpovím jednoduše tím co jsi nejspíš umyslně v citaci přeskočil..

2. myslím že pokud se někomu nelíbí jak se chovají pořadatelé závodu může svého závodníka ze závodu odhlásit určitě mu v tom nikdo bránit nebude (ostatně tento názor se tu razí dost často u návětěvy keší...)

a ještě doplním: stejně tak nikdo nikoho nenutí závodníky vozit, pakliže se mu něco nelíbí.. (například tím že něco upraví)

btw. ale někde sem tu četl že kdo má víc příspěvků na foru než keší... je kačer teoretik :-) :-)


Jsi závodník, organizátor nebo jsi nějakého závodníka poponesl ?

Kdyby to byl můj závodník, tak jsem ho okamžitě stáhnul ze závodu. Takhle jsem ho jen, podle normálních pravidel geocachingu, přemístil a normálně zalogoval.

Jo, kačera teoretika mám v podpisu. Nelovím pravidelně powertraily a autem lovím málokdy. Proto těžko můžu nasbírat víc nálezů, než příspěvků na fórech. Máš s tím nějaký problém ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#103 tempoteam

tempoteam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 16:08

Máme na trati také 2 závodníky, takže si také dovolím vyslovit názor. Já myslím, že log "visited" je prostě zcela legitimní log a tudíž nelze rozesílat laskavým kačerům, kteří včas logují naše TB, že by tak neměli činit. Já jsem rád za každou zprávu o TB, protože tím pádem vím, že žije. Pojďme si definovat co je to "protahovaní", protože podle mě to není stejné jako zalogovat TB "visited" u kešky, kterou loguji jako Found it. Takže pokud někdo loguje TB pomocí WN logu, tak to chápu jako protahovaní (což může být považováno za nefair play), pokud loguje pomocí FI logu, tak je to podle mě zcela v pořádku. Díky
  • 0

#104 TwiceRaP

TwiceRaP

    TwiceRaP

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 21:42

Provedli jsme avizovanou úpravu pravidel 1.geokladenského závodu trackables.

Do bodu č.1 jsme vložili ideu o oživení krabiček české geokumunity putujícími závodníky. Tato myšlenka byla uvedena v listingu startovního eventu GeoTmelení DEPO-EXCHANGE-RACE http://coord.info/GC3XP5P ale nebyla do pravidel závodu zapracována.
Do bodu č.3 pravidel závodu jsme vložili novou bonusovou NEJnižší keš ČR http://coord.info/GC1B50J. Nově v této kategorii můžete získat celkem 200 bonusových bodů.

Všichni majitelé závodníků byli o změnách pravidel písemně informováni. Požádali jsme je o zapracování změn do popisu trackables, aby nedocházelo k dalším nedorozuměním.

Aktualizovaná pravidla 1.geokladenského závodu trackables si můžete přečíst zde:http://geokladno.cz/zavod-tb-a-gc/ Přejeme všem závodníkům pohodové putování po krabičkách naší vlasti. ;)
  • 0

GARMIN OREGON 650t PRO, mapy TOPO CZECH 2013, autonavigace LENOVO P770, mapy SmartMaps Navigator


#105 Kometa

Kometa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2012 - 14:18

Náš CWG závodník navštívil včera NEJsevernější keš ČR - Go to North! ;) (já vím, má se to hlásit na webu GeoKladna, budu se tam holt muset zaregistrovat). Chtěla bych ale touto cestou poděkovat kačerům kolombo a LudaL, kteří na tom mají největší zásluhu, takže ještě jednou moc díky. ;)

Co se týká upřesnění pravidel, doplnila jsem tedy na přání organizátorů do popisu závodníka druhou ze základních idejí závodu. Přestože chápu, že to v podstatě znamená, že by se TB neměli pouze protahovat kešemi za účelem najetí co nejvíce km, ale co nejdřív do nějaké vložit, tak to v pravidlech stále není ošetřeno a o logu "visited" není v upravených pravidlech závodu ani jediná zmínka. A spoléhat se pouze na čest vlastníka TB je věc velmi ošemetná a povede pravděpodobně k nestejným podmínkám po závodníky.

Např. někdo u svého cestovatele má logy "visited" úplně zakázány - viz: http://www.geocachin...aspx?id=2580934 nebo http://www.geocachin...aspx?id=4267873 a jiný k nim téměř nabádá - viz: http://www.geocachin...aspx?id=4435071 Mnoho dalších to prostě jenom nesleduje a protože logy "visited" narorozdíl od ostatních logů vůbec na maily nechodí, tak to ani nezjistí. Např. jakouback protahování TB kešemi sice odsoudil, ale mimo jiné taky napsal: "já ani moc nekoukám co závodník dělá, spíš jen koukám jestli ještě žije nebo už někde odcestoval kdo ví kam". Takže pokud by jemu TB někdo protahoval kešemi, tak to nejspíš vůbec nezjistí. A je tomu opravdu tak, na jeho cestaveteli je od posledního držitele 22 logů "visited" a je zajímavé, že žádné napomenutí nedostal: http://www.geocachin...aspx?id=4044265 (Neuvádím to pro to, že proti někomu něco mám, pouze jenom jako příklad, tak snad si to nikdo nebude brát osobně).

Mnozí další (např. tempoteam) nevidí na logu "visited" (a tudíž i na možném najíždění km tímto způsobem) nic špatného. Prostě každý to vidí po svém a pokud to nebude v pravidlech přesně definováno, nebudou podmínky závodu pro všechny závodníky stejné. A je jasné, že většina účastníků by ráda viděla svého závodníka na předních místech v závodě. Já samozřejmě také, ale ne na úkor porušování pravidel. Když ale uvedu do popisu TB zákaz logů "visited", nebo budu hned po zjištění, že tímto způsobem někdo našeho závodníka loguje upozorňovat, aby to nedělal, tak našeho závodníka znevýhodním oproti ostatním, kteří to dělat nebudou. Je to trochu začarovaný kruh a momentálně si moc nevím rady, jak z něho ven.

Já vím, že závod má být především zábava a já ho tak i přes toto moje remcání určitě beru. Ale pouze do té doby, než mi dorazí log, ve kterém jsem varována, že něco není podle pravidel a že můj závodník může být penalizován. Proto se ptám, jak to tedy bude v budoucnosti? Je povinností majitelů TB upozorňovat kačery, kteří mají TB momentálně v držení, aby omezili logy "visited"? Pokud to neudělají, budou organizátoři opět rozesílat varovné maily? A co se vlastně počítá ještě jako nezávadné protažení několika kešemi po cestě k cíli a co už za účelné najíždění km? Pokud je jedním z hlavních cílů závodu naplnit české kešky TB, nemělo by to protahování kešemi být omezeno spíš časově? Bylo by totiž mnohem snazší upozornit momentálního držitele TB třeba po dvou týdnech, že už by bylo vhodné závodníka vložit do nějaké keše, než ho po prvním dnu upozorňovat, že zalogoval příliš logů "visited".

Další problém je ten, že někoho svým upozorněním můžu i popudit. On se snaží mi pomoct v závodě a já mu to v podstatě začnu vyčítat. No a pak jsou taky tací, kteří si protahování vymluvit stejně nedají. Například po chválihodném upozornění Gresáků na protahování kešemi předal (přes keš) po 90 protaženích Libka´s team TB geopřátelům Djira (už ho měli dávno "discovered" ) a ti vesele protahují dál. Jestlipak bude další na řadě Sonic.? Opět to není něco proti někomu, naopak Grešáci se snažili, ale nynější držitelé se zase třeba snaží pomoct právě najet hodně km, když je to cílem závodu a nechtějí pochopit, že takhle je to špatně.

Mimochodem kdyby chtěl někdo rejpat do najetých km našeho závodníka, tak rovnou předesílám, že ani ten vždy nejel přímou cestou do cíle. A po pravdě se mi ani v budoucnu napomínat držitele našeho TB moc nechce (viz důvody výše). Takže jak z toho začarovaného kruhu ven?

Řešením by určitě bylo úplně zakázat logy "visited" a tím by byl závod spravedlivý pro všechny. Chápu ale, že tak velký zásah do pravidel organizátoři asi udělat nechtějí, neb by se mohlo mnoho účastníků závodu ohradit, že se mění zásadním způsobem pravidla až během závodu. Možná by ale mohlo být řešením nějak bodově ohodnotit vložení závodníka do keše, např. za každé vložení 10 bodů. Myslím, že proti takovému doplnění pravidel by nikdo nic nenamítal, majitelé závodníků by nejspíš ochotněji obesílali momentální držitele k rychlému vložení do keše a byli by zvýhodněni i ti, jejichž TB zrovna našel někdo, kdo v brzké době nikam dál necestuje. Určitě by to pomohlo naplnit organizátory zamýšlený cíl závodu, jenom by měli asi o trochu víc práce při měsíčním vyhodnocení. Šlo by to ale třeba vyřešit tak, že by každý majilet závodníka jednou za měsíc nahlásil, kolikrát byl vložen do keše logem "placed". Asi by to muselo být ještě podmíněno změnou držitele, aby někoho nenapadlo místo protahování TB ho vkládat a hned zase vyzvedávat. No je to na zvážení organizátorů závodu, ale myslím si, že by to mohlo pomoci k naplnění cíle závodu. ;)

Omlouvám se za tento opravdu hodně dlouhý příspěvek a za tolik otázek na organizátory, ale vážně teď tak trochu tápu a nevím, jak řešit v budoucnu logy "visited", které nepochybně budou stále chodit (snad nikdo našeho závodníka nezcizí).
  • 0

#106 Raraku

Raraku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2012 - 14:49

Raději zde projistotu zopakuji že má jít především o zábavu, čím složitější pravidla, tím větší otrava jak pro ownery tak pro organizátory.

Můj názor je se na potírání protahování vykašlat. Sice jsem u svého závodníka od samého začátku uvedla, aby se neprotahoval, ale většina lidí to stejně nečte - viz těch pár nešťastníků co už skončilo i v cizině. Někdo je notorický protahovač, někdo protahuje občas, někdo vůbec. Prostě bych to nechala osudu a neřešila bych to a asi bych nepsala ani ty upomínky, stejně to nepomůže.

Úplně nejvíc mě fascinuje, jak tady pořád někdo porovnává cestovatele jako by snad byli někteří zvýhodnění, či nedejbože někdo podváděl.

Pro mě bude vítězství pokud můj závodník přežije a lidi ho budou rádi nacházet v keších a poponášet, nic víc, nic míň.
  • 0

#107 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 29 listopad 2012 - 14:52

předně děkuju kometě za pěknou reklamu:

Kometa napsal/a:...Např. někdo u svého cestovatele má logy "visited" úplně zakázány - viz: http://www.geocachin...aspx?id=2580934 nebo http://www.geocachin...aspx?id=4267873 a jiný k nim téměř nabádá - viz: http://www.geocachin...aspx?id=4435071

Jako účastník si tedy dovolím jen krátce: Dát tu větu o visited je zřejmě to jediné, co člověk může udělat - a i tak to ve většině případů bude prdlajs platný. Lidi listing travelů ve většině případů stejně nečtou. Já jsem se například ocitnul v Německu, přestože v listingu jasně píšu, že chci aby GC zůstal na našem území - a to není přece tak těžký, ne? Takže já jsem přes všechny ty červený věty a prosby a instrukce zaznamenal "aut".

V pravidlech tohohle závodu není zkrátka možno zakázat něco, co patří k běžné akci u travelů. Takovej zákaz, kterej není systémovej předpokládá, že si to ty lidi jednak přečtou a druhak splněj. A to je v tomhle měřítku nemyslitelný.

Jinak kdybyste snad někdo měl cestu kolem GC21A3G, tak "mě" vemte s sebou ;-)

Moje motto pro tenhle závod je: "hlavně přežít"...
  • 0

#108 TwiceRaP

TwiceRaP

    TwiceRaP

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2012 - 15:25

Jsem moc rád za všechny příspěvky.;) Opravdu jsem hodně přemýšlel nad tím, jak radost z tohoto závodu všem nepokazit a zároveň se vyhnout situacím, kdy zvítězí závodník s největším počtem kilometrů, který se ale jen minimálně ohřál v krabičkách keší. Dospěl jsem k názoru, který jsem zakotvil ve výše uvedené úpravě pravidel.

Věřím všem majitelům závodníků, že se občas na pouť svého závodníka podívají a že pochopí obě ideje závodu a v jejich duchu budou závodní cestu dle svých možností sami korigovat. Již nebudeme rozesílat upozornění. Věřím, že to bude dobré a že všichni pochopí, oč nám v tomto závodě skutečně jde.;)

Předem všem za to děkuji.

Pavel z TwiceRaP
  • 0

GARMIN OREGON 650t PRO, mapy TOPO CZECH 2013, autonavigace LENOVO P770, mapy SmartMaps Navigator


#109 Kometa

Kometa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2012 - 15:25

Paprikasi napsal/a:
Jinak kdybyste snad někdo měl cestu kolem GC21A3G, tak "mě" vemte s sebou ;-)


To není tak daleko od hranic a na Šumavu občas jezdíme. Problém je, že začal padat sníh a keš nemá ani hint. No každopádně pokud bychom se v brzké době na Šumavu vypravili, tak se o odlov keše a navrácení cestovatele do Čech pokusíme. ;)
  • 0

#110 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 29 listopad 2012 - 15:38

Ten blbej sníh mi ani nepřipomínej. ... jak já to nesnášim... no nic... Já bych byl samozřejmě rád a pomoc od "konkurence" bych si pochopitelně vážil o to víc - ona to tady nakonec neni taková žumpa. Díky
  • 0

#111 Kometa

Kometa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2012 - 15:49

Dodatek: teď jsem si všimla, že má fotohint. Je z něho zřejmá poloha, ale zda visí na stromě nebo je pod stromem a tím pádem pod sněhem, to moc zřejmé není. Ale třeba se tam o víkendu vypravíme, zatím nic neslibuju, uvidíme.
  • 0

#112 kulhal

kulhal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 17:22

Moji závodníci se zatím jen rozjíždějí, žádný úprk to tedy není. Ale zatím jsou naživu což je nejdůležitější.

K protahovací diskusi: Myslím, že TwiceRaP ve své poctivosti chtějí vytvořit ten nejférovější a nejspravedlivější závod - a přitom si na sebe šijí bič. Protahování se opravdu nedá uhlídat. Já se na své závodníky podívám v lepším případě tak jednou za měsíc, a kdybych měl já i ostatní účastníci hlásit protahovací logy, tak se z toho organizátoři nebo přesněji řečeno Pavel :) zblázní. Dost na tom, že budete řešit odpočty km u závodníků, kteří opustí hranice ČR. Takže nechme závodníky svému osudu, co nacestují, to se jim načte.

Návrh: Nechcete doporučit účastníkům závodu, aby do názvu závodníků vložili nějaký standardní řetězec, např 1GKZT? Dalo by se toho využít k online sledování všech závodníků, a nemuseli byste pak tak často ručně aktualizovat pořadí. Nebylo by to úplně 100% protože tam nebudou vidět žádné bonusy ani odpočty, ale celkový přehled o stavu všech závodníků by to dalo. Navíc ten seznam účastníků bude samozřejmě klikací, každý se můžeme podívat kde jsou naši soupeři atd.

Pro ilustraci, takhle je možné vyfiltrovat všechny cestovatele, kteří mají v názvu slovo GEOKLADNO.
  • 0

#113 AZULKA

AZULKA

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 19:39

Kdyby se nemohlo uplatnit visited,tak jak zaznamenat,že jste TB měli u sebe,když naleznete mikrošku(nanovku,other...)prostě cache,kam se nedá fyzicky nic vložit.
  • 0
Lepší je chtít co nemáš,než mít co nechceš.

#114 Kometa

Kometa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 21:15

AZULKA napsal/a:
Kdyby se nemohlo uplatnit visited,tak jak zaznamenat,že jste TB měli u sebe,když naleznete mikrošku(nanovku,other...)prostě cache,kam se nedá fyzicky nic vložit.

To není ten problém, problém je když někdo cestuje s TB úmyslně tam a zpět za účelem najetí co nejvíce km.

kulhal napsal/a:
Návrh: Nechcete doporučit účastníkům závodu, aby do názvu závodníků vložili nějaký standardní řetězec, např 1GKZT? Dalo by se toho využít k online sledování všech závodníků, a nemuseli byste pak tak často ručně aktualizovat pořadí. Nebylo by to úplně 100% protože tam nebudou vidět žádné bonusy ani odpočty, ale celkový přehled o stavu všech závodníků by to dalo. Navíc ten seznam účastníků bude samozřejmě klikací, každý se můžeme podívat kde jsou naši soupeři atd.

To je bezva nápad, ale obávám se, že nyní už těžko řešitelný. Pokud ale přesvědčíš aspoň polovinu závodníků, tak já si tam dám příznak také. ;)
  • 0

#115 TwiceRaP

TwiceRaP

    TwiceRaP

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2012 - 20:19

Kometa je opravdu již plně v obrazu, ví naprosto přesně, oč nám v závodě trackables jde. Díky za podpůrný a vysvětlující komentář poskytnutý Azulce. ;) Díky i příteli kulhalovi za přátelské zastání, opravdu potěšilo.:P

Pro dovysvětlení prezentovaných stanovisek uvádím, že nebudeme již posílat žádná omezující upřesnění, závodníci mají volné pole působnosti.:) Jen jsme chtěli upozornit na skutečnost, že získání kilometrů za každou cenu a to již JEN výše zmíněným protahováním nebude asi to pravé ořechové. Nebudeme počítat počet "visited" ani počet skutečných návštěv keší. Budeme počítat najeté kilometry, splněné bonusy a budeme se těšit ze všech logů ostatních kačerů, kteří se se závodníky na trase setkají. Tak by to mělo být.:P

Určitě budeme realizovat kulhalův nápad o on-line sledování km závodníků. Je nám jasné, že to budou díky bonusům a návštěvám v zahraničí nepřesná čísla, ale je to velmi pěkné využití funkcionalit nabízených serverem gc.com. Pokud nebudou mít owneři závodníků nic proti, řetězec do názvů všech závodních trackables doplníme.;)
  • 0

GARMIN OREGON 650t PRO, mapy TOPO CZECH 2013, autonavigace LENOVO P770, mapy SmartMaps Navigator


#116 TwiceRaP

TwiceRaP

    TwiceRaP

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2012 - 20:36

Tohle setkání našeho závodního pštrosa stojí určitě za zveřejnění.;) Děkujeme moc geokolegyni muzzles za originální foto. Moc se nám líbí.:P
http://www.geocachin...44-c0e6412e6724
  • 0

GARMIN OREGON 650t PRO, mapy TOPO CZECH 2013, autonavigace LENOVO P770, mapy SmartMaps Navigator


#117 TwiceRaP

TwiceRaP

    TwiceRaP

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2012 - 7:28

Tohle setkání našeho závodního pštrosa stojí určitě za zveřejnění. Děkujeme moc geokolegyni muzzles za originální foto. Moc se nám líbí.:P Tady je:

Vložený obrázek
  • 0

GARMIN OREGON 650t PRO, mapy TOPO CZECH 2013, autonavigace LENOVO P770, mapy SmartMaps Navigator


#118 kulhal

kulhal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2012 - 9:45

Tak jsem si vzpomněl a upravil název svých závodníků tak, aby obsahoval text "1GKZT". Mimochodem - nebyl jsem první. Pokud tedy chcete vidět své závodníky on-line na tomto seznamu, udělejte totéž.

kulhal napsal/a:
Návrh: Nechcete doporučit účastníkům závodu, aby do názvu závodníků vložili nějaký standardní řetězec, např 1GKZT? Dalo by se toho využít k online sledování všech závodníků, a nemuseli byste pak tak často ručně aktualizovat pořadí. Nebylo by to úplně 100% protože tam nebudou vidět žádné bonusy ani odpočty, ale celkový přehled o stavu všech závodníků by to dalo. Navíc ten seznam účastníků bude samozřejmě klikací, každý se můžeme podívat kde jsou naši soupeři atd.


  • 0

#119 Samaell

Samaell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 377 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2012 - 10:51

Super napad. Uz jsem tam sveho doplnil :-)
  • 0

#120 Raraku

Raraku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2012 - 11:13

kulhal napsal/a:
Tak jsem si vzpomněl a upravil název svých závodníků tak, aby obsahoval text "1GKZT". Mimochodem - nebyl jsem první. Pokud tedy chcete vidět své závodníky on-line na tomto seznamu, udělejte totéž.


Tak už je tam i ten můj, díky. :-)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama