Přejít na obsah

Fotka

Cageo musi delat betatesty?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
309 odpovědí na toto téma

#201 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 874 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 11:40

look_as napsal/a:
To lze zjistit velice snadno z katastralnich map. Zhruba behem 20 vterin.

Ale jo, on reviewer ma more volneho casu, tak co by si ty urady treba neobesel, neobvolal majitele pozemku, jestli maji ci nemaji s kesi problem atd. ;)
  • 0

#202 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 11:46

k-lord napsal/a:
A jsme u jadra veci. Az zajistis, ze vsichni kaceri budou pouzivat zdravy rozum, tak betatesty opravdu potreba nebudou...

Ano, jsme u jádra věci. Já si však nemyslím, že by měl někdo zajišťovat, aby všichni používali zdravý rozum. Jenom by měli všichni pochopit, že někdo ten zdravý rozum nepoužije, a zařídit se podle toho. Navíc, kde je záruka, že zrovna reviewer a všichni jeho betatesteři zdravý rozum použijí? Vytváří to v lidech falešný pocit bezpečí - vždyť ta keš byla betatestovaná, tak se mi přece nemůže nic stát. Stejně jsem to nakonec ve svém důsledku já, který se musí rozhodnout, jestli na tu skálu nebo do toho kanálu polezu, či nikoliv. Jenom já si ponesu případné následky svého počínání.
  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#203 look_as

look_as

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 11:48

k-lord napsal/a:

look_as napsal/a:
To lze zjistit velice snadno z katastralnich map. Zhruba behem 20 vterin.

Ale jo, on reviewer ma more volneho casu, tak co by si ty urady treba neobesel, neobvolal majitele pozemku, jestli maji ci nemaji s kesi problem atd. ;)

Staci aby jasne uvedl co pred publikaci chce mit - owner mu to dolozi.

Odkaz na katastr, souhlas vlastnika v pripade soukromeho pozemku (povoleni majitele lesa k lezeni na stromy), povoleni od PVK, ....

Stejne tak muze jasne napsat, ze chce treba video z odlovu, aby mel jasno ohledne pristupu.

Usetril by se cas betatesteru a kesky by byly publikovani rychleji.

IMHO nevim o nicem, co bych nemohl prukazne dodat ja sam a co naopak muze dodat betatester.
  • 0

#204 look_as

look_as

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 11:50

mh.mail napsal/a:

k-lord napsal/a:
A jsme u jadra veci. Az zajistis, ze vsichni kaceri budou pouzivat zdravy rozum, tak betatesty opravdu potreba nebudou...

Ano, jsme u jádra věci. Já si však nemyslím, že by měl někdo zajišťovat, aby všichni používali zdravý rozum. Jenom by měli všichni pochopit, že někdo ten zdravý rozum nepoužije, a zařídit se podle toho. Navíc, kde je záruka, že zrovna reviewer a všichni jeho betatesteři zdravý rozum použijí? Vytváří to v lidech falešný pocit bezpečí - vždyť ta keš byla betatestovaná, tak se mi přece nemůže nic stát. Stejně jsem to nakonec ve svém důsledku já, který se musí rozhodnout, jestli na tu skálu nebo do toho kanálu polezu, či nikoliv. Jenom já si ponesu případné následky svého počínání.

Souhlas, v kanale se treba muzu necim nakazit. To betatester neotestuje. Stejne tak nezaruci, ze se prubezne nemeni situace.

Co treba aby BT obihali kanalovky a stromovky kazde 2 mesice?

A to uz nemluvim o tom, ze stromovky se bezne pri upravach davaji vys az uplne nejvys, kde je to casto na hranici bezpecnosti.
  • 0

#205 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 11:57

Tato diskuze začala 31.3.2013. Není snad ani překvapující, že hned 1.4.2013 bylo doplněno heslo Betatest na Wikipedii mimo jiné o tuto větu:

"O betatest může také požádat reviewer přímo nějakého kačera, který pro něj betatesty dělá, nebo ti některého doporučí."

Já si nemyslím že by reviewer měl poskytovat listing keše před zveřejněním "nějakému kačerovi" bez souhlasu ownera.
  • 0

#206 novakovic

novakovic

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 11:59

Plně souhlasím s mh.mail. Reviwer Skupec silně překračuje své pravomoce a přidává si k funkcni reviewera ještě práva cenzora, korektora, soudce a ještě něco navíc. Svými podivnými násilnými Barbienotesty dělá akorát víc škody než užitku.
  • 0

#207 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:01

novakovic napsal/a:
Plně souhlasím s mh.mail. Reviwer Skupec silně překračuje své pravomoce a přidává si k funkcni reviewera ještě práva cenzora, korektora, soudce a ještě něco navíc.
Svými podivnými násilnými Barbienotesty dělá akorát víc škody než užitku.

co kdyby ses pod svoje texty podepsal svým pravý nickem, ty internetový hrdino? :)
  • 0

#208 docile

docile

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:04

Pitrus napsal/a:
Tato diskuze začala 31.3.2013. Není snad ani překvapující, že hned 1.4.2013 bylo doplněno heslo Betatest na Wikipedii mimo jiné o tuto větu:

"O betatest může také požádat reviewer přímo nějakého kačera, který pro něj betatesty dělá, nebo ti některého doporučí."

Já si nemyslím že by reviewer měl poskytovat listing keše před zveřejněním "nějakému kačerovi" bez souhlasu ownera.

Naprosto souhlasím. Betatesty jsou dobrá věc, pokud zůstanou jsou dobrovolné. Tohle jejich vnucování a ještě k tomu kontroverzně přijímanými kačery celou tu pěknou myšlenku pokazilo.
Aby reviewer dával před publikací svým kamarádům bez vědomí nebo dokonce proti vůli ownera údaje o dosud nepublikovaných keších se mi také nelíbí. Pokud tedy ten kamarád není náhodou také reviewer.
  • 0

#209 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:04

novakovic napsal/a:
Plně souhlasím s mh.mail. Reviwer Skupec silně překračuje své pravomoce a přidává si k funkcni reviewera ještě práva cenzora, korektora, soudce a ještě něco navíc.

Ty jsi vůl :)
  • 0

#210 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:05

Vůbec bych se nedivil, kdyby teď s reviewerováním praštil nejen Skupec, ale všichni naši revírníci... Ostatním křiklounům bych doporučil omývat přirození vlažnou vodou, prý to pomáhá B)
  • 0

#211 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:08

První nadávka v celém vláknu - možná docházejí argumenty nebo chceš aby bylo toto vlákno zamknuto...
  • 0

#212 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:09

dr.vota napsal/a:
Ostatním křiklounům bych doporučil omývat přirození vlažnou vodou, prý to pomáhá B)

Nevím pane doktore, možná byste s tím měl zažít jako první vy.
  • 0

#213 look_as

look_as

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:12

dr.vota napsal/a:
Vůbec bych se nedivil, kdyby teď s reviewerováním praštil nejen Skupec, ale všichni naši revírníci...

Zopakuju uz jednou napsane: Reviewer je sveho druhu verejna osoba. Jako politik. A mel by tedy nejakou tu medializaci ustat.

A zaroven by mel umet zaujmout stanovisko a vysvetlit sve jednani, pokud vypada kontroverzne.
  • 0

#214 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:13

Pitrus napsal/a:

První nadávka v celém vláknu - možná docházejí argumenty nebo chceš aby bylo toto vlákno zamknuto...

Nejen, je to doknce první moje nadávka v tomto foru. B) Nemyslím však, že by nadávka nikomu něco způsobila.
Zamknutí není vůbec špatný nápad
  • 0

#215 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 874 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:14

Ocivedne se tato debata stale toci v kruhu a jak je zvykem nikam to nevede a nastesti nepovede. Reviewer si muze vyzadat pred publikaci kese cokoli, stejne tak muze kohokoli pozadat, aby se mu na tu kes nejdriv podival, jestli je vse ok. Nekteri si budou mlyt neustale to svoje, ze je to byrokracie a buzerace ze strany reviewera. Ja rikam, diky bohu za ty pravomoci. Skupec a dalsi revieweri budou v betatestech pokracovat dale a to je jen dobre. Revieweri urcite pocitaji s tim, ze se vsem nezavdeci. Zejmena u nas. Komu se to nelibi, tak at si stezuje na lamparne, at nezaklada kese nebo at dale "keca" tady na foru. howgh!!! :)
  • 0

#216 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:15

look_as napsal/a:

dr.vota napsal/a:
Vůbec bych se nedivil, kdyby teď s reviewerováním praštil nejen Skupec, ale všichni naši revírníci...

Zopakuju uz jednou napsane: Reviewer je sveho druhu verejna osoba. Jako politik. A mel by tedy nejakou tu medializaci ustat.

A zaroven by mel umet zaujmout stanovisko a vysvetlit sve jednani, pokud vypada kontroverzne.

Stanovisko zaujal, chtěl další betatest, co se Ti na tom furt nezdá?
  • 0

#217 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:15

novakovic napsal/a:

"vnucený betatest" - to je termín ze stejné kategorie jako "nutit luštit šifru" a "nutí lézt po skalách".
  • 0
.

#218 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:19

look_as napsal/a:

dr.vota napsal/a:

Skupec ti dal odpověď hned v prvním postu.
Je jeho právem si vyžádat tolik betatestů, kolik uzná za vhodné, protože za publikace zodpovídá (GS).
Není povinen ti ani oznamovat, že na tvoji keš poslal někoho na betatest, natož od tebe čekat schválení. A může tam poslat kohokoliv uzná za vhodné.
Naopak jsem přesvědčen, že betatest má dělat ta osoba objektivně, a ne že si ji bude vybírat sám owner.
Nechápu, co tu pořád rozpatláváš. :)
  • 0

#219 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 178 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:21

Jééé, to se to tu zase jednou hezky hádá. Tak nezůstanu opodál a taky přiložím polínko, ať z toho máme pořádný flame :D.

look_as napsal/a:
IMHO nevim o nicem, co bych nemohl prukazne dodat ja sam a co naopak muze dodat betatester.

On občas nějaký owner "zapomene" dodat, že nějaká stage/finále je na mýtné bráně, nahoře na sloupu vysokého napětí, či, abych nepsal jen o cizích zkušenostech, na komíně hájovny. Je pravda, že v tomto případě Skupec nezvolil optimální řešení (i když věřím, že pro to měl dobrý důvod), ale vůbec netuším, proč by mi mělo vadit, že keš najde o jednoho člověka víc nebo míň. Co se týká "konkrétní" osoby, to je jako zakazovat barbínám vůbec lovit svoje kešky :D (btw, nechápu, co proti nim máš B) )
  • 0

#220 look_as

look_as

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 12:23

micska napsal/a:

look_as napsal/a:

dr.vota napsal/a:

Stanovisko zaujal, chtěl další betatest, co se Ti na tom furt nezdá?

Nevysvetlil to!
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama