Novom napsal/a:
Pokud je ale pravda, že v Praze musí být BT členové spolku
opravdu nemusi, to se jen tady v tom vlakne podsouva

Publikováno 02 April 2013 - 12:33
Novom napsal/a:
Pokud je ale pravda, že v Praze musí být BT členové spolku
Publikováno 02 April 2013 - 12:38
„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net
Publikováno 02 April 2013 - 12:46
Publikováno 02 April 2013 - 12:47
Publikováno 02 April 2013 - 12:58
Sepsal's to moc pěkně. Obsáhle, strukturovaně. S tvým jasně a přehledně vyjádřeným názorem ale při vší úctě nemohu souhlasit. Betatestování, kromě pomoci revírníkům, má za cíl i pomoci zakladatelům a přispět ke zkvalitnění hry. Jestli se to zdá samozvané či nikoliv je vedlejší. Velmi doporučuji si pár (nebo pár desítek) betatestů vyzkoušet. Tak se nejlépe hledá odpověď na otázku zda ano či ne...mh.mail napsal/a:
...
Publikováno 02 April 2013 - 13:03
mh.mail napsal/a:
Betatest a betatesteři
Ačkoliv drtivá většina to dělá poctivě a v dobré víře (stejně jako revieweři), nikdo mi nevymluví, že se mezi nimi nenajdou jedinci, kteří to dělají především pro ten opojný pocit moci alespoň tímto způsobem rozhodovat o tom, jestli nějaká keš bude či nebude publikována. Neboť jak chutná moc? Moc! A čím menší ta moc je, tím úpěnlivěji umí být prosazována. Ne nadarmo se říká, že poturčenec horší Turka.
Možná někdo namítne, že procento těchto betatesterů vůči poctivým je mizivé a že problémy se vždycky najdou. A já proti tomu namítám, že kdyby nebyly betatesty, problém by nebyl vůbec.
brundi
Publikováno 02 April 2013 - 13:08
Promiň, ale to, jestli se dá keš vyluštit, je už součástí její kvality. Kvalitu nechápu jen jako úroveň krabičky a jejího umístění, ale jako kvalitu celého zážitku, který keš poskytuje.Adrian_S napsal/a:
... betatesty se dělají hlavně z toho důvodu, aby se zjistilo, zda ..., dá se vyluštit... . To, že je keška ve špatném provedení, to už je opravdu na ownerovi ... ale hlavně jde o ta pravidla!
To máš pravdu. Navíc, pokud jsi dobře četl celou diskuzi, tak je obecná shoda - drtivá většina diskutujících bere betatesty jako přínos. Já jsem jeden z mála, který tu prezentuje opačný názor na betatesty jako na zbytečnou byrokracii, která diskutabilní zvýšení kvality nových keší předčí spoustou zbytečné práce navíc a vznikem skutečných či domnělých křivd.Adrian_S napsal/a:
Nic, tohle asi už nemá smysl dál řešit...
Publikováno 02 April 2013 - 13:18
Publikováno 02 April 2013 - 13:22
Sice jsem Adrianovi_S odpovídal, že nechci na toto téma diskutovat, přesto v tvém případě udělám výjimku, protože si vážím lidí, kteří umí nehystericky reagovat i na názory, které nesdílí.kiReGPS napsal/a:
Betatestování ... má za cíl ... přispět ke zkvalitnění hry...
Ale vždyť ano, pár keší jsem již soukromě zájemcům otestoval, a pokud někdo bude mít zájem a já budu mít chuť a čas, udělám to klidně znovu. Přesto, nebo právě proto říkám organizovanému a div ne povinnému betatestování NE.kiReGPS napsal/a:
Velmi doporučuji si pár (nebo pár desítek) betatestů vyzkoušet. Tak se nejlépe hledá odpověď na otázku zda ano či ne...
Publikováno 02 April 2013 - 13:31
DarkLord Reviewer napsal/a:
Jak tu již píšou pánové nade mnou, betatesty nejsou reviewery vyžadovány kvůli hodnocení kvality zpracování, obsahu, nápadu nebo smysluplnosti keše, ale jen a výhradně pro zjištění, zda je keš v souladu s pravidly.
Publikováno 02 April 2013 - 13:35
mh.mail napsal/a:
Já jsem jeden z mála, který tu prezentuje opačný názor na betatesty jako na zbytečnou byrokracii, která diskutabilní zvýšení kvality nových keší předčí spoustou zbytečné práce navíc a vznikem skutečných či domnělých křivd.
Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)
Publikováno 02 April 2013 - 13:36
mh.mail napsal/a:
Opravdu nevidím důvod, proč by se měl někdo jiný starat o to, aby mi někdo nenabízel nekvalitní keše.
brundi
Publikováno 02 April 2013 - 13:38
Asi mi nezbývá, než citovat sám sebe:DarkLord Reviewer napsal/a:
... bych rád zdůraznil jednu věc, a to v reakci na příspěvek mh.maila ...
O kontrole vyhovění pravidlům není sporu. Ale nevím, nějak se mi nechce věřit, že tyhle vášně se tu (a jinde a jindy) vzedmuly jenom kvůli posuzování souladu s pravidly. Jestli keš odporuje pravidlům, se dá snad na místě zjistit poměrně jednoduše, ne? Zase jich tolik není a jsou poměrně jasně definovaná. Proč tedy tolik vášní? To mi nejde na rozum.mh.mail napsal/a:
... celou dobu hovořím o testování kvality keší, nikoliv o kontrole, zda keš splňuje pravidla ...
Publikováno 02 April 2013 - 13:45
brundi
Publikováno 02 April 2013 - 13:54
Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastalPaWcz napsal/a:
[Já s Tvým názorem do značné míry souhlasím.
Však taky píšu, že věřím, že to revieweři myslí dobře. Jen mám právě strach z těch křiklounů a z toho, aby se to neposouvalo někam, kde to málokdo chce mít.PaWcz napsal/a:
Naštěstí mám aspoň ve svém okolí dojem, že u rewírníků vítězí hlas zdravého rozumu nad hlasem neomylných křiklounů, co by nejraději nováčky nechali zkoušet z odborné geozpůsobilosti.
Publikováno 02 April 2013 - 14:00
Z toho co jsi napsal mám pocit, žes testoval keše asi trochu zkušenějších autorů. Já měl na starosti převážně prvotiny nováčků a věř mi, že s tím bylo někdy dost práce. Skoro bez listingu, špatně atributy, špatně waypointy, špatně souřadnice, komerční zaměření, umístění děs a hrůza, krabice-nekrabice. Jasně - říkáš, že je to na zodpovědnosti autora a jen a jen on nese kůži na trh. Při masovosti, jako ta naše zábava v poslední době nabrala, je to ale malinko jinak. Každý si chce po 25 nálezch založit taky vlastní krabičku. Neumí to, nezná ještě "jak se na lopatu sedá", ale chce. Má to v odpadkách, 75 m vedle a po prvním dešti je z ní cár papíru v louži. A to nemluvím o záchodových mísách se sdílenou funkcí a druhé řadě lavic ve třídě, jak zmiňoval Alke04. Prostě nováček chce keš a bez betatestu a rad udělá odpadek, který lovce a následně ani autora rozhodně nepotěší. Proto jsem psal, že nejlepší je si to vyzkoušet...mh.mail napsal/a:
...
Ale vždyť ano, pár keší jsem již soukromě zájemcům otestoval, a pokud někdo bude mít zájem a já budu mít chuť a čas, udělám to klidně znovu. Přesto, nebo právě proto říkám organizovanému a div ne povinnému betatestování NE.
Publikováno 02 April 2013 - 14:05
Publikováno 02 April 2013 - 14:09
Takže lookas a modrak jsou skupcem považováni za podvodníky kterým se nedá věřit že dodržují pravidla a musí mít další kontrolu?brundi napsal/a:
JJ, betatester sleduje pouze zda je kes umistena, pripadne pripravena k publikaci v souladu s pravidly, o kvalite kazde kese rozhoduje az cas. A pokud je na betatestera spoleh a je mu mozno duverovat ( treba se najdou taci, kteri duvery mezi reviewery kvuli cemukoli moc nepozivaji, nevim ), pak je uplne jedno, jestli se jmenuje Franta Vomacka nebo Pepa Vokurka
Publikováno 02 April 2013 - 14:18
Lanc napsal/a:
Takže lookas a modrak jsou skupcem považováni za podvodníky kterým se nedá věřit že dodržují pravidla a musí mít další kontrolu?
Publikováno 02 April 2013 - 14:19
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů